kamere,Bg

popkeeee

Aktivan član
Poruka
1.697
treba mi savet nekoga ko vozi cesto kroz Bg :)
da skratim pricu da vas ne smaram,kolima sam prosao skoro 60 na sat kod merkatora na NBG,gde ima onaj "displej" ili sta god,sto govori koliko ides,a druga kamera me "upecala" kad sam prosao na zuto onom ulicom kad se ide od Zemuna ka Brankovom mostu,semafor pre Usca...
e sad pitanje...da li ce me kazniti za obe kamere,ili je ova prva samo upozorenje a ova druga za zutu traku?
ps. ova druga se nalazi na semaforu :/

Nije mi jasno sta rade... Prvo su pustili onih 60 ili koliko vec kamera - da bi se ispostavilo da one samo nadgledaju saobracaj, valjda kao pomoc oko semafora, da one ne kaznjavaju.
Pa su onda napravili tih, oko 15, kamera koje treba da kaznjavaju.
Medjutim, broj kazni koji su saopstili je smesan. Ja treba da poverujem da je za par meseci samo 750 vozaca u Beogradu proslo na nedozvoljeno svetlo na semaforu. Zasto kazem 'nedozvoljeno svetlo' a ne 'crveno'? E pa zato sto je i zuto kaznjivo !!!
Valjda samo ono zuto posle trepcuceg zelenog, kada smo imali priliku da stanemo. Valjda ono posle ne-trepcuceg nije kaznjivo. Mislim - dva 'mozda'. Uopste mi nije jasno sta rade a sta misle.

Ne mogu da verujem da samo 50 prolazaka za dan, na crveno, bude u gradu Beogradu. Pa to ispadne mozda 5 komada u spicu, na sat. Pa svako od nas je, vozeci auto ili sedeci u gsp, video nadobudnog vozaca taksija ili dzipa na svakom drugom semaforu da i dalje ide iako se vec i zuto svetlo 'ubajatilo' (ka crvenom) - a sto je, kao, kaznjivo.

Policija, da stvarno naplacuje sve sta treba, svaku voznju i od 51 km/h, svakog taksistu koji (mada svojom zutom trakom) prolazi na 'bajato zuto' ili crveno, pa i autobuse gsp-a koji daju gas na 30 metara pred raskrsnicom sa sveze upaljenim crvenim svetlom, da se postuje ono 'ne blokiraj raskrsnicu'... ma oni bi bili jaci od ministarstva finansija.
Nekakvih strajkova i slicnog ne bi bilo ni u najavi - para bi bilo ko pleve, barem prvih par godina dok i svaki poslednji divljak konacno ne razume da jedino sto moze da uradi kad prolazi na crveno je - da se osmehne, da mu bude lepa slika na kaznenom snimku kamere.

da skratim pricu da vas ne smaram,kolima sam prosao skoro 60 na sat kod merkatora na NBG,gde ima onaj "displej" ili sta god,sto govori koliko ides,a druga kamera me "upecala" kad sam prosao na zuto onom ulicom kad se ide od Zemuna ka Brankovom mostu,semafor pre Usca...
e sad pitanje...da li ce me kazniti za obe kamere,ili je ova prva samo upozorenje a ova druga za zutu traku?

Napravio si dva odvojena prekršaja.
Skidaju skalp 2 x.

Ako niste gledali SAT onda ne znate da se kroz zuto sme preci jer je to i logicno.
Zbog toga se desavalo da ljudi koce na zeleno sto je nenormalno pa su se mnogi spucali u takve likove i zbog toga su povukli tu glupost da se ne sme kroz zuto svetlo.
I ja sam se zamalo spucao u jednog magarca koji je poceo da koci na prvi treptaj zelenog svetla!:evil:

hahahahahaha kakva budala.

to me podseti na onaj semafor na Banovom Brdu kod Mc-a gde zuto stoji pola sata. Isto tako neka bistra mlada devojka stala u mestu maltene. Nekako ukocio i ja iza nje gleam semafor da se nisam istripovo kad ono zuto, gleam nju u retrovizoru i ona mene (pogledom ala '*** veze ja nemam sa ovom voznjom') pogledam ja opet na semafor kad ono i dalje zuto. Moglo je 5 automobila proci u svom tom stajanju. sta ces... :)

Napravio si dva odvojena prekršaja.
Skidaju skalp 2 x.

nisam te razumeo :) msm sta je skalp 2 x? :)
inace proverio sam...kamera na NBG je u stvari samo psiholoske prirode da ti kaze koliko ides :D
e sad ova na semaforu...gadno...
ali ja NISAM mogao da zakocim,jer se ovaj iza mene prilepio i da sam krenuo da kocim tako bi me lepo zakucao....

