KAMENOLOM

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

KAMENOLOM

Postoji jedan grad.......bez granica i večit. Grad bez vremena i prostora.U njemu, ima hiljade uličica, uskih i uglavnom strmih. Postoje i široke ulice......bulevari.....takodje strmi. Tim bulevarima se šetaju poznati likovi grada Kamenoloma........političari, naučnici, umetnici, estradne zvezde, biznismeni i ostali zaslužni gradjani zbirno nazvani kamenje. Neki su teži a neki lakši, različitih su oblika i boja.....ali su svi krupni i stameni. Oni obični stanovnici obitavaju i uskim uličicama. E, to su kamenčići. Ima ih od svih fela...okruglih, četvrtastih, debeljuškastih, dugačkih, tankih, šarenih i jednobojnih.....ima i sjajnih......ima i oblutaka.
Na vrhu grada stoji gradonačelnik......jednom i za svagda izabran. Ime mu je Život a nadimak dat od milošte, Sudbina. To je stoga učinjeno jer ova reč Život ume pregrubo zvučati a i muškog je roda, pa ravnoteže radi u grubosti i nežnosti a vala i u polovima dobi nadimak ženskog roda.
Pitate se zašto su ulice strme? Zato da bi gradonačelnik mogao odozgore sa šutne bilo koji kamen ili kamenčić. E, sad......kad reši da šutne kamen, onda se dotični zaslužni gradjanin strmoglavi niz bulevar i kako je težak i debeo tako se njegovo udaranje po tlu prenosi i na sporedne, male ulice, te po neki kamičak izgubi ravnotežu. Ubrzo, zavlada mir u malenim ulicama.
Mnogo češće, tj svakodnevno, Život šutira one kamičke. Kako su maleni, kada ih dotični gospodin zvekne nogom, oni jadni odlete na sasvim drugi kraj grada sve udarajući o ivičnjake strmih uličica i o druge kamičke koji se mirno šetaju. Pri tom, u većini slučajeva nemaju pojma zašto su šutnuti. Sav ugruvan, i daj Bože u komadu, mali nesretni kamenčić se nadje u nepoznatom delu grada medju nepoznatim oblutcima. I šta radi kamičak? Svrati u prvu kafanu, popije piće i uključi svoj GPS da nadje put kući.
Ali, ima jedna otežavajuća okolnost.......povratak kući je uzbrdo....hahaha

PS Ajmo kamičci u novi dan......zora je prelepa :heart:
PSPS Izvinjavam se ako sam neki kamen svrstala u kamičke....virtuelna omaška :)

Noćas sam bila oblutak
što staje na dlan
kamičak što neće u san
Ispruži dlan
da odem u san
jer...sutra je novi dan​

GPS? kaj je to?

1820791_3ed4ca174a03e1a658035.gif
Dollz6.gif

Kamičić, Kamen, Kamenčina, Kamenčuga, Gromada...

main.php

Zašto su najsimpatičniji prvi i zadnji u nizu: Kmaenčić i Gromada.
Oni izmeđuuuuuuu:think:

Skup kamnja... i to je tema

main.php

za razmišljanje....

main.php

Sjajna sinbolika.
Draga moja pokrenula si me...
na razmišljanje...
Hvala, živa bila!:heart:

Što ti je lepo ovo kamenje :lol:
Drago mi je da ti se svidja mozgalica....sad imaš zanimaciju :zcepanje:
Hvala Djurdja :cmok2:
PS Kamenčići su ti koji se kreću i pokreću....ma koliko šutirani bili, njihova malenkost je jaka....sve izdrži a da ne pukne. Znaš.....kad tresneš veliki kamen o zemlju on se rasprsne.....uglavnom....a kad tresneš kamičak.....e, pa on samo udari, odbije se i odleti dalje ....uglavnom :)

Back