kapilari na nogama - izlecenje laserom

svestrana

Obećava
Poruka
61
Nisam videla slicnu temu a verujem da nazalost dosta mladjih zena ima problem sa popucalim kapilarima koji jesu estetski bez daljnjeg mada sam saznala u ovoj emisiji tj. prvi put cula da su oni cesto posledica prosirenih vena.(?!) Doktor je pokazao kako ih uklanja laserom nekim novim metodom, i jos svasta-nesto je tu ispricao.U neku ruku volim te zdravstvene teme jer stalno otkrivaju nesto novo a s druge strane me uvek cesto bace u neku frku.
Heh, nece bas mene.
Pocinje od 37:40
u sustini to nije neka zezancija moze biti simptom za prosirene vene a jos ovo radi profesionalni hirurg ! Bokte vise bez tih aparata za skeniranje nema ni jednog pregleda.Extra da se tako nesto izvodi kod nas u Srbiji.:ok: Eee, a mogli bi biti u evropskom vrhu kakvih strucnjaka imamo.

Aha, pa dobro,sad si me malo uplasio, ali nadam se da mi je sve okej sa arterijama. :sad2: Doktor kaze da je problem kapilara veoma cesto povezan sa venama, a arterije su sasvim nesto drugo,jesam u pravu ? Da se razumemo za preglede sam uvek.Nisam od onih kao naci ce mi nesto pa bolje da ne idem. jer se vecina odlaganja nazalost pokaze losim.

Uz svo postovanje,videla sam tvoje postavke na temu ''Operacija vena laserom",tako da shvatam zasto pokreces ovu temu i postavljas prilog tog doktora. Ne znam zasto se cudis metodama utvrdjivanja dijagnoze,kad je poslednjih godina veoma vazno da se uradi uz-ni pregled arterija i vena da bi se tacno utvrdilo stanje.Logicno je da su kapilari izrazeniji,cim se pojavi problem sa venama.E,sad jako je bitno, da doktor bude strucan,a uz to i realan,prilikom odluke o intervenciji. Nije bas svaki kapilar ,svaka izrazena vena za operaciju.Ali isto tako nesto nije ni za odlaganje.Valja tu dobro razmisliti i odluciti kom lekaru ukazati poverenje. Pojedini su povrsni,na zalost,pojedini opet posto poto rade operacije iako nije za operaciju.Nije bitno samo baratanje strucnim izrazima,dijagnostikovanje (aparati su sve savrseniji),bitnan je i stav lekara,strucnost i sposobnost procene najboljeg za pacijenta,ne za doktora.

To je isti specijalista. Vaskularni hirurg. Lekar sa snimka je vaskularni hirurg. Ima privatnu praksu.

Postoji jos jedan specijalista angiolog. Kod njega mozes uraditi snimke, dobiti savete i ako je potrebno lekove, ali bez operacije. Kao kardiolog - kardiohirurg, angiolog - vaskularni hirurg.

Da, znam od ranije za doktora Dragića da je on ustvari vaskularni hirurg i bilo mi je fascinantno da se opredelio za estetsku medicinu da je počeo se bakće sa tim površinskim nedaćama na nogama. Posle toliko operacija i specijalizacija i eto sad je tu najbolji. Ženama to ide na ruku. Da se našalim pa kažem da im ide na nogu. Samo ja mislim da ni takvo uklanjanje kapilara nije lako.
Otisla bih na jedan detaljan preventivan pregled svih krvnih sudova kad-tad zbog svih tih skleroza i zakrecenja sto nam sleduju od nezdravih navika.Stalno pisu o tome.

