Kapitalizam...sto da ne...???

DeteSunca:
Koja je to 'zdrava levičarska država'?
Zdrava je svaka levicarska drzava u kojoj je zabranjeno nagomilavanje kapitala iskljucujucu zasluge.Mozda Ekvador i Venecuela nemaju zivotni standard i prosecnu platu kao Francuska i Engleska.Ali je zato 90% stanovnistva na skoro podjednakom nivou zivotnog standarda i kupovne moci.(i niko ne oskudeva).
10 % cine politicari bivsi levicarski borci koji su se borili u gerilskim ratovima oslobadjajuci drzave od kolonijalizma.I to i jeste fer...jer dok je on odrao zadnjicu u ratu a neki i ginuli,deo stanovnistva je sedeo kuci.
I zar ti mislis da posle svega toga neki tamo prvoborac i covek koji nije ucestvovao u ratu treba da imaju istu zaradu. :confused:
Ima da zasluzis druze.

B.A.L.:
Zdrava je svaka levicarska drzava u kojoj je zabranjeno nagomilavanje kapitala iskljucujucu zasluge.Mozda Ekvador i Venecuela nemaju zivotni standard i prosecnu platu kao Francuska i Engleska.Ali je zato 90% stanovnistva na skoro podjednakom nivou zivotnog standarda i kupovne moci.(i niko ne oskudeva).
10 % cine politicari bivsi levicarski borci koji su se borili u gerilskim ratovima oslobadjajuci drzave od kolonijalizma.I to i jeste fer...jer dok je on odrao zadnjicu u ratu a neki i ginuli,deo stanovnistva je sedeo kuci.
I zar ti mislis da posle svega toga neki tamo prvoborac i covek koji nije ucestvovao u ratu treba da imaju istu zaradu. :confused:
Ima da zasluzis druze.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

Venecuela je na 95. BiH na 96 ( :lol: ), a Srbija na 101.

Pa kontriraš samog sebe, 'svakom po zasluzi'. Čoveče, neko je sposobniji od nekog drugog i ima veće ambicije i mogućnosti. Zašto on ne bi bio bogatiji.
Uostalom ti kad skupiš dovoljno, a ti fino prestani da napreduješ i sve je OK. Zašto ti smeta što je neko milioner. Meni to malo liči na zavist...

bah. kao shto da ne budu bogati ako su ambiciozni i sposobni?
sposobni za shta? :roll: ..... ne zavaravajmo se. kad bismo mi ovde zaradjivali na osnovu sposobnosti ovo bi se zvala nordijska zemlja ili shvajcarska, a ne balkan i srbija.

no ja nemam nishta protiv takvih ljudi. nisu oni krivi shto su takvi. ambiciozni, gladni love, sposobni da je izmuljaju.... samo nek oni furaju. ja samo mislim da ne bi trebao da bude sistem takav da oni budu na najvishoj lestvici. a za to smo mi kao celina, drushtvo, krivi.

filatelista:
Ma da ti to njima otmeš i podeliš sirotinji?!! :twisted:
Ako je sve legalno, možeš samo da gledaš i plačeš. Bahaćenje nije krivično delo, možda je samo stvar neukusa.

Pa to nemoze biti legalno pa da dubis na glavi.Svu ti navodni biznismeni koji su se obogatili preko noci su najobicniji kriminalci.Sto da ne treba im kofiskovati imovini koja je nastala iz kriminalnih radnji i podeliti narodu.

Pa kontriraš samog sebe, 'svakom po zasluzi'. Čoveče, neko je sposobniji od nekog drugog i ima veće ambicije i mogućnosti. Zašto on ne bi bio bogatiji.
Uostalom ti kad skupiš dovoljno, a ti fino prestani da napreduješ i sve je OK. Zašto ti smeta što je neko milioner. Meni to malo liči na zavist...
Uf...boli mene uvo za njega i njegovu lovu.Problem je u tome sto svaki kapitalista posredno ugrizava svakog stanovnika Srbije ili bilo koje zemlje.Sto ima vece mogucnosti za lagodnim zivotom na racun nas svih.I dok cemo mi mi da pomremo ako ne daj boze obolimo od neke bolesti, on ce da plati operaciju u inostranstvu kad god bude hteo,deca ce da mu zavrsavaju skolu lakse od nase,imace kontrolu nad mnogim stvarima u zemlji,bice korumpiran...i da ne nabrajam vise.
I nije normalno da neko ima platu 15 000 mesecno,a drugi 150 000.To nije sposobnost nego javasluk.

Да ли вас је Динкић, за ових 6 година икада потсетио на чувеног јунака
са још чувенијом :"Отимам сиромашнима и дајем богатима!"
superhik.jpg

B.A.L.:
Uf...boli mene uvo za njega i njegovu lovu.Problem je u tome sto svaki kapitalista posredno ugrizava svakog stanovnika Srbije ili bilo koje zemlje.Sto ima vece mogucnosti za lagodnim zivotom na racun nas svih.I dok cemo mi mi da pomremo ako ne daj boze obolimo od neke bolesti, on ce da plati operaciju u inostranstvu kad god bude hteo,deca ce da mu zavrsavaju skolu lakse od nase,imace kontrolu nad mnogim stvarima u zemlji,bice korumpiran...i da ne nabrajam vise.
I nije normalno da neko ima platu 15 000 mesecno,a drugi 150 000.To nije sposobnost nego javasluk.
Komunizam i socijalizam da su valjali ne bi propali, jednostavno. Daleko od toga da je kepitalizam najbolji- u teoriji (ali nažalost samo tu) je komunizam bolji, ali se kapitalizam pokazao kao najbolji. Nisi neznalica, pogledaj koliko u svetu ima kapitalističkih zemalja u kojima je siromaštvo na namanjem nivou,a osiguranje na najvišem.

B.A.L.:
Ovo je prica o...

Studentkinji- vlasnici 17 firmi

-Prosle godine sam pocela da radim sa tatom.Radim sve,vodi me na sve sastanke s poslovnim partnerima,radnicima-prica Visnja.
UVisnja je zavrsila trgovacku skolu,a sada je na drugoj godini privatnog univerziteta za Menadzment.(mozes misliti koja skolovanost).Od 2000 godine do prosle jeseni bavila se manekenstvom,ali ga je napustila jer ne voli da joj se naredjuje.
Od kada je dobila vozacku dozvolu,tata joj za svaki rodjendan poklanja automobil?!
.
izvor...list "24 sata"...
Devojka makar radi sa cacom :D
A ne ko neka deca bogatuna samo prazni njegove dzepove :D .......

DeteSunca:
Komunizam i socijalizam da su valjali ne bi propali, jednostavno. Daleko od toga da je kepitalizam najbolji- u teoriji (ali nažalost samo tu) je komunizam bolji, ali se kapitalizam pokazao kao najbolji. Nisi neznalica, pogledaj koliko u svetu ima kapitalističkih zemalja u kojima je siromaštvo na namanjem nivou,a osiguranje na najvišem.
Druze to varira kroz istoriju.Evo ti primera juznoamerickih zemalja,koje su od kolonijalnih postale levicarske,pa kapitalisticke, pa opet levicarske(Bolivija,Venecuela,Ekvador).A i Meksiko u S.americi i njihov kapitalizam je na klimavim nogama...jednostavno receno,danas je ovako sutra onako.
Kod nas to jos nije uzelo maha, zato sto smo tek izasli iz socijalizma.

Back