Ove naše kantine treba podhitno privatizovati. VU Dedinje, na primer, je tiha jeza. Unutrašnjost pojedinih kantina više liči na prčvarnicu, usluga na niskom nivou.
Kad sam bio na aeromitingu u Batajnici sa klincem prosle godine, mali je ogladnio, pa sam se gurao u redu pred šatorom gde je bila improvizovana kantina. Glupaci, stavili samo jednu kasu. Pred satorom gomila ljudi, kada dodjes za 20 minuta u red, narucis, a onda predjes u drugi tzv. red, gde opet toliko cekas da bi platio o dobio sto si trazio. Na licu mesta ti medju dva hleba bapnu dve virsle, nakrkaju senf i stave u preklopljenu, hm, nazovmo salvetu. Strašno.
Bio sam u Holandiji na nekom kursu, njihove kantine su kao hotelski restorani, prava mesta za opustanje. Šank, konobari propisno obučeni, lepe zavese, u jednom kraju par računara sa internetom, par video igara, nekoliko flipera, bilijar...ma milina jedna da udjes i da se opustis.
Pu, ***** ti ovakvu vojsku. Kakva zemlja, takva i vojska, u svakom smislu, pa i u ovom što se tiče kantina.