Kamioni&avioni

i onda kazu cile glup.. nie cile glup, on je samo srecan
Ovo o cemu Chichi pise i nije tako cudno. Postoji to nesto sto se zove jednostavan covek. Covek koji se ne bavi stvarima i informacijama koje ga se direktno ne ticu. Prihvata promene bez previse razmisljanja o tome zasto i kako i zbog cega. Ne ide dalje iz svog kruga. Neko bi ga mozda doziveo kao glupog, mozda upravo zbog te neinformisanosti, ali ako je verovati psiholozima takav covek ima mnogo vece sanse da bude istinski srecan i opusten.

Ima jedna scena u Na Drini cuprija koja opisuje dogadjaje u palanci kada sa prvim vozovima pocnu da stizu i novine sa vestima iz citavog sveta, pa obican svet pocne da razmislja i opterecuje se stvarima o kojima ranije nista nije znao. :)

Šalju gde je povećan rizik, jer se na uz ne vidi ništa. Sa parametrima iz krvi se tek računa verovatnoća da nema neki sindrom. Sam uz i to onaj profi ne znači ništa.

Ako je kod tebe procena bila da je mali rizik, to je druga stvar, naravno da nema potrebe da ideš. Da sam joj ja otišla sa 35 godina i lošim dabl testom, tu se zna šta dalje ide. Ili u drugoj sa 37 godina. U tim godinama rizik je 1:140 čini mi se za dauna. To je već alarmantna cifra.
Niko ne šalje tek onako.
Баш сам срећна што у време трудноће нисам била на форуму :eek:

Bambi, ako ima smisla to što Čičak piše, šta si onda ti: glupa ili nesrećna?
Nisam se bas potpuno slozila sa onim sto je napisala, vec sam pokusala objasniti.
Biti inteligentan ne znaci uvek biti i zivotno pametan. Ali to je opet neka druga filozofija. Zadovoljna sam. Odavno sam sebi rekla da dok nam (mojima i meni) je zdravlje ok sve moze i sve ide i sve je dobro.

To kod doktora saznaš, dobiješ papir sa rizicima napismeno, pa posle treba da odlučiš šta sa tim.
Jeste da je celo iskustvo traumatično, ali okretanje glave na drugu stranu neće obrisati brojke. :(
Нама није говорио о бројкама, само је рекао требало би, ви одлучите...
Какви су ризици за мајку и бебу...
Постоје, мали је проценат...
Нека, хвала...
И сад размишљам, да ми је он тада говорио о процентима вероватноће колико бих била уплашена.
Блажено незнање.

Нама није говорио о бројкама, само је рекао требало би, ви одлучите...
Какви су ризици за мајку и бебу...
Постоје, мали је проценат...
Нека, хвала...
И сад размишљам, да ми је он тада говорио о процентима вероватноће колико бих била уплашена.
Блажено незнање.
Da, preplaše 139 tridesetsedmogodišnjakinja bespotrebno da bi onoj jednoj dali pravo da bira. Meni je to ok, koliko god da je iskustvo neprijatno.

naravno da je ok
mislim da niste svesne koliko prekida trudnoce ima zbog genetskih poremecaja danas, dokazanih genetskih poremecaja
i da, taj br raste
vodila sam se mislju da tu temu istrazim jer bi to bilo i korisno i zanimljivo znati samo da nadjem nekog ko ce mi objaviti pricu :mrgreen:

Ja nisam svesna.
Ali sam svesna da doktor koji ne iznese sve mogućnosti i opcije roditeljima, u najmanju ruku je neprofesionalan.
To isto rade i kod ozbiljnih bolesti. Ne kažu ljudima koje sve alternative postoje nego sami odlučuju da li treba ili ne treba nešto pokušati.

Da, preplaše 139 tridesetsedmogodišnjakinja bespotrebno da bi onoj jednoj dali pravo da bira. Meni je to ok, koliko god da je iskustvo neprijatno.
Nikako nije ok narusavati kvalitet zivota zenama, buducim majkama, trudnicama. Nikome.
A vecina dr to upravo radi.
Svakome po protokolu izduktira sta moze da radi od analiza, ni kako ni zasto vec “eto imate opciju” :roll:
Zene su preplasene, pod sve vecim stresom, redovne prirodne zdrave trudnoce se vode kao bauk i bolesti a sve zbog nezainteresovanosti lekara da uticu na sveukupno stanje trudnica.

