Verovacu sutra
Zainteresovan član
- Poruka
- 109
Odakle ti ta informacija za APRIL??? To je dezinformacija, nesto si pobrkalato je test koji se polaze Celpip G-LS koji od aprila menja pravila.
Mi polazemo taj celpip 25 aprila, valjda ce se do tada Kokihala otopiti, a ako neko zna neki event za decu u Vankuveru i okolini tog vikenda slobodno neka mi kaze
- - - - - - - - - -
btw, oni menaju pravila, ali ta pravila jos nisu stupila na snagu i ne zna se kada ce... to sto si ti cula za april je kao sto rekoh za test engleskog
Ja sam cula da pravilo da se zivi cetiri godine nakon dobijanja permanenta da bi se apliciralo za drzavljanstvo pocinje da vazi od aprila. Ja sam sa decom aplicirala septembra, a muz pre nedelju dana. Formular je drugaciji, par pitanja je promenjeno. Takodje ranije je bilo dovoljno navesti koji si posao radio zadnje cetiri godine, gde i koliko dugo, sada traze dokaz za to, tax return ili slicno. Ranije za decu nisu trazeni dokazi za skolovanje, sad se traze pune "report karte" za prethodne cetiri godine. Ja sam kao sto rekoh predala za decu i sebe pre sest meseci, muz pre nedelju dana. U njegovoj aplikaciji je morao da navede, naglaseno crnim slovima, da li su mu se deca skolovala i da prilozi dokaz o tome cak i u slucaju da deca ne apliciraju za drzavljanstvo. Cena je promenjena vec od sestog februara. Ja sam platila 200 za sebe i po 100 dolara za decu, a muz je samo za sebe sad platio 400 dolara. Bilo je u novinama o tim promenama ali sam o stupanju istih na snagu vec u aprilu cula od prijateljice.