Kanibalizam

Ok, videli ste naslov, ko ima slab stomak ne mora da cita i ucestvuje u temi.
Upozoreni ste.

=====

Ljudi se klasifikuju kao svastojedi, stoga ne znaci li da smo mi i po prirodi kanibali?
ljudi jedu meso ali ne svoje vrste,iz mnooooooooooooooooooogo,sto moralnih sto zdravstvenih razloga................tako da ako hoces kao podvrustu mozes da stavis svastojed->mesojed->kanibal,ali nije nam u 'prirodi' da se grickamo,sem nocu:)
Kanibalizam postoji u ljudskom drustvu, obicno u nekim plemenima, ali ga karakterisemo kao bolest, nesto primitivno i varvarski, a pitanje je zasto?
Da se razumemo, ne mislim ovde na lovljenje drugog ljudskog bica, vec na dobrovoljni kanibalizam (bio jedan slucaj u Austriji valjda).
to iz dobrovoljnog bi brzo preslo u 'dal me on voli ili samo merka za supicu?':)
Ima i ona prica o avionu, gde su ljudi jeli svoje mrtve, da bi preziveli, pa se namece pitanje, jesmo li kanibali, bolesni, ili nagon za samoodrzavanjem radi svoje?
ovo trece....
Zasto pojedinjene serijske ubice, tipa Dzefri Damer konzumiraju ljudsko meso, gde normalnom coveku pukne u glavi pa pomisli, "eh danas cu pojesi coveka" i zasto?
zato sto su imali viska vremena,mnogo filosofirali i zakljucili da im sarmice vise na pashu:)

hannibal-lecter.jpg

da nisi ti gladan malo?:lol:
covek se zabrine ovako kad se tema ponavlja..
a inace svako bi jeo sta stigne da je u pustinji a ove serijske ubice su ili sociopate sa izvrnutom logikom,ili neki dr tipovi bolescina..

A sta je sa autokanibalizmom? Grickate li nekada svoje nokte? Parce koze koje visi? Zar tako tehnicki ne jedemo sami sebe?

Mi smo to kanibalizam prebacili na plemena, zatucani ljudi, necivilizovani, a da se nadjemo u situaciji, ko zna kako bi smo se poneli.
Nagon za samoodrzavanjem je jak, a definicija svastojeda podrazumeva meso i biljke, pa to verovatno ukljucuje i pripadnike nase vrste (u ekstremnim slucajevima, bar kod civilizovanih ljudi).

Citao sam o jednom antropoloskom istrazivanju sprovedenom na ostrvima juznog pacifika ciji je zajkljucak da ja kanibalizam postojao samo kod drustava koji nisu u svom okruzenju imali pristup domacim i/ili divljim zivotinjama koje im nisu bile direktna kompeticija za hranu. Dakle tamo gde nije bilo koza ili drugih sisara biljojeda, bilo je kanibalizma, jer nisu imali dovoljno izvora proteina.

Citao sam o jednom antropoloskom istrazivanju sprovedenom na ostrvima juznog pacifika ciji je zajkljucak da ja kanibalizam postojao samo kod drustava koji nisu u svom okruzenju imali pristup domacim i/ili divljim zivotinjama koje im nisu bile direktna kompeticija za hranu. Dakle tamo gde nije bilo koza ili drugih sisara biljojeda, bilo je kanibalizma, jer nisu imali dovoljno izvora proteina.

Sojini su proteini po iskoriscenosti potpuno jednaki proteinima zivotinjskog porekla. Jedna casa soje osigurava 108% dnevnih potreba proteina.

Takva istrazivanja se rade jer je u igri veliki novac i izvoz mesa, dogovor o transpacifickom partnerstvu (TPP) vredan na milijarde nije postignut, a metode reklamiranja mesne su i vise nego agresivne, za ocekivati je i izmisljotine da su ljudi poceli gristi jedni druge jer nisu imali mesa.

sada postoji drugi oblik kanibalizma,jos gori,emotivni vampiri...

Manje zastupljeniji (energetski) od pravog kanibalizma (fizicki)

I zapadna kultura delom je kanibalska. Aminokiselina L-cistein se koristi za produzenje roka trajanja proizvoda,
poput hleba, a moze da se nadje i u curecem i pilecem perju kao i u kravljim rogovima, ali vecina onih koje se koriste potice iz ljudske kose.

Kanibalizam je sa nasih prostora nestao pre vise stotina godina, to je jedan od razloga zbog ceka je to sada strano, cudno i odvratno.Ovde se ne radi o nikakvoj religiji, vec o zdravom razumu i nekom razvitku ljudskosti.Kanibalizam svakako ne bi trebao da bude prihvacen normalno u drustvu, i da li se pitate na sta bi licila takva socioloska sredina ? Pogled na kanibalizam sa nase strane gledista je u redu, i ne bi se trebali previse opterecivati takvim temama.

HONGKONG - Mesar Henri pojeo roditelje.

Prema policijskom izveštaju, pojedini delovi tela nesrećnih ljudi nađeni su i u frižideru i nisu bili zamrznuti. Oni su bili u kutijama za ručak, a u nekima od njih meso je bilo iseckano na komadiće, posoljeno i pomešano s pirinčem. Jedino su glave bile odvojene, a forenzičari nikada nisu uspeli da pronađu sve ostatke, zbog čega se veruje da ih je Čau već pojeo.

Back