- Poruka
- 42.171
Da li neko ima kamin na bioethanol ?
da li je preporučljivo ?
da li je preporučljivo ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Биоетанол.Na šta?
A šta znam, kontam biće struje, grijem se na gradsko, a oni koriste plin valjda. Imam ok klimu, inverter je, a ako ne bude ni struje, udaću se, šta ćuPostoji varijanta ukras a i varijanta grejanje
Ne moraš ići u drva
A i funkcioniše u zgradama gde nema dimnjaka na kući
Nemam pojma razgledam
Ako rus zavrne gas šta ćemo ?
A ovamo već kuju planove koji uopšte ne zvuče lepo
A šta znam, kontam biće struje, grijem se na gradsko, a oni koriste plin valjda. Imam ok klimu, inverter je, a ako ne bude ni struje, udaću se, šta ću![]()
nece valja dotle doci, pu puA šta znam, kontam biće struje, grijem se na gradsko, a oni koriste plin valjda. Imam ok klimu, inverter je, a ako ne bude ni struje, udaću se, šta ću![]()
U pravu si, krenem da uzmem cipele dokotrlja se do mene flaša Floriol ulja, sve se pretvorilo u skladištenece valja dotle doci, pu pu![]()
@tema
videla jesam na zapadu...ne znam koliko toga trosi, ali mi se cini da bi dosta toga trebalo kada bi se koristilo i za grejanje...i gde bi te zalihe drzao?
fali...nadam se da ne volis da pusis...mozda je ipak bolja opcija muz...sta da se radi...takva vremenaU pravu si, krenem da uzmem cipele dokotrlja se do mene flaša Floriol ulja, sve se pretvorilo u skladišteJoš mi samo ovaj hepek fali!
Ne pušim cigaretefali...nadam se da ne volis da pusis...mozda je ipak bolja opcija muz...sta da se radi...takva vremena![]()
sta god sto varnici ne valja...Ne pušim cigarete
Potrošnja varira u zavisnosti od tehnike i podešavanja otvora gorionika. U mnogim ognjištima, plamen se može regulisati ili bar promeniti.nece valja dotle doci, pu pu![]()
@tema
videla jesam na zapadu...ne znam koliko toga trosi, ali mi se cini da bi dosta toga trebalo kada bi se koristilo i za grejanje...i gde bi te zalihe drzao?
zimi treba da gori mesecima 24h ako ce to biti izvor toplote...pitanje je i prostora koji zagreva, na koju temperaturu kao i cena i nabavka istoga...Potrošnja varira u zavisnosti od tehnike i podešavanja otvora gorionika. U mnogim ognjištima, plamen se može regulisati ili bar promeniti.
Sa posudama od nerđajućeg čelika od 0,3 litra, vreme gorenja za udobnu vatru je oko 1 do 2 sata, u zavisnosti od veličine otvora.
Kod gorionika od 0,5 litara sa smanjenim otvorom vatra traje oko 2-3 sata. Manje limenke od nerđajućeg čelika od 0,4 litara daju oko 2 sata zagrevanja vatre.
Kutije za pečenje napunjene sa 2 litra gore do 6,7 sati uz odgovarajuću postavku. BFT-ove kutije za gorionike od 1,5 litara imaju čak i slično vreme gorenja ako su odgovarajuće podešene.
Postoje i gorionici od 2,5 litara za komercijalni kontinuirani rad.
Faktori uticaja su materijal i debljina materijala od kojeg je napravljena baklja. Kapacitet prenosa toplote materijala je takođe važan. Naravno, broji se i veličina otvora gorionika i dovod vazduha za sagorevanje.
Manje vazduha za sagorevanje produžava vreme sagorevanja.
Tranlate
ako je tako i ako dobro racunam onda je to mesecno oko 800 evra za grejanjeEvo ima i kod nas, kamini idu od 100 do 1500 eura, valjda ti skuplji griju, a litar tog čuda 8 eura
zimi treba da gori mesecima 24h ako ce to biti izvor toplote...pitanje je i prostora koji zagreva, na koju temperaturu kao i cena i nabavka istoga...
ne znam koliko se to lako kod nas kupuje iskreno, nisam istrazivala...
ja sam gledala te fejk kamine na struju koji greju, moja drugarica ga ima...ono...greje iskreno samo u blizini taj njen
ma da racunala sam da je to jedini izvor grejanjaU gradovima i ne treba 24 sata da tutnji ako ima recimo grejanje ovo ti dodje kao dodatno
Ok, udaću se, šta ćuako je tako i ako dobro racunam onda je to mesecno oko 800 evra za grejanje![]()
al da nas zovesOk, udaću se, šta ću![]()