Zaista,izabrala si pravu rec - ''fascinantno''.Prosto je neverovatno,ali realno da covek specijalista koji je posvecen svom poslu,sebe izgradi i posveti se pacijentu maksimalno,ukljucujuci i estetski pristup.
Ja to iskustvo imam sa doktorom S.Babicem.Kad se setim kakve su mi noge bile,koliko su vene bile vidljive,cak sam imala i kao podliv na gleznju (ma jezivo je bilo pogledati) i koliko je bolnih mesta bilo,a sada su samo ponegde jos jedva vidljive tackice i to ako bas dobro obratim paznju,ne mogu da ne kazem da je covek umetnik.Meni je bilo najvaznije da resim zdravstveni problem,a pored vrhunskog strucnog tretmana dobih i estetski.Zaista fascinantno!
U danasnje vreme,za svaku pohvalu,jer ako covek posle neznanog broja operacija na krvnim sudovima ( sto arterija,sto vena),strucnog usavrsavanja i gomile obaveza ne gubi entuzijazam i predan je pacijentima,sta drugo reci nego da je vrhunski.Retkost,u danasnje vreme,jer nekako nam se sve svodi na prestiz,rutinu,brojnost,a manje brine o stvarnom stanju pacijenta.

Ne sumnjam u strucnost dr Dragica,ali cu opet ponoviti da je mnogo lakse obaviti i estetski deo operacije prilikom laserske intervencije u odnosu na klasicni zahvat.I potvrdicu,kao pacijent dr Srdjana Babica,da nemam oziljke ni posle klasicne intervencije,radjene u KBC Dedinje.Estetika na zavidnom nivou.Strucan i u jednoj i u drugoj metodi.Od same bolesti vena zavisi i zahvat,ne zaboravite.A i od mogucnosti placanja pacijenta,svakako.
http://www.poliklinikajatros.rs/laserski-tretman-vena/

Nije nikakvo cudo sto se pravi hirurg opredelio da radi estetiku, jer pored zdravstvenih problema resava i estetski koji na zalost ljudi mnogo vise i lakse placaju, pa je svakako laserska metoda pravi izbor.

nama novac nije bio problem. odmah sam je poslao kod najboljega doktora i rješio joj esteiku :) rece da bi opet isla kod njega ako bi joj trebalo. rekoh joj stani sad vidjeces hoce li ti se pojaviti novi
rekose joj da se rjetko pojave novi ali ako primjeti neka pozove dogovori se za konzultaciju i rijesi kod njih kao stara pacijentica. to nam se svidjelo

nama novac nije bio problem. odmah sam je poslao kod najboljega doktora i rješio joj esteiku :) rece da bi opet isla kod njega ako bi joj trebalo. rekoh joj stani sad vidjeces hoce li ti se pojaviti novi
rekose joj da se rjetko pojave novi ali ako primjeti neka pozove dogovori se za konzultaciju i rijesi kod njih kao stara pacijentica. to nam se svidjelo

Verujem i postujem vasu odluku.Uglavnom ce se svako javiti svom doktoru u slucaju potrebe pregleda i intervencije.Negde je i logicno.Posebno, ako novac nije problem.Problem moze biti u uverenju.Ono sto ja napominjem,tacnije uveravam ljude sa slicnim problemom je da i prilikom klasicne operacije jesu bezbedni i zdravstveno i estetski zbrinuti u rukama vrhunskog specijaliste,kao sto je dr Babic.

Evo gledam u zadnjih mesec dana objave na fejsu koliko je taj covek operisao zena koje su zadovoljne. Prednost je u tome sto se javljju zene koje su operisane sta ja znam pre 5 - 6 godina neke su pre 10 godina. Znam onu izreku da lekar leci a priroda zaceljuje znaci da je sve to u skladu sa prirodom tih vena i kapilarcica. Zar ne ?

https://bit.ly/2L0FcWb

Da pa stvarno impresivno.Možete li mi poslati te utiske pacijentkinja u nekom text fajlu u privatne poruke ?

Ne sumnjam u strucnost dr Dragica,ali cu opet ponoviti da je mnogo lakse obaviti i estetski deo operacije prilikom laserske intervencije u odnosu na klasicni zahvat.I potvrdicu,kao pacijent dr Srdjana Babica,da nemam oziljke ni posle klasicne intervencije,radjene u KBC Dedinje.Estetika na zavidnom nivou.Strucan i u jednoj i u drugoj metodi.Od same bolesti vena zavisi i zahvat,ne zaboravite.A i od mogucnosti placanja pacijenta,svakako.
http://www.poliklinikajatros.rs/laserski-tretman-vena/

Ovo je i sustina cele price. Svakako da je najidealnije resenje da lekar koji to radi ima u vidu i estetiku, ali to nije
uvek moguce. Laser se primenjuje kod laksih slucajeva, ali su tu recidivi mnogo cesci nego kod klasicne operacije
pri cemu ce to lekar i objasniti pacijentu.

