Karabin za sitnu divljach

Lovac na potezu

Aktivan član
Poruka
1.770
Razmishljam da uzmem sledece nedelje Remington SPS Varmint u kalibru .204 Ruger. Teshka cev od 26" i sintetichki kundak. Planiram da stavim nozice (Harris Bipod SBRM) Ovo bi trebao da bude najprecizniji kalibar do sada napravljen. Tako bar kazu. Kazu da je bolji od .22-250, .220 Swift i .223WSM. Ima dovoljno snage da obori vuka a ne pravi velku shtetu na krznu. Precizniji je chak i od .17HMR. Koristio bih ga za lov vukova, kojota i lisica.

lgsil_700spsvarmint.jpg

Interesuje me shta vi mislite o ovoj pushci i kalibru i koje kalibre vi koristite za lov ovakve divljachi.

Poslednja izmena:
Dobro. Ko voli trofeje treba da pazi. Ja bih ipak izbegao municiju manjeg kalibra a koji nosi puno energije, zato sto moze da proleti kroz divljac, a izlazna rana je katastrofa. Kalibar 7,62x39 soft point ne pravi veliku ulaznu ranu, sto u stvari vazi za vecinu kalibara. Ima pravilnu putanju kroz tkivo i ne nosi puno energije tako da je dobar za sitnu divljac. Jedina mana mu je putanja koja nije bas polozena, mada za lov na 100-150m to nema puno znacaja.

Naravno, za lovca veliki znacaj ima i sam izgled oruzja. Pa ako si nasao neku pusku koja ti odmah prirasla srcu, nemoj da mnogo razmisljas. Pa i neka joj kalibar nije bas "savrsen". Jedino pazi na zakonske odredbe. Koju zivotilju smes da lovis kojim kalibrom. Na sajtu Lovackog saveza imas zakon o lovstvu pa se informisi.

Dobro. Ko voli trofeje treba da pazi. Ja bih ipak izbegao municiju manjeg kalibra a koji nosi puno energije, zato sto moze da proleti kroz divljac, a izlazna rana je katastrofa. Kalibar 7,62x39 soft point ne pravi veliku ulaznu ranu, sto u stvari vazi za vecinu kalibara. Ima pravilnu putanju kroz tkivo i ne nosi puno energije tako da je dobar za sitnu divljac. Jedina mana mu je putanja koja nije bas polozena, mada za lov na 100-150m to nema puno znacaja.

Naravno, za lovca veliki znacaj ima i sam izgled oruzja. Pa ako si nasao neku pusku koja ti odmah prirasla srcu, nemoj da mnogo razmisljas. Pa i neka joj kalibar nije bas "savrsen". Jedino pazi na zakonske odredbe. Koju zivotilju smes da lovis kojim kalibrom. Na sajtu Lovackog saveza imas zakon o lovstvu pa se informisi.

Lovim u Kanadi tako da...

Upravu si za mala zrna sa velikom energijom ali ovde ovaj kalibar vazi za jedan od najboljih "varmint" kalibara. Zavrshi posao a ne napravi veliku shtetu.

Back