KAO PTICA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

Igra sastavi priču
25.12.2010.

dlan
list
trepavice
nemir
milovanje

KAO PTICA

Pored kuće je stara kajsija. Zasadio je davno, davno...ma niko se više i ne seća tačne godine, Petrov deda. Slatka i krupna a plod onako suv, brašnjav.......ma za slatko i džem dušu dala a za jelo...prosto ne znaš kad je dosta. A list što ima......bože blagi......zelen,zelen, zdrav.....ma oko da ne skidaš sa lepote. Ispod njene krošnje su sto i stolice. Tu familija sedi i divani, odmara....kada vreme rada dozvoli a i vremenske prilike. E, Pera se sad ženi. Mladevesta, Jelena, lepa devojka, stasita.....što bi rekli, ima je Bogu hvala i pored onako krupnog mladoženje nekako ide. Par su brate......baš lep. Vrca zdravlje i krepost iz njih....mladost je to ali i ljubav. Zavolela se deca pa rešila na radost obeju porodica da ozvaniče svoju ljubav. Pukla bi bruka po oba sela da nije tako. Lep dan za slavlje obzirom da je kasna jesen. Sunčan i svetao nekako pa celoj svetkovini daje neki oreol uzvišenosti. Sjatiše se svirci, svatovi.....slave život i nazdravljaju budućnosti. Slavljenici već prilično umorni ali nema druge.....mora se izdržati do kraja.
Napokon osta samo nekolicina već podosta cvrcnituh svatova, te Petrovi roditelji rekoše da mladi idu na spavanje a oni će se bakćati sa gostima. Jedva dočekavši, dvoje mladih se uputi u svoj deo kuće. Ceo prvi sprat je njihov. Sredjivanje i u krevet.....stigao umor, noge bole pa u mozak čini im se udara bol....glave bole....i zaspa mladost zagrljena u miru spavaće sobe. Čuva ih kajsija....velika grana je tik uz prozor...kao čuvar Petrov od kad zna za sebe.
Usred noći poče nevreme. Vetar nosi sve po dvorištu....ona grana kajsije, na kojoj ima još malo lista besomučno udara u prozorsko staklo. Jelena se probudi, uplašeno skoči iz kreveta ne znajući gde se nalazi.....dete k'o dete.......prva noć u muževljevoj kući, nepoznat krevet, soba. Petar ustaje.....seda pored Jelene na krevet. Dlan joj stavlja na obraz da ga oseti....da njegova toplina smiri nemir u njoj. Par trenutaka tako sede....jedno u drugo gledajući....kao da tek sad postaju svesni gde su i ko su. On lagano.....sasvim lagano prislanja usne na njeno oko....oseti slan ukus suze što je okupao njene trepavice. "Ona drhti...plaši se.....polako Petre....polako...žena je to....kao ptica plašljiva....samo najnežnije milovanje zaslužuje" govori sam sebi dok je skoro samo dahom ljubi po vratu. Oseća kako se ona opušta.....kako postaje sve mekša u njegovim rukama....sve podatnija....

PS Dobro vam jutro .....:kafa::heart:
:

RiadaT.;bt163653:
Ah,sto ste ti i Mari krenule ofanzivu sa ovim "prisnim" pričama;):zcepanje:
šalim se....jesam li ti vec rekla da mi se sviđaju ove tvoje priče nastale kao igra riječima....:)
samo,ne zaboravi opomenu Z-a....pazite da se ne zaigrate:zcepanje:
ja ću odsad strogo voditi racuna o tome:zcepanje:
Meščini da si i ti kao ova
plašljiva neka noćna ptica
al ujutru na satenu
pretvaraš se u ...tigricu.
Meščini da baš voliš
tu jutarnju igricu
igraj je do mile volje
na svom si terenu ;):D

LJILJA MMM;bt163659:
Ja? :eek:ja da pišem "prisne" priče.....a pesme takodje prisne nisi pomenula :zcepanje:
i ja sad kao krenula sa tim...temama....e, svašta....
Pa dodji i ti pa piši....da vežbaš :zcepanje::zcepanje:
Ma sve mi Z-ove opomene u pameti bre dok pišem....jako vodim računa....jako ...prosto me blokira bre :rotf:
A pogle sad ovu ,mislim,napomenu
Meščini da mi priča ova
liči na ...autobiografsku
bar u onom "prisnom"delu
što i zavredjuje pažnju celu ;):D

zxy;bt163663:
A pogle sad ovu ,mislim,napomenu
Meščini da mi priča ova
liči na ...autobiografsku
bar u onom "prisnom"delu
što i zavredjuje pažnju celu ;):D

