To sa kamerama se resi po principu od viska glava ne boli..
Znaci , svi znamo za muckanja, ili ja znam za muckanja na birackim mestima, koja ne mogu sva da se otklone kamerama..
Ali , dobro , staviti kamere po 6 ili 12 po jednom birackom mestu....sa manje ce tesko ici...
Sad je Srbija zbog pdv pokrivena internetom, tako da to moze da se odradi..
Glasacki spiskovi mogu da se srede na 5 nacina, nek bude svih 5 nacina, od viska glava ne boli...
Ne 1,2 pa koja 2 , nego svih 5 nacina..
Ja nisam mnogo za ovakva glasanja zato stto je jasno da su ljudi mentalni bolesnici i lako ih je zaplasiti da glasaju , bez prevare za onog kojeg ti hoces, makar imao totalno lose rezultate, eto vam Vucic kao primer, opanjkavao sve protivnike, pravio krivicna dela i uvodio nasilje i diktaturu i opet vazi pravilo da svinja glasa, glasace za onog ko joj svaki dan sipa pomije...ne mora da ih placa ni donosi , nego samo sipa....da svinja poveze vizuelno hranu , osobu i sipanje....
Izmedju mog dede koji donosi pomije, moje babe koja odvaja i sprema i mnogo vise odradi , naravno svinje obozavaju dedu koji moze i da ih mlati posteno , dok ih baba vise tapse nego sto ih samara kad nisu poslusne...
Steta zato sto postoji prilika da se uvede moderan sistem glasanja, bukvalno referendumsko , tj svake nedelje da bude izjasnjavanje o pitanjima koja su bitna za zajednicu....sto postoji zamislite gde, u svajcarskim selima...stvarno postoji , i nema namestanja...verovatno postoji i u gradovima, nisu Svajcarci sisali vesla, podele grad na MZ i to mu dodje kao sela...
Chain tehnologija, dobro nepoznata, ali je javna....svako potpisuje svoj glas, a opet se ne zna ko je...
Javna mesta glasanja, moguca stvar...gradski trgovi...
Jok samo seljober ce da vam lansira pricu da mu je tesko da u 10 dana dodje i ubaci licnu kartu i glasa na automatu koji je kao automat za kupovinu sokova ili bankomat....
Sve su to opcije koje su u krajnjem jeftinije na duze nego stalna kontrola glasanja, koje opet ne resava pitanje, da li glasac koji glasa za Vucica glasa da mu SNS ebe cerku kako im se digne..i da rade sta hoce u toku svog mandata...
Jer naravno imaju imunitet...
Kao sto je za vreme Vucica imao i Arkan i arkanovi momci i pazi slucajnosti za vreme Vucica se podigao Velja Nevolja, slucajnost takodje Vucicev drugar...
Znaci kamere i sve to sto daje moc na 4 , 5 godina daje po mentalitetu ovog naroda pravo da se radi sta god hoce sa sinom cerkom, zenom, slabim starcima, i svim ostalim ljudima koji mogu biti manipulisani...ili ucenjeni..
Zato nije resenje...
Nije nikakvo resenje, nego je zatucan Srbin, pa mu je nemoguce objasniti , ne zeli da cuje, izmislja, laze, optuzuje, mora da se pokaze da je njegovo najpametnije, a blage veze nema..