Kan Kanovo obezbeđenje napalo navijače Vojvodine?

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Nakon poslednjeg zvižduka na jučerašnjoj utakmici između Vojvodine i Jagodine, obezbeđenje predsednika kluba Ratka Butorovića nasrnulo je na jednog od navijača na istočnoj tribini koji su uzvikivali "Uprava napolje".

U razgovoru za portal kapiten.rs, direktor marketinga FK Vojvodina Petar Nikolić nije potvrdio, ali ni demantovao ovu priču.

"Iz privatnih razloga, sa stadiona sam otišao pet minuta pre kraja utakmice, tako da ne znam šta se desilo. Upravo se vraćam za Novi Sad. Imaću sastanak sa upravom kluba, pa ću videti o čemu se radi", kaže Nikolić.

Nikolić demantuje da zna bilo šta o napadu na navijače, i napominje da je to što neko protestuje zbog uprave sasvim legitimna stvar. "To je potpuno normalno. Ja niti pridajem preveliki značaj tome, niti umanjujem želju tih ljudi da rezultat bude bolji. Ništa drugo ne prepoznajem u tome. Svako ko ne vidi da je klub na mnogo višem nivou nego što je bio, nije dobronameran, ali naravno, legitimno je što neko smatra da rezultati mogu biti još bolji kroz promenu uprave. To je pravo svakog navijača i lično ne vidim problem u tome", ističe Nikolić.

On je zatim i sam postavio pitanje. "Šta mislite o napuštanju terena na finalu Kupa protiv Partizana? Ceo istok je vikao "Izađite napolje". A ko je trpeo posledice? Klub… Dakle, tako je i ovde. Navijači imaju svoje želje koje su izneli na takav način"

"Samo ću Vas podsetiti da su, pola sata pre utakmice, navijači Novog Sada razbili naš autobus, ili je to bar učinio neko ko je nosio majice "Korida". Da li znate da nam je Poreska uprava poslala dopis i da sa nama ne želi da pravi nikakav reprogram zbog nečega što je nastalo pre desetak godina, kada ova uprava nije bila u klubu"

"To znači da je klub, ukoliko se to rešenje realizuje, u vrlo ozbiljnom problemu. Čak tolikom da možda nećemo igrati do kraja sezone, jer nećemo imati para za to", kaže Nikolić.

Na pitanje o kolikoj sumi je reč, Nikolić nije želeo da odgovori. "To je vrlo lako proverivo u Poreskoj upravi, a Vi stalno tražite informacije od mene. Neka Vam Poreska uprava pokaže dokument po kojem oni to rade, jer kada se isti uporedi sa zakonom, vidi se da je to neodrživo. To je posebno slučaj sa Poreskom upravom, jer ona Vam uzme pare i da Vam mogućnost da se žalite, ali Vam novac ne vrati nikad", navodi direktor marketinga crveno-belih.

On tvrdi da klub nema šta da krije po pitanju finansijskog poslovanja. "Svako može da dođe u klub i proveri finansijsko stanje i tokove. Od kada sam ja u klubu, zbog toga nikada nismo bili kažnjeni. Naravno, nećemo sve podatke kačiti na oglasnu tablu, ali eto, na poslednjoj Skupštini, čuli ste za koliko su novca svi transferi realizovani. Pomoć države nemamo i ni ne treba nam", ističe Nikolić, pritom verovatno misleći na pretposlednju sednicu Skupštine održanu prošle godine, a ne na poslednju na kojoj je usvojen novi statut.

Međutim, iako direktor marketinga FK Vojvodina tvrdi da je iznosi transfera nisu tajna, tokom protekle zime je nekoliko puta izbegao odgovor na naše pitanje o visini obeštećenja za Marka Ljubinkovića i Branu Ilića.

On se osvrnuo i na činjenicu da sve više navijača traži ostavku Dejana Vukićevića i preneo svoj lični stav po tom pitanju. "Ako je sever na stadionu Crvene zvezde imao šest meseci strpljenja da čeka Prosinečkog da napravi rezultat, koji očigledno sada pravi, ja ne vidim u čemu je problem da Dejan Vukićević igra tri utakmice nerešeno kod kuće. Hajde da mu damo još tri! To smatram krajnje korektnim i profesionalnim. Čovek je pokazao određeni pomak onog trenutka kada je preuzeo ekipu i tada je svima bila super", konstatuje Nikolić.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Sport/Kan-Kanovo-obezbedenje-napalo-navijace-Vojvodine.html

Back