Zasrali su sa tim kažnjavanjem kroz žuto. Ja sad stvarno ne znam da li da kočim na ono treptajuće zeleno ili da ne kočim. Ili treba biti toliko skoncentrisan na treptanje pa brojiti koliko će puta da migne dok se ne upali žuto i na osnovu toga da znam da li imam vremena proći ili ne...
Zbunje to što zeleno i ako miga ipak je zeleno to znači prolaz, a ja mogu taman da dođem pred semafor i vozim npr. 50 km/h i baš tad sa treptućeg zelenog pređe na žuto, a ja ne mogu u pola metra da stanem. Takođe mi glupo da usporavam ako vidim treptuće zeleno. Logičnije bi bilo da oste to treptuće zeleno da je za prolaz i upozorenje za one koji nisu na čelu kolone da skidaju nogu sa gasa, a onaj ko je prvi i drugi mogu da prođu, pa ajde eto možda i onaj treći kroz žuto.

upravo :) msm u BG-u vozaci ne dozvoljavaju da se ide 40...ja probao i hteli da me lincuju...a opet sa 50 i koji km preko ne moze da se zaustavi auto u mestu i eto karambola...
ako stigne reci cu sve lepo...da nisam mogao da stanem,sto i nisam,da bih izazvao saobracajku,sto bi se i desilo...pa sad ce vidimo,sto kazu vranjanci :)

Zbogom brzoj vožnji - nova generacija kamera hvata do 32 vozača u prekršaju

police%20kamere.jpg

Policijske kamere za prebrzu vožnju imaju brojne prednosti, ali i jednu veliku manu. U datom trenutku mogu da prate tek jedno vozilo. Ovaj problem rešila je ekipa Peak Gain Systemsa koja je na tržište upravo lansirala noćnu moru vozača lakih na papučici gasa - Cordon multi-target Photo Radar System. O čemu je reč?

Novi uređaj, koji je dovoljno kompaktan i neuočljiv da može da se postavi praktično bilo gde, garantuje simultano beleženje prekršaja prebrze vožnje za do 32 vozila. Sistem pritom istovremeno može da prati kompletno stanje u sobraćaju, kao i da teleobjektivom fotografiše i registarske tablice i lica vozača.

Ni to nije sve. Cordonovo čudo moderne tehnologije može da registruje i vožnju u pogrešnom smeru i upravljanje u trakama rezervisanim za vozila javnog saobraća, a zahvaljujući infracrvenom senzoru savršeno funkcioniše i noću.

Ipak, ni to nije sve. Podaci se beleže na memorijsku karticu pa ih sistem putem neke od bežičnih konekcija (3G, WiFi, WiMAX) automatski prenosi do servera gde policijski službenici udobno mogu da posmatraju prestupnike na delu. GPS čip pritom obezbeđuje da momci u plavom znaju tačnu lokaciju gde se prekršaj odigrao, a najzanimljivije isečke mogu i ponovo da pogledaju.

Video isečak pokazuje kako sistem funkcioniše u praksi.

divljao sam nebrojano puta tamo , ne brini se nista..... kuliraj .... ne opterecuj se.

Nije mi jasno sta rade... Prvo su pustili onih 60 ili koliko vec kamera - da bi se ispostavilo da one samo nadgledaju saobracaj, valjda kao pomoc oko semafora, da one ne kaznjavaju.
Pa su onda napravili tih, oko 15, kamera koje treba da kaznjavaju.
Medjutim, broj kazni koji su saopstili je smesan. Ja treba da poverujem da je za par meseci samo 750 vozaca u Beogradu proslo na nedozvoljeno svetlo na semaforu. Zasto kazem 'nedozvoljeno svetlo' a ne 'crveno'? E pa zato sto je i zuto kaznjivo !!!
Valjda samo ono zuto posle trepcuceg zelenog, kada smo imali priliku da stanemo. Valjda ono posle ne-trepcuceg nije kaznjivo. Mislim - dva 'mozda'. Uopste mi nije jasno sta rade a sta misle.

Ne mogu da verujem da samo 50 prolazaka za dan, na crveno, bude u gradu Beogradu. Pa to ispadne mozda 5 komada u spicu, na sat. Pa svako od nas je, vozeci auto ili sedeci u gsp, video nadobudnog vozaca taksija ili dzipa na svakom drugom semaforu da i dalje ide iako se vec i zuto svetlo 'ubajatilo' (ka crvenom) - a sto je, kao, kaznjivo.

Policija, da stvarno naplacuje sve sta treba, svaku voznju i od 51 km/h, svakog taksistu koji (mada svojom zutom trakom) prolazi na 'bajato zuto' ili crveno, pa i autobuse gsp-a koji daju gas na 30 metara pred raskrsnicom sa sveze upaljenim crvenim svetlom, da se postuje ono 'ne blokiraj raskrsnicu'... ma oni bi bili jaci od ministarstva finansija.
Nekakvih strajkova i slicnog ne bi bilo ni u najavi - para bi bilo ko pleve, barem prvih par godina dok i svaki poslednji divljak konacno ne razume da jedino sto moze da uradi kad prolazi na crveno je - da se osmehne, da mu bude lepa slika na kaznenom snimku kamere.

sta je tadicevac besan si sto vam je rupcaga u budzetu pa bi da pljackas malo gradjane :)

e tadicevci ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti :)

lopovi

Back