Hahahahah pa znaš kako Z
svako piše a vala i čita svojim iskustvom ;)

sve moje pesme i priče
na svoju majku liče
dakle.....u pravu si :hvala: ....za ovaj komentar-napomenu ide :heart:

nema cveće....za sada.....al mislim da ću uskoro da te zakitim....sorta ti taka :zcepanje::manikir:

Ljiljo, reci zxy da nije sve napisano autobiografsko...
Evo ja, recimo, pišem o ženi sa crnim patikama a ja
imam bele....;):manikir:

Odoh u grad. Pišite i čitajte se.:bye:

mari47;bt163664:
Vrlo pažljivo nijansirali likovi....Žena i jeste to - Kao ptica.
Na dobrom si putu za
ljis
:cvet: :manikir:

Mari draga....ti razumeš ...:cvet:..pa i sama pišeš..:whistling:..oni videli erotiku bog te...zamisli :eek:
Ma kakav Ljis...idem pravo na erotiku da otvorim temu....spisateljsku :zcepanje:

a moj system ludi danas ,,, kasni mi programm mislim forum :(((

vruce miiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
gorimmmmmmmmmmmmmmmmmm

mari daj kantu hladne vode i onako bas me poli .... jos ova ljilja sa erotikom od jutros tztztz

Dobro jutro :kafa:

Nigde ja ovde ne videh erotike, iako dva puta procitah :zcepanje:
Gromu je izgleda uvek vruce :lol:

Petar ustaje.....seda pored Jelene na krevet. Dlan joj stavlja na obraz da ga oseti....da njegova toplina smiri nemir u njoj. Par trenutaka tako sede....jedno u drugo gledajući....kao da tek sad postaju svesni gde su i ko su. On lagano.....sasvim lagano prislanja usne na njeno oko....oseti slan ukus suze što je okupao njene trepavice. "Ona drhti...plaši se.....polako Petre....polako...žena je to....kao ptica plašljiva....samo najnežnije milovanje zaslužuje"
..ja samo romantiku vidim :zaljubljena:

Ljiljče :cvet:

zxy;bt163660:
Meščini da si i ti kao ova
plašljiva neka noćna ptica
al ujutru na satenu
pretvaraš se u ...tigricu.
Meščini da baš voliš
tu jutarnju igricu
igraj je do mile volje
na svom si terenu ;):D

Meščini da nećeš dobiti odgovor:zcepanje:
ja strogo poštujem dogovor
nema više priča o igricama
tog tipa...:manikir:
(ako ne racunam jednu pjesmu o satenu
više ih nije ni bilo)
ipak,moramo nešto zadrzati i za sebe
jer sve mi ovo na egzibicionizam
počinje da liči:manikir:
uh,šta mi je jutros....što li sam ovako ozbiljna:zcepanje:

LJILJA MMM;bt163659:
Ja? :eek:ja da pišem "prisne" priče.....a pesme takodje prisne nisi pomenula :zcepanje:
i ja sad kao krenula sa tim...temama....e, svašta....
Pa dodji i ti pa piši....da vežbaš :zcepanje::zcepanje:
Ma sve mi Z-ove opomene u pameti bre dok pišem....jako vodim računa....jako ...prosto me blokira bre :rotf:

koje pjesme:eek:ako misliš na onu jučer....pa to je bilo samo obično rostiljanje na balkonu:zcepanje:e,sad što mašta proradi nečija,to je druga stvar:rotf:
ma znala sam,trebala sam staviti napomenu:dash::rotf:

Ninel;bt163682:
Dobro jutro :kafa:

Nigde ja ovde ne videh erotike, iako dva puta procitah :zcepanje:
Gromu je izgleda uvek vruce :lol:

..ja samo romantiku vidim :zaljubljena:

Ljiljče :cvet:

Tooooooooooooo bre....:cvet:...ma muški kad čitaju....pa sad, zavisi u kom stanju pristupe akciji čitanja :zcepanje::manikir: al namerno neću da im kažem za taj reč "romantika" ...neka gi nek uživaju u čitanju :whistling:

RiadaT.;bt163684:
koje pjesme:eek:ako misliš na onu jučer....pa to je bilo samo obično rostiljanje na balkonu:zcepanje:e,sad što mašta proradi nečija,to je druga stvar:rotf:
ma znala sam,trebala sam staviti napomenu:dash::rotf:

Ne bre tvoje pesme...moje "prisne" :zper::zcepanje:
nisam ja ko Z da se zakačim za onaj saten
i da celokupno tvoje delo a vala i lik
posmatram tako ....jednostrano....:per:
ko zna u kom stanju je on čitao "saten"
a i "roštilj" :zcepanje:
viš grommma .....:eek:
zato treba staviti napomenu :rotf:

Back