Kamera zabilježila tragediju u Budvi: Djevojka odvezala pojas i pala u more sa više od 50 metara visine

Pilgrim

Veoma poznat
Poruka
10.628
Državljanka Srbije, 19-godišnja Novosađanka, poginula je danas u Budvi tokom parasejlinga – aktivnosti u kojoj učesnici lete iznad vode dok ih vuče gliser – kada je odvezala sigurnosni pojas koji je pričvršćen za padobran.

Na uznemirujućem snimku do kog su došle „Novosti“, a koji nećemo objaviti, vidi se djevojka kako „lebdi“ pričvršćena sajlom na više od 50 metara visine.

U jednom trenutku, djevojka se sa obje ruke uhvatila za padobran, poslije čega je skinula prsluk i odvezala sigurnosni pojas.

Potom je uslijedio pad u more sa visine veće od 50 metara.

Poslije pada, djevojka je barkom prevezena u gradsku marinu, gde je ekipa Hitne pomoći mogla samo da konstatuje smrt, prenose „Novosti“.

Šta je uzrok strašne tragedije, utvrdiće istraga.

1748443474084.png

Državljanka Srbije, 19-godišnja Novosađanka, poginula je danas u Budvi tokom parasejlinga – aktivnosti u kojoj učesnici lete iznad vode dok ih vuče gliser – kada je odvezala sigurnosni pojas koji je pričvršćen za padobran.

Na uznemirujućem snimku do kog su došle „Novosti“, a koji nećemo objaviti, vidi se djevojka kako „lebdi“ pričvršćena sajlom na više od 50 metara visine.

U jednom trenutku, djevojka se sa obje ruke uhvatila za padobran, poslije čega je skinula prsluk i odvezala sigurnosni pojas.

Potom je uslijedio pad u more sa visine veće od 50 metara.

Poslije pada, djevojka je barkom prevezena u gradsku marinu, gde je ekipa Hitne pomoći mogla samo da konstatuje smrt, prenose „Novosti“.

Šta je uzrok strašne tragedije, utvrdiće istraga.

Pogledajte prilog 1734287
Ja mislim, pošto sam pročitao negde, da se otkinula sajla koja je spajala nju i čamac koji je vukao, da se ona onda prepala jer je verovatno poletela još više i otišla u ko zna koju stranu, još ako su duvali vetrovi uplašila se kuda će je daleko oduvati i onda se odvezala i skočila. Da li nije bila informisana da voda nije mekana kada se u nju pada sa velike visine već je kao udar u beton? naše propalo školstvo, dečija nezainteresovanost da znaju neke takve stvari je možda doprinelo njenoj neinformisanosti i tragediji...
Ne skaču s mostova da bi upali u meku vodu, već da ih tvrda voda izubija i ako ih ne ubije odmah da se barem teško povređeni udave

Ja mislim, pošto sam pročitao negde, da se otkinula sajla koja je spajala nju i čamac koji je vukao, da se ona onda prepala jer je verovatno poletela još više i otišla u ko zna koju stranu, još ako su duvali vetrovi uplašila se kuda će je daleko oduvati i onda se odvezala i skočila. Da li nije bila informisana da voda nije mekana kada se u nju pada sa velike visine već je kao udar u beton? naše propalo školstvo, dečija nezainteresovanost da znaju neke takve stvari je možda doprinelo njenoj neinformisanosti i tragediji...
Ne skaču s mostova da bi upali u meku vodu, već da ih tvrda voda izubija i ako ih ne ubije odmah da se barem teško povređeni udave
https://borba.me/vlasnik-agencije-z...edna-u-sjedistu-mahala-prijateljima-na-plazi/

Vlasnik agencije za vodene sportove u Budvi: Svi smo u šoku poslije nesreće, djevojka bila potpuno bezbjedna u sjedištu, mahala prijateljima na plaži​

nisam procitao to da se sajla otkinula nigdje

Ja sam letila parasejlingom jednom prilikom i ne bih rekla da je to imalo kakve veze sa sajlama. Obično ih bude po dvojica, jedan upravlja a drugi snima. Da ti snimaš sam, to nije dozvoljeno. Neznam ja sam baš uživala cijelo vrijeme a ona sad neznam. Moguće je da je uhvatio napad panike jer kako vožnja odmiče, tako se i penješ na veće visine.

Zasto iskljucujete napad panike? Pa procitah kako je jedna djevojka na tviteru napisala da je dozivjela napad panike u avionu - kaze u tom momentu da sam mogla iskociti iz aviona - iskocila bih.
Ta u avionu je sedela pa mastala i fantazirala i dobila taj iracionalni strah a ovs okle joj vreme da nesto zastrasujuce izmasta.
Realan strah je u pitanju.

Back