Карађорђевићи издајници?

Imali smo Princa Tomislava Karadjordjevica, koji je uradio za Srbiju vise nego i jedan kumunista i socijalista zajedno!
истина

Re: Карађорђевићи издајници?
Да не генерализујемо. У реду?
Сваки владар међу њима је посебна личност, те се треба изасебно оцењивати.
Карађорђе је био прави и узоран православни- српски Вожд. Кнез Александар и Краљ Петар имали су само симболичну власт. Политичка уверења Краља Петра су била прозападна, али био је родољуб, харизматична личност и као таквог народ га је волео, те је он добрим делом испунио дужност која се ставља на терет монарху. Краљ Александар је са једне стране био способан владар и јака личност, а са друге, имао је заблуду југословенства. Међутим, сасвим погрешно се заблуда југословенства ставља на терет само њему. То је била заблуда готово целокупне српске елите. Кнез Павле је могуће био родољуб али је био тежак англофил, одговоран је између осталог за стварање Бановине Хрватске и прогоне Збора. Несрећни Краљ Петар II је свакако био марионета, а његов син "престолонаследник" био би права карикатура монарха. Мислио сам да од њега не може бити горег међу Карађорђевићима, док нисам видео једног од синова покојног кнеза Томислава. Дечко се бави манекенством, делује исфеминизирано,да не кажем нешто горе. :lol: Иначе о покојном Кнезу Томиславу, имам веома позитивно мишљење.:cool: О свим осталим данашњим Карађорђевићима углавном имам или негативно или неутрално мишљење. :rtfm:

Ало бре, па Петар други Карађорђевић нас је и увукао у рат. Да није било Петра другог не би било (по хиљадити пут понављам), хрватизовања срба, не би било Усташа, не би било шиптаризовања Косова, не би било масовних стрељања народа, не би били привредних и инфраструктурних разарања Србије. Може се рећи да је популација српског народа тада преполовљена због потеза тог стручњака који је напунио џепове доларима и фунтама за узврат. Они нису хероји него страни плаћеници.

Ne, ozbiljno, pročitaj istoriju. Ne govorim ti ovo iz zle namere ali kad čitam tvoje rečenice čini mi se da si mutna kombinacija komuniste i ljotićevca.

Ne, ozbiljno, pročitaj istoriju. Ne govorim ti ovo iz zle namere ali kad čitam tvoje rečenice čini mi se da si mutna kombinacija komuniste i ljotićevca.

Dzabe pricas, takvima ne vredi ponavljati dvaput. Dogodilo se to sto se dogodilo, i to je nepromenljivo zauvek. A to sto neki danas zele da izvrnu istoriju na nacin kakav im odgovara, to je druga stvar. Pouzdano se zna da Petar II i da je hteo nije mogao nista da ucini. Drzavni vrh je sklopio pakt sa Trecim Rajhom, zatim se dogodio drzavni udar i zaverenici su Petra II proglasili punoletnim i posle toga - proglasili ga za kralja. I danas se u to ime i rat, i stradanje srpskog naroda pripisuju tom tada maloletnom decaku...Potpuno je besmisleno i komentarisati takve besmislice...
Djuka, zasto lepo ne bi otisao na forum Politika, tamo ima i vecih madjionicara od tebe ???

Poslednja izmena:
Dzabe pricas, takvima ne vredi ponavljati dvaput. Dogodilo se to sto se dogodilo, i to je nepromenljivo zauvek. A to sto neki danas zele da izvrnu istoriju na nacin kakav im odgovara, to je druga stvar. Pouzdano se zna da Petar II i da je hteo nije mogao nista da ucini. Drzavni vrh je sklopio pakt sa Trecim Rajhom, zatim se dogodio drzavni udar i zaverenici su Petra II proglasili punoletnim i posle toga - proglasili ga za kralja. I danas se u to ime i rat, i stradanje srpskog naroda pripisuju tom tada maloletnom decaku...Potpuno je besmisleno i komentarisati takve besmislice...
Djuka, zasto lepo ne bi otisao na forum Politika, tamo ima i vecih madjionicara od tebe ???

Хоћеш да кажеш да је Петар други који је лупетао све и свашта у корист енглеза не сноси никакву кривицу? Он је аутоматски таквим чином себи уписао кривицу за страдање српског народа. А и да он није састављао текстове које је изговорио опет сноси кривицу јер се повинуо страним утицајима.

Хоћеш да кажеш да је Петар други који је лупетао све и свашта у корист енглеза не сноси никакву кривицу? Он је аутоматски таквим чином себи уписао кривицу за страдање српског народа. А и да он није састављао текстове које је изговорио опет сноси кривицу јер се повинуо страним утицајима.

Za stradanje srpskog naroda ne moze se okriviti samo jedna licnost. Srbi, po nacistickoj ideologiji niza rasa, stradao bi u svakom slucaju...

Za stradanje srpskog naroda ne moze se okriviti samo jedna licnost. Srbi, po nacistickoj ideologiji niza rasa, stradao bi u svakom slucaju...

Штета што и они што су на власти тако не мисле. Јер кад би мислили о српском народу, онда би се и Срби боље осећали у својој држави. Уместо тога они се покоравају разнипм смицалицама, братства и јединства и верских подметања, у чем и сами учествују за рачун интересне пропаганде.

E, pa tu i jeste kvaka. Na francuze nismo mogli da se oslonimo, na amerikance tek delimično a englezi su bili najgora opcija za nas a morali smo da budemo sa njima jer su u drugom svetskom ratu oni vukli sve konce zajedno sa Rusima. Ti kažeš da Petar II nije smeo da se pokori englezima. A da li je Petra II neko pitao da li hoće ili neće. Razumem tvoju ideološku želju, da ako si vladar onda odlučuješ sam o seb, i lepo je to, ali činjenice i okolnosti govore drugačije. Mi nismo vojna sila da bi nas neko nešto pitao. Ono što mi imamo je potencijal, na žalost niko ga nije iskoristio kako valja.

То прерађена историја од стране западних победника. Нема никаквих доказа да су нас нацисти сматрали нижом или вишом расом. Ако су Србе сматрали нижом расом, зашто онда нису Хрвате и Словенце? Да они можда нису били виша?

E, pa tu i jeste kvaka. Na francuze nismo mogli da se oslonimo, na amerikance tek delimično a englezi su bili najgora opcija za nas a morali smo da budemo sa njima jer su u drugom svetskom ratu oni vukli sve konce zajedno sa Rusima. Ti kažeš da Petar II nije smeo da se pokori englezima. A da li je Petra II neko pitao da li hoće ili neće. Razumem tvoju ideološku želju, da ako si vladar onda odlučuješ sam o seb, i lepo je to, ali činjenice i okolnosti govore drugačije. Mi nismo vojna sila da bi nas neko nešto pitao. Ono što mi imamo je potencijal, na žalost niko ga nije iskoristio kako valja.

На жалост они који су имали прилику га нису искористили. У такве спадају и поједини чланови породице Карађорђевић. Није њима нико могао да прича шта да раде са земљом да они нису хтели да се повинују наређењима. Због сигурности сопствених живота су послушали наређења и увукли земљу у поље страдања. Да су хтели сами да одлучују не би им претстављао велики проблем хапшње завереника и страних плаћеника.

Back