Kandida u crijevima

Sta je dobro za Kandidu u crijeva, da bi se izlijecila.
Ko ti dao dijagnozu? Imas na google-tu dosta o tome.
Moras da izbegavas, secer, alkohol i bilo sta fermentirano koliko citam.
beli luk i origano pomaze. probiotici...
potom каприлна киселина, екстракт семена грејпфрута и берберин.14
Sve ovo sam nasao na googletu.

Menije je pomogao kefir,beli luk,ulje origana,od mesa-riba,voce-grejp.
Izbaci hleb u bilo kom obliku i boje,moze kao zamena integralni pirinac.
Kakav crni integralni pirinac...
A na temu:
kandidijaza-tako se zove kad imas problem tojest aktivnu kandidu u crevima-je veliki problem iako mnogi lekari i strucnjaci potcenjuju velicinu i kompleksnost tog problema.
Ali ovako-po meni-okidac za kandidu je-STRES! Hrane je seceri, po meni tek kad je aktivna, dodatno je podsticu.
u pasivno stanje jer ona postoji kao deo crevne mikroflore-ona je JEDNA od mnogih bioklutura-GLJIVICA u covecjim crevima-i ima ulogu u sistemu probave. I iskoreniti je NE MOZES_mozes samo da ne bude aktivna-jer u protivnom luci razne toksine itd.
Da bi probao da je dovedes u normalu-trebas:
1. Svesti stres na MINIMUM
2. Ishranu redukovati tako da: sadrzi sto vise vlaknaste a sto manje na bazi skroba hrane, sto znaci sto vise povrca koje ima vlakna, proteine a sto manje zasicenih masti i sl.3. Izbegavati SVAKU VRSTU secera-kazu cak da treba izbegavati SVAKO VOCE-osim limuna i pomorandze, beli hleb/kvasni NIKAKO>eventualno razeni/integralni beskvasni.
3. Izbeci ako je moguce i kafu, pogotovo sa mlekom i/ili sa secerom.
Izbegavati sto je vise moguce industrijski preradjenu hranu-salame, virsle, itd. Od mesa se pak sme jesti skoro sve vrste mesa pogotovo riiba je zdrava. ALi opet-sto manje masno. Salate praviti sa limunom umesto sirceta i maslinovim uljem.
Ako ides na anti-kandida dijetu koja tako otprilike izgleda pozeljno je:
1. probati ulje divljeg origana(iako mislim da i ono posle nekoliko puta pravi veci problem nego korist)
Imas na NETu kako se koirsti/dozira.
2. Nije lose probati i sa lekovima koji u startu pomazu organizmu da suzbioje sirenje kandide. Mopras imati ZDARVU JETRU pre svega jer ti lekovi mogu da naruse funkciju jetre ako je ista vec slaba.

Moze da bude okidac i antibiotik,tri puta sam imao kandidu i to svaki put posle koriscenja istih.
Meni nikakav hleb nije odgovarao a probao sam sve moguce dostupne samo integralni pirinac a negde sam procitao da on moze da se koristi.
Od lekova koristio sam samo bio-kult candea..
candea-60-capsulas_1_g.jpeg

Kakav crni integralni pirinac...
A na temu:
kandidijaza-tako se zove kad imas problem tojest aktivnu kandidu u crevima-je veliki problem iako mnogi lekari i strucnjaci potcenjuju velicinu i kompleksnost tog problema.
Ali ovako-po meni-okidac za kandidu je-STRES! Hrane je seceri, po meni tek kad je aktivna, dodatno je podsticu.
u pasivno stanje jer ona postoji kao deo crevne mikroflore-ona je JEDNA od mnogih bioklutura-GLJIVICA u covecjim crevima-i ima ulogu u sistemu probave. I iskoreniti je NE MOZES_mozes samo da ne bude aktivna-jer u protivnom luci razne toksine itd.
Da bi probao da je dovedes u normalu-trebas:
1. Svesti stres na MINIMUM
2. Ishranu redukovati tako da: sadrzi sto vise vlaknaste a sto manje na bazi skroba hrane, sto znaci sto vise povrca koje ima vlakna, proteine a sto manje zasicenih masti i sl.3. Izbegavati SVAKU VRSTU secera-kazu cak da treba izbegavati SVAKO VOCE-osim limuna i pomorandze, beli hleb/kvasni NIKAKO>eventualno razeni/integralni beskvasni.
3. Izbeci ako je moguce i kafu, pogotovo sa mlekom i/ili sa secerom.
Izbegavati sto je vise moguce industrijski preradjenu hranu-salame, virsle, itd. Od mesa se pak sme jesti skoro sve vrste mesa pogotovo riiba je zdrava. ALi opet-sto manje masno. Salate praviti sa limunom umesto sirceta i maslinovim uljem.
Ako ides na anti-kandida dijetu koja tako otprilike izgleda pozeljno je:
1. probati ulje divljeg origana(iako mislim da i ono posle nekoliko puta pravi veci problem nego korist)
Imas na NETu kako se koirsti/dozira.
2. Nije lose probati i sa lekovima koji u startu pomazu organizmu da suzbioje sirenje kandide. Mopras imati ZDARVU JETRU pre svega jer ti lekovi mogu da naruse funkciju jetre ako je ista vec slaba.
i šta mu preostaje, da pase travu