Poslednja izmena:
Uz duzno postovanje vama kao moderatorki upravo je obrnuto posto se kod laserskog tretmana vracanje tih kvrga i vijuga desava mnogo mnogo redje.
Znamo zbog mame jer smo se pre njene operacije dobro raspitale.Kod nje nema nikakvih recidiva bez obzira na redovne kontrole kod Dragica.Izlisno je spominjati vise spomenula sam doktora sto puta mora da stuca covek od nas.

Uz duzno postovanje vama kao moderatorki upravo je obrnuto posto se kod laserskog tretmana vracanje tih kvrga i vijuga desava mnogo mnogo redje.
Znamo zbog mame jer smo se pre njene operacije dobro raspitale.Kod nje nema nikakvih recidiva bez obzira na redovne kontrole kod Dragica.Izlisno je spominjati vise spomenula sam doktora sto puta mora da stuca covek od nas.

Ne moze da bude obrnuto ako naucne studije kazu da je mogucnost recidiva pet puta veca kod laser tretmana, a lekar
ce i sam pacijentu reci da li za njega i njegovu situaciju ta laserska terapija uopste i dolazi u obzir.

Postovanje,ali ipak su naucne studije jedno a pacijent svaki ponaosob drugo.Naravno da ce vam lekar kome je vazno da uradi lasersku operaciju reci da su recidivi minimalni,a veliki kod klasicnih operacija.I obrnuto. Da se razumemo vene koje su odstranjene klasicnom operacijom,tj.izvadjene se ne mogu vratiti.Recidivi su moguci i kod jedne i kod druge vrste operacija,a najbolje se konsultovati sa hirurgom oko vrste intervencije.Nije svaka metoda za sve,vrsni strucnjak ce svakako najbolje odrediti vrstu intervencije.U kratko,ko zeli da se operise,najbolje je da se konsultuje sa svojim hirurgom o svemu.Ne znam za dr Dagica,ali mogu da potvrdim da je dr Srdjan Babic otvoren i dostupan za bilo kakvu komunikaciju,od pregleda,dijagnoze,objasnjenja,predloga intervencije i ostalog.Mislim da je to najpresudnije,odnos hirurg - pacijent, ponaosob,jer,meni licno nista posebno nije znacila ni studija istrazivanja,ni popularnost metode,koliko sam stav doktora i savet (predlog intervencije) sta ce mi pomoci da se osecam bolje.

Postovanje,ali ipak su naucne studije jedno a pacijent svaki ponaosob drugo.Naravno da ce vam lekar kome je vazno da uradi lasersku operaciju reci da su recidivi minimalni,a veliki kod klasicnih operacija.I obrnuto. Da se razumemo vene koje su odstranjene klasicnom operacijom,tj.izvadjene se ne mogu vratiti.Recidivi su moguci i kod jedne i kod druge vrste operacija,a najbolje se konsultovati sa hirurgom oko vrste intervencije.Nije svaka metoda za sve,vrsni strucnjak ce svakako najbolje odrediti vrstu intervencije.U kratko,ko zeli da se operise,najbolje je da se konsultuje sa svojim hirurgom o svemu.Ne znam za dr Dagica,ali mogu da potvrdim da je dr Srdjan Babic otvoren i dostupan za bilo kakvu komunikaciju,od pregleda,dijagnoze,objasnjenja,predloga intervencije i ostalog.Mislim da je to najpresudnije,odnos hirurg - pacijent, ponaosob,jer,meni licno nista posebno nije znacila ni studija istrazivanja,ni popularnost metode,koliko sam stav doktora i savet (predlog intervencije) sta ce mi pomoci da se osecam bolje.

Tako je Tanja, a koliko sam ja videla ovaj lekar ne insistira na operacijama , ako ne mora.
Verujem da je i dr Dagic savestan lekar, kao i dr Babic. Ljudi iz recimo Prokuplja ne mogu da stignu
do ova dva lekara tako da bi trebalo poci od toga da je svaki lekar koji vrsi ovakve intervencije savestan i strucan.

Back