Karantance (Horutane)

wwwlado

Ističe se
Poruka
2.054
naišao sam na ovaj podatka , da li neko zna više podataka o orginalnim nazivima ovih HRVATA , ops HORVATA , ops HORUTANA , ops KARATANACA , neznam šta mi je danas nikako da prelomim jezik da izgovorim , koda sam Franak ili Roman ili neznam šta .

Dakle zbilja ima li netko ovih historijskih podataka o Karantance (Horutane)

naišao sam na ovaj podatka , da li neko zna više podataka o orginalnim nazivima ovih HRVATA , ops HORVATA , ops HORUTANA , ops KARATANACA , neznam šta mi je danas nikako da prelomim jezik da izgovorim , koda sam Franak ili Roman ili neznam šta .

Karantanci nisu Hrvati nego Slovenci. Burgenlanderi se računaju u Hrvate.

Nisam siguran jesu li Karantanci doista preci današnjih Slovenaca, ali Hrvati nisu, mada je moguće da je vladajući sloj u Karantaniji bio hrvatskog predznaka. Na postojanje hrvatskog etnosa na teritoriju nekadašnje Karantanije ukazuju brojni toponimi koji nose etničku oznaku Hrvat ili su je nosili sve do novijeg doba.

Gorotanci.

Back