Da bi lakše rešili problem crevne kandidijaze, često se preporučuje promenu ishrane kao jednu od pratećih metoda.
Unos određenih namirnica pročistiće vaš gastrointestinalni trakt i sprečiti dalje širenje infekcije.
Na primer, za doručak možete pojesti nezaslađen voćni jogurt sa čia semenkama.
Za ručak ili večeru, obezbedite sebi izvor proteina i zeleno lisnato povrće.
Krekeri sa lanenim semenom ili šaka orašastih plodova su odličan izbor za užinu.
Važno je eliminisati beli šećer, belo brašno i sir, jer predstavljaju hranu za gljivice i podstiču kandidu da se što više razvija i razmnožava.
Na sreću postoji mnogo prirodnih antiikotika, koji za razliku od lekova nemaju neželjenih dejstava. Najbolji prirodni antimikotici su propolis i beli luk.
Anti kandida program sadrži najbolje prirodne antimikotike, kao i supstance koje jačaju imunitet. Reishiperna sirup i Otporil kapi predstavljaju kombinaciju 12 prirodnih lekovitih sastojaka. Ovi potpuno prirodni proizvodi su atestirani na VMA i Farmaceutskom fakultetu u Beogradu, a daju izuzetne rezultate u tretiranju crevne kandidijaze.

kako se leči kandida
efekat reishi, belog luka, propolisa, etarskih ulja iz anisa, nane i kamilice.efekat koprivepropolis, beli luk, borovnica.kantarion, hajdučka trava, nana, anis, kamilica.
Jačanje imuniteta je najvažniji korak u lečenju kandidijaze!

Ishrana kod crevne kandidijaze​

Kad je u pitanju kandida u crevima pacijente najviše zanima šta smeju da jedu. Nekada čuvena dijeta protiv kandide danas ima sve manje pristalica iz puno razloga. Ovom dijetom ne samo da nećete izlečiti kandidu, već ćete dodatno oslabiti imunitet. Ako znamo da je slab imunitet glavni uzrok kandidijaze, jasno je da treba izbegavati sve što iscrpljuje organizam kao što je slučaj sa ovom dijetom.
Zvaničnan stav protiv anti kandida dijete zauzela je i najpoznatija svetska klinika, čuvena Mayo clinic
Sama ideja izgladnjivanja kandide je pogrešna i naravno da ne deluje. Nakon početnog poboljšanja dolazi do vraćanja tegoba. Znam mnogo pacijenata koji su mesecima, pa i godinama držali dijetu, a da nisu uspeli da izleče kandidu.

Dijeta za crevnu kandidijazu ne treba da uništi kandidu (jer je to nemoguće) već da izleči bolesna creva​

Kandidu ne možete izgladneti. Nju jedino mogu uništiti antimikotici. Ali da se ona ne bi vratila nakon terapije antimikoticima moramo ojačati organizam i izlečiti bolesnu sluzokožu creva.
Preterana količina candide u crevima ujedno znači nedostatak dobrih bakterija. Dobre bakterije prekrivaju sluzokožu creva, štite je i učestvuju u varenju hrane.

Poslednja izmena:
Ko ti dao dijagnozu? Imas na google-tu dosta o tome.
Moras da izbegavas, secer, alkohol i bilo sta fermentirano koliko citam.
beli luk i origano pomaze. probiotici...
potom каприлна киселина, екстракт семена грејпфрута и берберин.14
Sve ovo sam nasao na googletu.
Ma dijagnoza na stolicu izasla wc mi ne gine ako jedem svasta znaci 2 3kg stolice izadje kao da je ne znam sta i to nije normalna stolica.
Ovi doktori nemaju pojma tako da trazim ovdje pomoc.

Back