Kapacitet baterije

del piero 10

Aktivan član
Poruka
1.431
Posto se dobiju brzi odgovori i veci broj njih, kada je postavljena tema, kopiracu post sa svastare ovde.

Da li mi neko moze pomoci...
kupio sam tablet, na kome se zezam mozda oko 4h, od toga je polovina vremena bez ukljucenog wi-fi...i baterija se isprazni. Nisam do sada imao prilike da cesto koristim tablete ali mi se cini da je to bas malo? Npr. citam knjigu na njemu, sa prilicno slabim osvetljenjem, wifi naravno ugasen... i da mu ode baterija za 4h mi je bas bas nerealno!?
Razmisljam da ga vratim tj.zamenim i uzmem neki bolji... Zanima me samo, da li cu, ako ovaj trenutni kome je baterija 2700 mAh, dobiti neki znacajniji boljitak ako uzmem neki koji ima 3500 mAh? Sta ta razlika od 800 mAh znaci prakticno... da li je to znacajno duze vreme drzanja baterije ili je rec o pola sata, sat?
Hvala unapred.

Bateriju ti najbrže troši ekran, tj. osvetljenje u njemu. 4 sata jeste malo, ali nemoj da očekuješ da bilo koji tablet možeš neprekidno da držiš uključen i da ti traje ceo dan.
Razlika u veličini baterije ne znači mnogo ako je tablet loše optimizovan.
Ja sam recimo za čitanje knjiga koristio ovaj: https://www.idealno.rs/Proizvod/4871581/racunari-i-oprema/tableti/tablet-racunari/alcatel-pixi-3-8-white
Odlično me je služio dok je radio :per:
Ako tablet primarno koristiš za čitanje knjiga gledaj da što više smanjiš osvetljenje i da pogasiš sve nepotrebne programe u pozadini. Realno možeš da očekuješ nekih 7-8 sati konstantnog rada... preko toga vrlo teško.

to sam bas i radio... i ocima vise odgovara kad je osvetljenje na minimumu, tako da sam ga drzao na samom dnu skale.
Juce sam citao malo duze od 2h i potrosio je 30% a par dana pre toga za 2h 50%. Djavo ce ga znati sta ovi kinezi sklepaju :D
Svi pozadinski programi su pogaseni, nista mu nisam ni ubacivao jer mi nista ne treba, wifi takodje... i eto sinoc 30% otislo a pre neki dan skoro duplo vise.
Mozda tripujem ali cini mi se da mu se brze trosi npr. kada ga pokrenem i u startu ima 60% nego kad je to slucaj nakon punjenja. Juce sam ga ukljucio i imao je 95%... sto ne bi smelo da se desava odmah nakon kupovine, jer se to inace baterijama desava nakon nekog vremena koriscenja (na telefonima posle godinu i vise), slabi im kapacitet i brze se prazne kad udju u zadnjih 40-50% energije.

rekoh ti na onoj temi...samo uzmi neki malo kvalitetniji brand i resio si problem baterije.
mislim, u pravu su sto se tice osvetljenja i programa u pozadini ali sa nekim malo jacim ASUS-om,
Samsung-om ili cak i Lenovo-m ili Acer-om ces mnogo bolje proci nego sa E-Star-om i sto se tice baterije ali i samog rada tableta.
Uz neku doplatu od par hiljada verujem da mozes da nedjes nesto sto ce raditi bolje od "mashine" koju sad imas...veruj prodavcu koji ih prodaje
svaki dan :mrgreen: Nadam se da sam pomogao...

to sam bas i radio... i ocima vise odgovara kad je osvetljenje na minimumu, tako da sam ga drzao na samom dnu skale.
Juce sam citao malo duze od 2h i potrosio je 30% a par dana pre toga za 2h 50%. Djavo ce ga znati sta ovi kinezi sklepaju :D
Svi pozadinski programi su pogaseni, nista mu nisam ni ubacivao jer mi nista ne treba, wifi takodje... i eto sinoc 30% otislo a pre neki dan skoro duplo vise.
Mozda tripujem ali cini mi se da mu se brze trosi npr. kada ga pokrenem i u startu ima 60% nego kad je to slucaj nakon punjenja. Juce sam ga ukljucio i imao je 95%... sto ne bi smelo da se desava odmah nakon kupovine, jer se to inace baterijama desava nakon nekog vremena koriscenja (na telefonima posle godinu i vise), slabi im kapacitet i brze se prazne kad udju u zadnjih 40-50% energije.

Време за ..Рекламацију / Замену ...ти неумитно истиче...тик-так...тик-так...тик-так...:per:...:think:

Back