KANE KORSO ILI ROTVAJLER?

nije ni rot naivan nit za vlasnike bez iskustva,kod njih je veoma vazna rana socijalizacija,osim ako vlasnik nece da mu pas trci i davi sve redom

- - - - - - - - - -

sve zavisi kako je pas dresiran,komsija ima kane korso,laje kao lud a kad pridjes ogradi on laje i ide unazad,
kao mala sam po ceo dan provodila sa jednim rotom koji je bio nevidjena maza,a znam i jedinke obe rase koje su opasni cuvari

Imao sam rotwailere...

Pas cvrst, hrabar ali loseg karaktera, dominantan nad svim zivotinjama u dvoristu, pa cak pokusava da dominira i vlasnikom!

Ko ne ume da mu nametne autoritet moze da nastrada. Uvek se mora znati ko je pas a ko je covek.

Nemacki ovcari NO1 :heart:

- - - - - - - - - -

ali ne izgledaju dovoljno zeznuto za postavljaca,ebiga

- - - - - - - - - -

Imao sam rotwailere...

Pas cvrst, hrabar ali loseg karaktera, dominantan nad svim zivotinjama u dvoristu, pa cak pokusava da dominira i vlasnikom!

Ko ne ume da mu nametne autoritet moze da nastrada. Uvek se mora znati ko je pas a ko je covek.

moze da nastrada vlasnik a i svi oko njega

Imao sam rotwailere...

Vidim, ti si se uspeo izboriti za status !?
Svaki iole pametniji pas "hvata" greške vlasnika i pokušava da mu nametne svoju volju.
ako je vlasnik bolećiv i promakne mu taj segment, uloge se obrću...!

PS. Kao kad pogrešno vaspitavaš dete, pa odgojiš gangstera !

Poslednja izmena:
Imam rotvajlera a prije rata sam imao jednog izložbenog . Ne preporučujem ih početnicima , posebno ne onima
koji vole da se prave frajeri . Rotvajler je izuzetno pouzdan pas ako se nabavi od pravog odgajivača i ako se
pravilno odgoji .Rotvajler NE SMIJE biti agresivan jer ako jeste onda je tu neko ozbiljno zakazao .
Bio sam službeni vodič njemačkom ovčaru koji je bio vrhunski dresiran a dvojica djedova su mu bili svjetski šampioni .
Kada bi mi neko ponudio za 300 evra odličnog njemačkog ovčara i za 500 evra odličnog rotvajlera kupio bih rotvajlera .
Cane corso ne poznajem dovoljno ali treba imati stalno u vidu da veliki pas može napraviti veliku štetu .
Ne zalijeći se dok ne sakupiš što je više moguće informacija o rasi .
Ja sam najprije posjećivao izložbe , družio se sa vlasnicima rotvajlera , gledao kasete o dresuri pa tek onda nabavio
prvo štene .

moja ženka rotvajlera :
http://i.imgur.com/r9Ziv.jpg

Poslednja izmena:
Ovde sam da cujem misljenja ljudi koji imaju iskustva sa ovim rasama. Postujem vase iskustvo ali mislim da nema potrebe za tako drskim stavom.

nije moj stav drzak samo sam primetila da ti ne znas sta hoces gledajuci kakve si teme postavljao ...
lakse bi ti bilo da napises sta ti je najvaznije da pas poseduje,kakve karakteristike da ima pa da ti priblizimo neku rasu..
u kakvim uslovima bi drzao,dal hoces radnog psa ili ne,za takmicenja ili ne i sl.

ovako samo slazes rasu jednu na drugu u nedogled,od mastifa do rota..

Ja uvek na prvo mesto stavljam NO,valjda zato sto smo ih mi drzali i sto sam odrasla sa njima.
Bili su dresirani i odlicni cuvari ali za dobrog radnog psa Nemackog ovcara bi morao da izdvojis 200-300e za stene,ako ne i vise.
Ne znam koliko si spreman novca da ulozis.
Na drugo mesto bih stavila Dobermana ali on ne bi trebao da se drzi napolju jer ima slabu dlaku i promrzao bi,dok ovcari jesu psi za dvoriste.

Pre bih ti preporucila njega za pocetnika nego Rota npr. jer su izuzetno inteligentni i poslusni ali svakako moras i za njih da budes autoritet i da ih dresiras.

Back