Kancelarija

Znam najezi mi se koza od inostranih kompanija i njihovog sistema
imas jednu pauzu dnevno za šoranje
ako odes dvaput u toalet salju te kod urologa

Uopšte nije tako
Zavisi gde radiš
Imam i pus pauze idem u wc kolko hoću imamo pauzu od pola sata koja se nekad oduži pa niko ne pravi problem a procaskamo o privatnim i običnim stvarima kad stignemo i kad hoćemo
Možeš tiho da pustiš muziku ili ako radiš nešto fokusirano da staviš slušalice
Ja u toku pauze idem u banku perem kola itd

Kapiram da imas laznu privatnost sa tim boxovima
Ali su mi psihodelicni
Ko hrcci u kavezcicima
Nekako mi se kose sa logikom...nemam pojma....

Kad pomenu taj cosak u kom si bila priduktivna
Ja provalih da sam mngo produktivnija kad sam sama u smeni no kad nas ima..
Bla bla truc meljete, pa ovaj pita ovo ono trazi ono, pa ovaj procito vido nesto pa nam pokazuje, pa dolazi kurta i murta....i tako svasta
Kad sam sama ja se zavalim, odvalim ziku, sljokam kaficu, i nabijem broj obrada za par sati jednak koleginicinom nedeljnom ucinku, al bukvalno :lol: Jer to mi je ko da sam kuci, ja kuci dok sam frilensovala tako se zavalim za komp uz preglasnu muziku i izgubim pojam o vremenu, potpuno se udubim u program....

jel si programerka, i kakva?

Uopšte nije tako
Zavisi gde radiš
Imam i pus pauze idem u wc kolko hoću imamo pauzu od pola sata koja se nekad oduži pa niko ne pravi problem a procaskamo o privatnim i običnim stvarima kad stignemo i kad hoćemo
Možeš tiho da pustiš muziku ili ako radiš nešto fokusirano da staviš slušalice
Ja u toku pauze idem u banku perem kola itd

ma jel imate i lejzi begove u holu? :lol:
ne sada stvarno čini mi se da si u nekom postu napisala da radiš okružena kolegama i da ti šef preko ramena gleda u računar
iskreno meni to ne liči na okruženje u kome vlada dobra atmosfera
konstantan nadzor na poslu je nešto što ne mogu da razummem.

ma jel imate i lejzi begove u holu? :lol:
ne sada stvarno čini mi se da si u nekom postu napisala da radiš okružena kolegama i da ti šef preko ramena gleda u računar
iskreno meni to ne liči na okruženje u kome vlada dobra atmosfera
konstantan nadzor na poslu je nešto što ne mogu da razummem.

Pa tako je kako je
Imamo lejzi beg i neke bojanke protiv stresa
Kako je tako je mora da se šljaka :neutral:

То је западњачки систем, неумољив, тачно виде колико имаш луфта у току радног времена, да могу да рационализују нека радна места.

Илити, по нашки, да отпуштају недовољно упошљене.

ne znam otkud vam to
kod nas je prilicno lezerno
sve dok se posao zavrsava po planu ne
pita te niko nista
postoji road mapa, zna se koliko je sati za sta predvidjeno
i cao

ne znam otkud vam to
kod nas je prilicno lezerno
sve dok se posao zavrsava po planu ne
pita te niko nista
postoji road mapa, zna se koliko je sati za sta predvidjeno
i cao

Јао, Тончи, ја тек сад видим да си мушко :zcepanje:

Ово ваљда зависи и од фирме.

Ja opisao moju kancelariju, ali nisam napisao da sam retko u njoj.
Nekako sam uvek radio usamljeničke poslove, čak i kad sam u Nemačkoj s početka radio u fabrikama po sistemu "daj šta daš", uvek sam nakon kratkog vremena dobijao neke poslove koje sam obavljao sam, odvojen od ostalih.
Za ovih nekoliko godina koliko radim u sadašnjoj firmi potpuno sam se odvikao od kolega. Dodjem ja u firmu i divanim sa kolegama i koleginicama skoro svakodnevno, ali posao obavljam napolju, najčešće u nekoj vukojebini gde mi društvo prave zečevi, srne i lisice

Nekako sam uvek radio usamljeničke poslove, čak i kad sam u Nemačkoj s početka radio u fabrikama po sistemu "daj šta daš", uvek sam nakon kratkog vremena dobijao neke poslove koje sam obavljao sam, odvojen od ostalih.
Za ovih nekoliko godina koliko radim u sadašnjoj firmi potpuno sam se odvikao od kolega. Dodjem ja u firmu i divanim sa kolegama i koleginicama skoro svakodnevno, ali posao obavljam napolju, najčešće u nekoj vukojebini gde mi društvo prave zečevi, srne i lisice

sta ti uopce radis?
zvuci zabavno

I kod mene isto. Sef gugla i zove za natsresnicu koju trazi za kucu, ja idem na forum. Naravno posao se zavrsi prvo.

i kod mene je opusteno vrlo. al ocigledno postoje jake predrasude o surovom izrabljivanju kod vecine poreklom iz ex komunistickih zemalja. kod mene recimo vecina koja sa tih podneblja dolazi na postdoc il neku kracu varijantu zanemi od cuda :lol: i taman kad se opuste i prilagode vec dodje vreme da se pakuju za nazad:sad2:

jao to je lepo :zaljubljena:
tj ne znam u praksi, ovako zvuči

Back