Kancelarija

gost 243178

Veoma poznat
Poruka
12.084
Kako je kod vas u kacelariji? Da li se "kućite" - specijalne šoljice, udobno jastuče, saksije? Da li delite svoje zalihe sa kolegama? Šta volite a šta ne volite na svom radnom mestu?
Za one koji ne rade u kancelariji: kako je kod vas? Kako zamišljate idealnu kancelariju ili radni prostor?

Sve me interesuje :)

dok su neki osnovni uslovi ispunjeni valjda je ok
možda sam težak kolega, ne znam, deluje mi stalno da bih mogla bolje socijalno
ne volim što sebe dovedem u neko preispitivanje zamara me, ipak je to 8h svaki dan

- - - - - - - - - -

možda ne volim ovu poruku hmm to je pogrešna dimenzija možda sam i malo zla, ne volim to, trebalo je valjda da izbegnem

eto to ne volim kod posla... ali valjda bi bilo loše i da sam stalno neki solo stvor

lepo je kad ima džabe kafa, ono kad su neke privatne firme pa sve broje i mere to je malo onako bzvze

Kako je kod vas u kacelariji? Da li se "kućite" - specijalne šoljice, udobno jastuče, saksije? Da li delite svoje zalihe sa kolegama? Šta volite a šta ne volite na svom radnom mestu?
Za one koji ne rade u kancelariji: kako je kod vas? Kako zamišljate idealnu kancelariju ili radni prostor?

imamo dva lejzi trosjeda...mislim, nije to lejzi beg nego trosjed
jedan smo dobili, drugi smo usvojili
kolegicin kaktus na prozoru opstaje
ostalo muceno osmomartovsko cvijece je pocrkalo
kupili smo dvije lampe jerbo preferiramo polumrak
i kupicemo jos dvije da ipak malo rasvijetlimo situaciju i stolice za kafu
u principu kolege rado svracaju kod nas
kazu da djeluje nekako udobno

Mi imamo celu dvevnu sobu, mnogo kul izgleda- iam cesterfild sofu, dve fotelje, cvetne tapete i kul slike. Ima i onaj sat sto iskace kukavica na pun sat.
Kancelarija je ogromna, open plan i ima nas oko 50. Svi sede zajedno, ukljucujuci direktore.jedino. md ima svoju kancelariju.
Atmosfera je super. Ja sedim pored mog sefa i moja najbolje koleginice. Delimo hranu, pravimo kafe jedni drugima. A imamo i kantinu koja ima cak i zamrzivac, nutri bullet i tako te izmisljotine.
Meni je bas lepo i super se tamo osecam.

Šta da kažem. 35 stepeni, a ne daju mi klimu.

Ne bih mogla da radim posao koji je vezan iskljucivo za kancelariju
To skvocavanje guzzice i svakodnevno ponavljanje istih radnji na kompu, ja bih poludela
Meni je deo posla nazovi kancelariski, onaj deo vezan za rad na kompu... i to mi je sasvim ok i potaman
Nismo klasicna kanc niti je to u ovom poslu moguce
Nema biljketina, decijih crteza i sl gluposti
Imamo svasta za jelo, to nam je najbitnije :lol:
Aparat za kafu, reso, ketl, tanjiri, dzezve, mini frizider i sl zajebancije, sve opet vezano za hranu
Vlada nam kreativni lom sto mi se mnogo svidja, i mi sami smo kreativni lomovi pa se to sve uklapa :lol:

Najbitnije u celoj prici je atmosfera, a mi imamo opustenu, i to je ono glavno sto je meni najbitnije...mogu sta ocu kako ocu kad ocu, dokle god je posao obavljen kako valja

Kad sam radila u kancelariji kucila sam se, ali mrzim kancelarijski posao
Meni je to samo lepo upakovan zatvor

I u vinariji se kucim... tamo sam ko kod kuce :lol: tamo su svi kao kod kuce tj.lepse nego kod kuce :lol:

Psihodelicni zeleni zidovi prvi upadaju u oci. Planiramo krecenje vec dve godine, ali nikada nije "pravo vreme". Od nekog silnog reda sam odustala odavno, prosto sam posao je takav ... majstorski, delovi i alat imaju prednost. Moj kutak niko ne sme da pipne, bambus jadan opstaje nekako, olovke (grafitne) jos nisu skupili hrabrosti da pokradu. Moja sreca je sto je kuhinja odmah iza kancelarije, pa sam i tamo ugrabila svoj kutak. A i 2/3 vremena sam na terenu. Imamo puno drveca ispred firme, klupu u hladovini, pa tu pijemo kafu i obavljamo popodnevnu uzinu :). U muskom svetu sam, njih briga da li bi ja ovakvu ili onakvu kancelariju :).

