(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)
KAO PING-PONG LOPTICA
Dakle.......kad ovo počinjem da pišem je noćas okooo......4.....tj.jutros. Juče...pa jedan od onih teških dana koji svima dodju....sama sam u kancelariji, ponedeljak, dan kada se rade papiri za dva dana (subotu i nedelju)....inače težak dan nakon nedelje svima. U banci je ludnica, svi su umorni što od nedelje što od vrućine....i tako. Na kraju dana, predveče, kada se dan smiruje velika nervoza odjednom.....majka (svekrva) je pala u dijabetičku komu....uspeli su da je vrate... ovog puta. Maca je miran....staložen, a ja ....pošto se izvikah na njega jer me smiruje uzeh Meša i odosmo u polje.....moram da izadjem da se smirim u „nigde“. Naravno, niti se on ljuti niti sam ja ljuta....samo različito reagujemo. Izveštava me telefonom....Brz hod i mir polja me vraćaju u ravnotežu ali glava počinje da ubija....znam taj bol....od previše lepota života....
Kafa...priča dok spremam večeru.....glava me boli sve više....i vrat....i ramena...
Cic putuje uveče sa verenikom u Grčku a Maki dovozi Neru kod nas. Biće gusto jer se prvi put odvaja, mala je a i psi ne vole promene. Voli ona kod nas, sva je oduševljena. Taj dolazak treba videti kada kao ludajka stoji sa jedne strane kapije a Meš sa druge. Medjusobno obožavanje uz cvilbu, nestrpljivo lajanje i vitlanje po avliji. Lete saksije udarane dupetima....Nera se samo zvekne a Meš obara hahaha....srušene stolice i sušilica za veš...ispolomljene grane ruža....i mnogo smeha .....evo ovako
ovo je snimak od ranije gde tetka Šašava zavodi red hahahaah
ovaj je od skora
Cic se javlja da putuju.....pred spavanje još jedan poziv ....e, sad, treba ići na spavkanje. Pa, posle 63 ustajanja, maženja, tihe priče, tepanja shvatila je da može da legne na krevet kod nas....ako želi može da sidje i na parketu da se izvali ....neka je, važno da spava. Sva je zbunjena i uplašena malena šarenica i ne odvaja se od mene. Oko 4 ustajem po kafetin....naravno svi psi ustaju dok silazimo u prizemlje. Meš i Nera počinju igru.....iznosim lap na trem i sedam da zapišem osećaj dok kafetin ne počne da deluje....prija ova svežina...spora sam, utrnula od sna iz milion delova...noć miriše tišinom što priča. Maša je otišla da legne u kuću.....Maza nije ni izašla napolje....i njoj dogoreva sveća.....ne mogu više da podnesem smrti i bolesti oko sebe....previše lošeg...svega....klijenti....propadanje....prebir anje svakog dinara mog i tudjeg....previše i za jake a ja jesam jaka....ali......neću o tome, glava me jako boli. Smirujem ovo dvoje što se vijaju po rosnoj travi.....stiže me umor.....sutra ću završiti....
Meš leže na svoje mesto u hodniku....Nera na prostirku kraj moje strane kreveta.... padam u san.....
5,45 jutros.......svi psi ustaju na zvuk naših mobilnih .....hranjenje moje 4 krznene ljubavi. Skaču oko mene, cvile, laju.....lajavi voz hahahaah Maca kuva kafu.....pijemo na tremu dok zeleno jutro obavija duše mirom i spokojem....doduše lajavim.
Sve cipele sam posklanjala.....sve što ona može da dohvati...mada može ona svašta hahahaah štetočina mala.....može da se šetka sa Mešom i unutra i napolje.....Maki će ustati ranije...mala je kod nas na prevaspitanju hahahaha kakvo pseto....kao da je šapu gurnula u šteker....a bre, i Maza je bila kao uključena u struju ali ovo je ekstremno ludo hahahaha.....moja Maza....matorka ali još uvek krade hranu....redje mnogo jer sve više spava i to čvrsto....i nestaje lagano......
Osećam vrlo često da sam kao ping pong loptica.....to samo dva životna igrača, sreća i tuga, igraju svoju a moju partiju
PS Dobro vam jutro i lep dan želim