Kamenje u žuči

Vladimir983

Aktivan član
Poruka
1.092
Majka je pre 30 godina operisala žuč. Doktor koji je to izveo, nije sačekao da se smiri upala, već je tako pod upalom operisao. Žučna kesa je izvađena, ali se nekoliko kamenčića razbežalo po kanalima. Kasnije je morala da ide kod doktora Bulajića, da joj izvadi preostale kamenčiće preko sonde.
Međutim, sada posle 30 godina, ona opet povremeno oseća bolove u predelu žuči iako žučnu kesu više nema. Da li je moguće da se opet negde stvorio kamen, mada je moje neko laičko mišljenje da kamen ne može da se stvori u žučnoj kesi, ako je ona izvađena.

Majka je pre 30 godina operisala žuč. Doktor koji je to izveo, nije sačekao da se smiri upala, već je tako pod upalom operisao. Žučna kesa je izvađena, ali se nekoliko kamenčića razbežalo po kanalima. Kasnije je morala da ide kod doktora Bulajića, da joj izvadi preostale kamenčiće preko sonde.
Međutim, sada posle 30 godina, ona opet povremeno oseća bolove u predelu žuči iako žučnu kesu više nema. Da li je moguće da se opet negde stvorio kamen, mada je moje neko laičko mišljenje da kamen ne može da se stvori u žučnoj kesi, ako je ona izvađena.
Kazu da organizam pamti reakcije na odredjen nacin i da kada ostane bez dela organizma neke reakcije ostaju.
Ne verujem da kamencic u kanalu moze da izazove bolove, jer nema pritiska zuci da bi se javila bol. Tako da ce najpre biti da istu vrstu bola na istom mestu izaziva upala sluzokoze zeludca na istom mestu, na kanalu koji je povezivao zuc.
Posto je dijagnostikovanje problema mucno i za lekare i za pacijenta, jednostavnije je probati bezopasne tretmane. Recimo, ako je akutno, popije sodu bikarbonu, a posle nastavi probioticima mesec dana, ako to ne pomogne od lekara traziti terapiju za cir u zeludcu, ako pristane trebalo bi da je to put za resavanje i buducih tegoba. Ako lekar ne pristane da prepise terapiju sledi detaljan pregled....

ja sam operisala dzucnu kesu sa 28, godinu ipo dana nakon toga moja majka je umrla jer su se kamencici zaglavili i izazvali upalu pankreasa i nije operisana na vreme
s obzirom da sam tada jos i trenirala malo je ubrzalo pa sam cesto imala napade, nesnosne bolove, sto bi nas narod rekao oci da ispadnu, tako da nije za igru
kamencici mogu da se stvore i posle vadjenja kese jer se zuc onda direktno uliva u creva, kesa sluzi da se sadrzaj skuplja i izbacuje po potrebi za varenjem, s obzirom da nema kese, ne znaci da se oni nece ponovo stvoriti

Back