Kandićka, Vučo, Biserko i njima slicni...

ma ja bih zabelezio nekoliko njihovih antisrpskih izjava, pa bih lepo pohapsio i neka im se sudi...

ne znam tacno koje je to krivicno delo ali sigurno da postoji...

krivicno delo protiv ugleda republike srbije ili tako nesto...

koja drskost i bezobrazluk da u sred srbije bez osnova pokusavaju da prekroje istoriju i da pljuju po srbima, te da konstantno daju antisrpske izjave...

osim toga svojim ponasanjem vredjaju sve zrtve zlocina pocinjenim nad srbima... treba im suditi...

inace secam se jos pre nekoliko godina video sam natasu kandic sa sinom u autobusu... ljudi su je isprozivali i izvizdali samo tako, a sinu joj je bilo veoma neprijatno... na kraju je morala i da napusti bus iako ej nisu fizicki izbacili ali je zvizdanje i prozivanej posotalo nepodnosljivo ck i za nju...

verujem da j eu medjuvremenu zaradila mnogo para posto je spolja finansiraju da pljuje po srbima pa se sad vozi u nekoj besnoj mecki a ne u gspu.

ilkebgd:
ma ja bih zabelezio nekoliko njihovih antisrpskih izjava, pa bih lepo pohapsio i neka im se sudi...

ne znam tacno koje je to krivicno delo ali sigurno da postoji...

krivicno delo protiv ugleda republike srbije ili tako nesto...

koja drskost i bezobrazluk da u sred srbije bez osnova pokusavaju da prekroje istoriju i da pljuju po srbima, te da konstantno daju antisrpske izjave...

osim toga svojim ponasanjem vredjaju sve zrtve zlocina pocinjenim nad srbima... treba im suditi...

inace secam se jos pre nekoliko godina video sam natasu kandic sa sinom u autobusu... ljudi su je isprozivali i izvizdali samo tako, a sinu joj je bilo veoma neprijatno... na kraju je morala i da napusti bus iako ej nisu fizicki izbacili ali je zvizdanje i prozivanej posotalo nepodnosljivo ck i za nju...

verujem da j eu medjuvremenu zaradila mnogo para posto je spolja finansiraju da pljuje po srbima pa se sad vozi u nekoj besnoj mecki a ne u gspu.

КО ће им судити? Тадић? Чеда? Министар (не)правде Петровић??

НЕЋЕ КУРЈАК НА КУРЈАКА! Нити свој на свога...

SURbel:
izvini, KAKO nacionalni interes moze biti subjektivan????

Ili jos bolje: Kako NACIONALNI interes moze da bude - SUBJEKTIVAN???

Pa zato se i zove nacionalni - jer je interes CELE NACIJE, pobogu i zaboga...

pa ne kapiras:lol:
a u teoriji postoje skole samo o tome-pitanju nacionalnog interesa.
cela nacija tesko da moze da ima zajedincki interes.
npr- jedan od kljucnih za mene je da srbija udje u eu naredne decenije
za tebe je sasvim suprotna stvar

'oces molim te da mi objasnis kako smo onda dosli da je objektivan i vazi za celu naciju u ovom slucaju? vidis da za mene i tebe nije isti.

dalje, nacionalni interes uvek neko formulise, a ti koji ih formulisu su odlucioci/vlast u nekoj zemlji. ono sto elite subjektivno procene, i za to dobiju vecinsku podrsku, postaje nacionalni interes.
kad bi nacionalni interes bio sasvim objektivna kategorija, to bi znacilo da postoji neka visha pamet koja zna shta je dobro/loshe, a to nije tako.
objektivnost nacionalnih interesa moze da dolazi samo toliko koliko su oni uslovljeni objektivno velicinom zemlje, njenim geo polozajem, geostrateskim ili slicnim razlozima( pa je nekad britanija imala interes zvan dve flote- da bi ocuvala svoju suprematiju na moru i talasokratiju; ali i to se menja-danas joj to vise nije interes kao sto vidimo) ali i tu imamo subjektivne elemente.

znaci, nacionalni interesi jesu subjektivna kategorija, elem

~Petar~:
pa ne kapiras:lol:
a u teoriji postoje skole samo o tome-pitanju nacionalnog interesa.
cela nacija tesko da moze da ima zajedincki interes.
npr- jedan od kljucnih za mene je da srbija udje u eu naredne decenije
za tebe je sasvim suprotna stvar

'oces molim te da mi objasnis kako smo onda dosli da je objektivan i vazi za celu naciju u ovom slucaju? vidis da za mene i tebe nije isti.

dalje, nacionalni interes uvek neko formulise, a ti koji ih formulisu su odlucioci/vlast u nekoj zemlji. ono sto elite subjektivno procene, i za to dobiju vecinsku podrsku, postaje nacionalni interes.
kad bi nacionalni interes bio sasvim objektivna kategorija, to bi znacilo da postoji neka visha pamet koja zna shta je dobro/loshe, a to nije tako.
objektivnost nacionalnih interesa moze da dolazi samo toliko koliko su oni uslovljeni objektivno velicinom zemlje, njenim geo polozajem, geostrateskim ili slicnim razlozima( pa je nekad britanija imala interes zvan dve flote- da bi ocuvala svoju suprematiju na moru i talasokratiju; ali i to se menja-danas joj to vise nije interes kao sto vidimo) ali i tu imamo subjektivne elemente.

znaci, nacionalni interesi jesu subjektivna kategorija, elem

Elem, sad lepo ti meni tu tvoju teoriju "pojasni" na primeru Amerike ili bilo koje zapadne zemlje (da se ne petljamo sa, tebi "omiljenim", istocnim zemljama)?

Odnosno, kako Amerika (ili bilo koja zapadna zemlja), sa mnogostruko vecim brojem stanovnika od Srbije, je ipak nasla zajednicke NACIONALNE interese svih svojih gradjana?

Brajko moj, nema tu sta TI licno hoces, vec sta je najbolje za jednu zemlju u kratkorocnom i dugorocnom vremenskom razdoblju, a zatim je SVAKI gradjanin DUZAN da postuje te interese, ma koliko se slagao, ili ne, sa njima.

I, lepo ti je rekao Vladimir Putin (nas forumas, naravno ;) ) : >>Ne, njegov lapsus nije u pisanju, vec misljenju.<< Lapsus gnosis? :lol:

Back