Imam svoju šolju i biljku, slike ne donosim.

Sa kolegom delim kancelariju, poprilično prostrana, nije nešto lepo uređena, ali ni ne trudimo se.

Deo radne nedelje smo na terenu oboje, a nešto smo i jednom nogom krenuli iz firme pa se ne kućimo.

Kolega voli cveće i živi na selu pa često donese narcise, jorgovan, božur... To nam razvedri malo prostor.

Oko mene planeri, knjige, rokovnici... Dosta smoreno. Mada mi prija što sam uglavnom sama i imam svoj mir.

Maštam o svojoj kancelariji po mom ukusu... Biće nekad.

Ako ne bude u narednih par godina, počeću ovu da uređujem.

Poslednja izmena:

iz zenskog ugla gledano, a pitanje i jeste postavljeno zenama, veoma tuzno :( da te interesuje shitty job a ne zivot

Kancelariju sam uredila onako kako sam htela počev od kupovine nameštaja pa do saksija sa cvećem i slika na zidovima, sveskupa obzirom da ovde provodim svakodnevno osam sati atmosfera u kancu je kao kod kuće opuštena i ležerna. veliki je prostor pomalo izložen i veoma moderno opremljen
Sa kolegama vazda delim sve jer sam navikla još kad su mi deca bila mala da pola nečega uvek dam drugom:lol:
imamo frižider, mikrotalasnu rernu tuš kadu peglu za kosu i fen imali smo do nedavno i neki krešped tako se zove to čudo na kome je svako od nas mogao malo da dremne u magacinskom prostoru ako zaglavi prethodnu noć...
samo jedan kolega se nije uklopio u tu atmosferu pa je prosiktao jednom kad je otvorio frižider
Ko je popio moj jogurt?

sad znamo da ne voli da piju njegov jogurt i ne diramo ništa njegovo. :lol:

sve ostalo je super imam sjajne ljude za kolege

Kancelariju sam uredila onako kako sam htela počev od kupovine nameštaja pa do saksija sa cvećem i slika na zidovima, sveskupa obzirom da ovde provodim svakodnevno osam sati atmosfera u kancu je kao kod kuće opuštena i ležerna. veliki je prostor pomalo izložen i veoma moderno opremljen
Sa kolegama vazda delim sve jer sam navikla još kad su mi deca bila mala da pola nečega uvek dam drugom:lol:
imamo frižider, mikrotalasnu rernu tuš kadu peglu za kosu i fen imali smo do nedavno i neki krešped tako se zove to čudo na kome je svako od nas mogao malo da dremne u magacinskom prostoru ako zaglavi prethodnu noć...
samo jedan kolega se nije uklopio u tu atmosferu pa je prosiktao jednom kad je otvorio frižider
Ko je popio moj jogurt?

sad znamo da ne voli da piju njegov jogurt i ne diramo ništa njegovo. :lol:

sve ostalo je super imam sjajne ljude za kolege

Bajkovito :D

iz zenskog ugla gledano, a pitanje i jeste postavljeno zenama, veoma tuzno :( da te interesuje shitty job a ne zivot

Jos je tuznije sto ti nemas pojma sta mene interesuje, ali osecas potrebu da mi spustas.
Mani me se, agresivna, nemastovita osobo.

- - - - - - - - - -

da a imam i veverice u dvorištu firme i košutnjak na pljuc od kanca ali sem direktora niko ne izlazi da trči ili vozi bajs kroz šumu.
mislim da je dovoljno što ima čistog vazduha na pretek i ponekad kada se snimaju serije imamo i belu lađu u dvorištu :lol:

:lol:

- - - - - - - - - -

Mi smo u open space - u na najprometnijem mestu imamo pregrade od buke nemam posebne rituale a šef sedi do mene i svi sve vidimo šta ko radi

Koliko vremena ti treba da se normalizujes kad izadjes iz kancelarije? U smislu oporavljanja od toga sto delis prostor sa toliko ljudi.

