Kanada i toplotni talas: Desetine stradalih usled rekordnih temperatura

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.463

Kanada i toplotni talas: Desetine stradalih usled rekordnih temperatura​

Policiji u Vankuveru od petka prijavljeno je više od 130 iznenadnih smrtnih slučajeva.

Većina preminulih bili su stariji i ljudi narušenog zdravlja.

U Kanadi je u utorak treći dan zaredom zabeležen temperaturni rekord, pošto je u Lajtonu u Britanskoj Kolumbiji izmereno 49,5 stepeni.

Pre ove nedelje, temperatura u Kanadi nikada nije prešla 45 stepeni.

Do toplotnog talasa dolazi zbog visokog vazdušnog pritiska nad severozapadom SAD i Kanade.

Stručnjaci kažu da se očekuje da će klimatske promene povećati učestalost ekstremnih vremenskih događaja, poput toplotnih talasa.

Međutim, povezivanje bilo kog pojedinačnog događaja sa globalnim zagrevanjem je komplikovano.

Policija je saopštila da su ekstremne vrućine uzrok smrti 65 ljudi u gradu Vankuveru.

https://www.danas.rs/bbc-news-serbi...setine-stradalih-usled-rekordnih-temperatura/

Vreme je da se usvoji Gretin politički program nakon tornada u Češkoj i toplotnog udara u Kanadi.

Poslednja izmena:
UbBg danas oko 40 , naravno ne na vestima.

Можда су у 19. веку могли да нас лажу
или после 2.св.рата кад смо били сиротиња,
али данас за сто динара купиш термометар код Кинеза
и провераваш.

Добри су им термометри, ја имам три,
и у степен увек показују исту температуру.

Одговорно тврдим да и зими и лети моји термометри показују ону температуру коју јављају на вестима !
Дакле, народе нико вас не лаже !

Зашто имате потребу да вас неко "штити" од лоших вести ?

и провераваш.

Одговорно тврдим да и зими и лети моји термометри показују ону температуру коју јављају на вестима !

Kod mene u kolima prikazuje - 10 i zato mi saug radi celih deset minuta na ovoj vrućini.
A ja znam da nije - 10 .

и провераваш.

Nitko vas ne laže ni za što. Temperatura se uvijek mjeri u hladu, ne na Suncu, dva metra iznad tla, iznad trave. Naravno da je puno toplije na Suncu, na asfaltu.

У Литону у Британској Колумбији је било 49.6c, што је највиша температура у Канади од кад постоје мерења.

E5F-A4qVUAYZY0V.jpg

Back