Kamin na bioethanol

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.171
Da li neko ima kamin na bioethanol ?

da li je preporučljivo ?

8F5C7A89-6886-42AE-8381-92767A727FBB.jpeg

Postoji varijanta ukras a i varijanta grejanje

Ne moraš ići u drva :lol:

A i funkcioniše u zgradama gde nema dimnjaka na kući

Nemam pojma razgledam

Ako rus zavrne gas šta ćemo ?

A ovamo već kuju planove koji uopšte ne zvuče lepo
A šta znam, kontam biće struje, grijem se na gradsko, a oni koriste plin valjda. Imam ok klimu, inverter je, a ako ne bude ni struje, udaću se, šta ću :D

A šta znam, kontam biće struje, grijem se na gradsko, a oni koriste plin valjda. Imam ok klimu, inverter je, a ako ne bude ni struje, udaću se, šta ću :D
nece valja dotle doci, pu pu :lol: :pljus:

@tema

videla jesam na zapadu...ne znam koliko toga trosi, ali mi se cini da bi dosta toga trebalo kada bi se koristilo i za grejanje...i gde bi te zalihe drzao?

@tema

videla jesam na zapadu...ne znam koliko toga trosi, ali mi se cini da bi dosta toga trebalo kada bi se koristilo i za grejanje...i gde bi te zalihe drzao?
U pravu si, krenem da uzmem cipele dokotrlja se do mene flaša Floriol ulja, sve se pretvorilo u skladište :D Još mi samo ovaj hepek fali!

@tema

Potrošnja varira u zavisnosti od tehnike i podešavanja otvora gorionika. U mnogim ognjištima, plamen se može regulisati ili bar promeniti.
Sa posudama od nerđajućeg čelika od 0,3 litra, vreme gorenja za udobnu vatru je oko 1 do 2 sata, u zavisnosti od veličine otvora.
Kod gorionika od 0,5 litara sa smanjenim otvorom vatra traje oko 2-3 sata. Manje limenke od nerđajućeg čelika od 0,4 litara daju oko 2 sata zagrevanja vatre.
Kutije za pečenje napunjene sa 2 litra gore do 6,7 sati uz odgovarajuću postavku. BFT-ove kutije za gorionike od 1,5 litara imaju čak i slično vreme gorenja ako su odgovarajuće podešene.
Postoje i gorionici od 2,5 litara za komercijalni kontinuirani rad.
Faktori uticaja su materijal i debljina materijala od kojeg je napravljena baklja. Kapacitet prenosa toplote materijala je takođe važan. Naravno, broji se i veličina otvora gorionika i dovod vazduha za sagorevanje.
Manje vazduha za sagorevanje produžava vreme sagorevanja.

Tranlate

Potrošnja varira u zavisnosti od tehnike i podešavanja otvora gorionika. U mnogim ognjištima, plamen se može regulisati ili bar promeniti.
Sa posudama od nerđajućeg čelika od 0,3 litra, vreme gorenja za udobnu vatru je oko 1 do 2 sata, u zavisnosti od veličine otvora.
Kod gorionika od 0,5 litara sa smanjenim otvorom vatra traje oko 2-3 sata. Manje limenke od nerđajućeg čelika od 0,4 litara daju oko 2 sata zagrevanja vatre.
Kutije za pečenje napunjene sa 2 litra gore do 6,7 sati uz odgovarajuću postavku. BFT-ove kutije za gorionike od 1,5 litara imaju čak i slično vreme gorenja ako su odgovarajuće podešene.
Postoje i gorionici od 2,5 litara za komercijalni kontinuirani rad.
Faktori uticaja su materijal i debljina materijala od kojeg je napravljena baklja. Kapacitet prenosa toplote materijala je takođe važan. Naravno, broji se i veličina otvora gorionika i dovod vazduha za sagorevanje.
Manje vazduha za sagorevanje produžava vreme sagorevanja.

Tranlate
zimi treba da gori mesecima 24h ako ce to biti izvor toplote...pitanje je i prostora koji zagreva, na koju temperaturu kao i cena i nabavka istoga...
ne znam koliko se to lako kod nas kupuje iskreno, nisam istrazivala...

ja sam gledala te fejk kamine na struju koji greju, moja drugarica ga ima...ono...greje iskreno samo u blizini taj njen

zimi treba da gori mesecima 24h ako ce to biti izvor toplote...pitanje je i prostora koji zagreva, na koju temperaturu kao i cena i nabavka istoga...
ne znam koliko se to lako kod nas kupuje iskreno, nisam istrazivala...

ja sam gledala te fejk kamine na struju koji greju, moja drugarica ga ima...ono...greje iskreno samo u blizini taj njen

U gradovima i ne treba 24 sata da tutnji ako ima recimo grejanje ovo ti dodje kao dodatno

a i pored toga iskreno mi se cini da ne moze da zagreje bog zna koliku prostoriju...mozda max neki sobicak...

a za ovako vizuelno...ok...mada ne bih se sa tim zezala...zapaljivim stvarima po stanu...

to mi je fino za dvoriste kao...fenseraj...pa kao na sred stola gori dok vecerate i tome slicno

Back