Волим просторе са што мање личних ствари.
Без слика, диплома... боје су ми супер, шаренило зидова може (мој канц је сив, зидови бијели ал намјештај неколико нијанси сивила и црнила и то не смијемо да мијењамо). Дозвољено је цвијеће, колегинице доносе. Моја канцеларија има само оно које фирма одржава.
Једино вилим да имам своје оловке. И не волим да их дијелим са колегама. На столу су фирмине које стоје када неком падне на памет да узме оловку.

dok sam bila sama, kućila sam se, donela sam svoje lonče za kafu
a sad, kad sam dobila koleginicu, imam samo flašicu za vodu, i to je mnogo

5x3m.
U tom prostoru su laboratorijski sto (radna površina u pločicama) dužine 2,5m, radni sto sa stegom, industrijska sudopera (50x50cm, 35cm dubine), tri kancelarijska stola, dva od njih sa kompjuterima, treći zatrpan stvarima uglavnom nepoznatog porekla i svrhe, dve police od 2m širine, jedna dubine 60cm, druga dubine 1m. U sve to i oko toga staju oko desetak pumpi raznih vrsta sa pripadajućim kablovima na rolnama, oko 500m raznih creva, merni aparati, nešto laboratorijskog posudja, dvadesetak putnih frižidera raznih veličina, arhiva i nas četvorica zaposlenih. :) I radio sa odvojivim zvučnicima i ventilator. :cool:

Моја канцеларија је права канцеларија, потпуно безлична, може бити било чија (намештај је леп и удобан, да се разумемо, и мени је то једино битно).

Ја толико не придајем пажње томе, да је то страшно.

Могу да је уредим како желим, јер сам сама, али мене просто не занима.

За разлику од колегинице која је донела чинијице, цвеће, само још миљеа што не постави у својој.

Искрено, мени је то потпуно безвезно, украшавај кућу, овде си да радиш и то је то.

Немам чак ни фотографије на столу.

Уф, како ли ово вама звучи, спартански вероватно :lol:

- - - - - - - - - -

Jos je tuznije sto ti nemas pojma sta mene interesuje, ali osecas potrebu da mi spustas.
Mani me se, agresivna, nemastovita osobo.

- - - - - - - - - -

:lol:

- - - - - - - - - -

Koliko vremena ti treba da se normalizujes kad izadjes iz kancelarije? U smislu oporavljanja od toga sto delis prostor sa toliko ljudi.

Јао, ја сам волела да будем са колегама у канцеларији, пре пар дана смо кречили њихову канцеларију, сви су прешли код мене, кад су јуче отишли само што се нисам расплакала, смејали су ми се... а мени баш било тужно што сам опет сама.

Mozda ne bas spartanski, nego kao osoba koja je strogo definisala granicu izmedju poslovnog i privatnog.

- - - - - - - - - -

5x3m.
U tom prostoru su laboratorijski sto (radna površina u pločicama) dužine 2,5m, radni sto sa stegom, industrijska sudopera (50x50cm, 35cm dubine), tri kancelarijska stola, dva od njih sa kompjuterima, treći zatrpan stvarima uglavnom nepoznatog porekla i svrhe, dve police od 2m širine, jedna dubine 60cm, druga dubine 1m. U sve to i oko toga staju oko desetak pumpi raznih vrsta sa pripadajućim kablovima na rolnama, oko 500m raznih creva, merni aparati, nešto laboratorijskog posudja, dvadesetak putnih frižidera raznih veličina, arhiva i nas četvorica zaposlenih. :) I radio sa odvojivim zvučnicima i ventilator. :cool:

Uplasih se ove industrijske sudopere i putnih frizidera. CSI :lol: :cool:

- - - - - - - - - -

a sad, kad sam dobila koleginicu, imam samo flašicu za vodu, i to je mnogo

Joj...

Jao slikacu vam sutra sliku koju su zaposleni poklonili sefu, motiv mao cedung, on u centru slike, a narod oko njega klice mu, ovi zamenili njegovu sliku i stavili sefovu :rotf:
To je okacio iznad svog kompa sav ponosan
Genijalna fora :rotf:

A ja cu da odstampam ovu slicicu i okacim iznad svog stola :zkez: (samo cu da zamenim kuce nekom mackom)

Back