KAO OD STAKLA

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

KAO OD STAKLA

Treba ustati ...pokret....noževi sevaju udarajući u mozak....to bol boli......znači živa sam.....dobro je. Gore i bole razvaljene kosti od sedenja, tegljenja....od života. Pri najmanjem pokretu bol se pojačava do nesnosnih granica.......izgleda kao da kopljima udaraju u krsta......skoro svakog jutra napadaju kopljanici. Mrči svest stvarajući stotine zvezdica pred očima. Plešu.....lepo je, toplo.......u pozadini je crnilo a one kao sjajne balerine na bini od crnog pliša igraju li igraju. Svejedno, skreću pažnju i oko je prikovano za to blještavilo. Da li trebam da aplaudiram? Trebalo bi.....kulturno je, ali ne mogu da pomerim ruke.......neće da slušaju.......Nestaju plesačice i pomalja se zid u boji pudinga od vanile...zapravo ga i ne vidim, samo znam da je tamo.Trepnem teškim kapcima i to izaziva takav napor da ih samo umorno spustim. Sada nepomična samo malo gvirim kroz trepavice. I dan gviri kroz trepavice noći....tek se naziru konture nameštaja. Pokušavam da se pomerim....opet ples zvezda.....mislim da je sada druga tačka a i bina nije crna već......podseća na vatru. Polako, polako.....još jedan maleni pokret obamrlim nogama....eto, sad je već bolje. Okrećem glavu na desno.....jest da taj pokret izaziva potmuli bol, kao tutnjava kopita krda konja......a jesu lepi, crni, beli i šareni u svoj svojoj snazi koja prosto kipi iz svakog mišića u pokretu....odlaze.....noć je već širom otvorila oči. Moram da vidim krošnje borova.......uvek mi pomogne ta zelena boja. Lagano, strpljivo da ne prizovem ponovo one sjajne balerine...jeste da im je ples lep, ali nemam želju da opet vidim tu predstavu...mogu ja to, moram...čekaju sve moje ljubavi.....i neljubavi.Podižem se na ruke.......osećam se kao od stakla.....opet plešu.....ajde, sad će nestati i koplja i zvezde i konji, samo malo da se razmrdam...... oko mi posta zeleno u svoj svojoj raskoši jutra.......opet sam uspela.....aplauz molim...:klap:....idemo dalje....z:)

PS Snaga volje je ono što od svakog jutra čini prelep početak dana

PS" Snaga volje je ono što od svakog jutra čini prelep početak dana"
Životna istina....
Toliko savršen opis budjenja premorenog tela.... ne zamišljam te, nego te vidim... Oduševljavaš me svakim svojim novim tekstom, bilo da je proza bilo da je stih...:heart:

magdalena48;bt66335:
PS" Snaga volje je ono što od svakog jutra čini prelep početak dana"
Životna istina....
Toliko savršen opis budjenja premorenog tela.... ne zamišljam te, nego te vidim... Oduševljavaš me svakim svojim novim tekstom, bilo da je proza bilo da je stih...:heart:

Hvala......znaš ti o čemu pričam.....i ti imaš tu snagu hvala Bogu.......z:kiss:

zxy;bt66357:
Ma Ljiljo kaži da je to bio san.A onda nam ispričaj istinu,ali lepu pronadji je u sebi,znamo da je imaš.Poz.

Nije san....java je i to skoro svakodnevna....ali bol je nešto na šta sam navikla. Lepo je na kraju priče i u PS......lepo je u svakom blogu što napisah, u skoro svakom postu od ovih 17000, u mojoj snazi, u MMM i ono moje dvoje-troje dece, u Maci, dvorištu, šetalištu....mnogo lepote dadoh ovde....i lepota i ružnoća su stvarne.....život, kao i svaki drugi. Nije lepota nestala......tu je z:)

picture.php

LJILJA MMM;bt66359:
Nije san....java je i to skoro svakodnevna....ali bol je nešto na šta sam navikla. Lepo je na kraju priče i u PS......lepo je u svakom blogu što napisah, u skoro svakom postu od ovih 17000, u mojoj snazi, u MMM i ono moje dvoje-troje dece, u Maci, dvorištu, šetalištu....mnogo lepote dadoh ovde....i lepota i ružnoća su stvarne.....život, kao i svaki drugi. Nije lepota nestala......tu je z:)
Seti se da je život san.Ne treba ga uzimati previše ozbiljno.Šekspir je to rekao.A san je život na blogu,ti bar to znaš pobogu.Brzo dodaj nešto vedro tvom blogu.Poz.

zxy;bt66437:
Seti se da je život san.Ne treba ga uzimati previše ozbiljno.Šekspir je to rekao.A san je život na blogu,ti bar to znaš pobogu.Brzo dodaj nešto vedro tvom blogu.Poz.

Pusti Šekspira......za mene, život i nije san, već java sa svim svojim lepotama.....blog je ispisan život (ja bar reših da pišem o tome). Ipak, samo za tebe, evo malo lepote iz mog dvorišta

Back