Nikako nije ok narusavati kvalitet zivota zenama, buducim majkama, trudnicama. Nikome.
A vecina dr to upravo radi.
Svakome po protokolu izduktira sta moze da radi od analiza, ni kako ni zasto vec “eto imate opciju” :roll:
Zene su preplasene, pod sve vecim stresom, redovne prirodne zdrave trudnoce se vode kao bauk i bolesti a sve zbog nezainteresovanosti lekara da uticu na sveukupno stanje trudnica.
Jeste, sve si to u pravu. Ali ja sam videla šta sve može da se desi i pozdravljam taj oprez. Ali da fali na drugoj strani podrška trudnicama i porodiljama, definitivno fali. I to što radite, volontirate treba da bude plaćeno.

Cela tema je zezanje. Kad te neko pita da li biraš partnera prema količini novca koju ima u džepovima, kako drugačije da doživiš pitanje?
Niko tako ne razmišlja, svi biraju partnera na osnovu milion različitih parametara. Ne uzimam u obzir patološke osobe koje imaju neke svoje daske u glavi.

Kao kada bi muškarce pitali da li partnerku biraju prema veličini sisa.

Kamiondžije je neko spomenuo baš u tom kontekstu koji si naveo. To su ljudi koji se bore za goli život, jedva imaju da prežive. I zato se automatski isključuju. Biramo samo generalne direktore multionacionalnih kompanija jer je novac glavni kriterijum.
Plate kamiondzija su minimum 2 a mogu da budu i do 4-5 puta vece od prosecne u Srbiji

A sta znam...imala sam momka koj je radio za 300 evra i bio kulturan,obrazovan,jedan od pametnijih koje sam upoznala,dobar u krevetu i sve ostalo sto cini nekog "dobrim" momkom. I pritom je imao ambicije da zaradjuje vise,da krene sa boljim poslom itd. Imala sam i momka koj je mogao da se valja u novcu,ali je on bio suprotnost onog prvog. Mislim da ono sto je neko napisao da ako radi za 30 000 da je glup ne mora da znaci. Ima likova koji su prebogati,a novac nasledili od tate. Lepo je biti sa nekim ko ima pare,lagodniji zivot svakako. Ali ako te pare ne cine njega umisljenim,ako ga cine...moze da ih baci sto se mene tice. Nisam neko ko trazi "dobro da se uda",imam dovoljno za sebe i koliko ce moj momak da zaradjuje...i nije mi toliko bitno
e to ga uopste ne cini dobrim momkom

Poslednja izmena:
Često u komentarima na neke idiotske tekstove o žensko muškim odnosima na portalima nailazim na ocenu muškog dela auditorijuma da se žene lože na kintu i dobar auto. Ne lažem (časna pionirska) kad kažem da me nikad nije privukao materijalni status muškarca (ako je dobar to bolje, ali nije presudno), bez da me privuče nekom svojom personom, da ne kažem personalitijem :lol:, što opet ume da bude varka ali to je druga tema...Mora da ima kamione i avione, ili može i bez? I do koje mere bez ili sa? Mrzi me da anketiram. A i tema je onako...za ubiti vreme.
Kad sam bila mladja bila sam tolerantnija, moze i da ne radi, moze i ja da izdrzvam, moze i da oboje ne radimo evo jescemo koru leba zivecemo od ljubavi, moze bre sve, samo ljubav i nista vise
Sad kad me muva nezaposlen oteram u tripickematerine
Jer sa punim pravom posle svega sto sam prosla sa tim lezilebovicima imam prava da kazem mrs
Da radi, da zaradi, da ima dovoljno, ne mora da se raspada od para, ne mora da vozi mecku ima rolex i sl gluposti, da ima za normalan zivot
U stvari poenta je da je VREDAN i da voli svoj posao, da je ostvaren na tom polju u smislu ima neko zanimanje i fura to, zadovoljan je
Dosta mi je vise idiota
A i @Regina Mills mi obecala da ce da mi lupi samarcinu ako opet navatam nekog golju :lol: tako da i da ocu ne smem

Kad sam bila mladja bila sam tolerantnija, moze i da ne radi, moze i ja da izdrzvam, moze i da oboje ne radimo evo jescemo koru leba zivecemo od ljubavi, moze bre sve, samo ljubav i nista vise
Sad kad me muva nezaposlen oteram u tripickematerine
Jer sa punim pravom posle svega sto sam prosla sa tim lezilebovicima imam prava da kazem mrs
Da radi, da zaradi, da ima dovoljno, ne mora da se raspada od para, ne mora da vozi mecku ima rolex i sl gluposti, da ima za normalan zivot
U stvari poenta je da je VREDAN i da voli svoj posao, da je ostvaren na tom polju u smislu ima neko zanimanje i fura to, zadovoljan je
Dosta mi je vise idiota
A i @Regina Mills mi obecala da ce da mi lupi samarcinu ako opet navatam nekog golju :lol: tako da i da ocu ne smem
pa ko voli svoj posao mozda 5% ljudi

Back