KAMEN U ZUCI

svetlana84

Početnik
Poruka
23
dragi forumasi,
da li se neko susreo sa ovim problemom,imao ga sam?
Imam dva kamena u zuci,velicine 18mm i 20mm.
Saznala sam da ih imam sasvim slucajno,prosle godine,kada su bili 5 i 7mm.
Samo jednom sam imala napad,ne ponovilo se nikads vise :(
Mene zanima,da li je ispravno da samostalno trazim operaciju(mada doktori o tome odlucuju),ili da ih ostavim tamo gde jesu,ako me vec ne muce toliko?

dragi forumasi,
Mene zanima,da li je ispravno da samostalno trazim operaciju(mada doktori o tome odlucuju),ili da ih ostavim tamo gde jesu,ako me vec ne muce toliko?

To je ogromno kamenje i to izgleda da se brzo uvecava. Moraces to operisati. Resavaj to. Par mojih prijatelja su imali daleko manje kamenje i morali na operaciju, a jedan je nekako uspeo resiti cajem. Kod njih je bilo mulja i dosta manjeg kamenja. Cudi me kako si imala samo jedan napad sa takvim kamencugama.

Ja sam izvadio zucnu kesu u Februaru ove godine. Imao sam kamen precnika 8 mm. Doziveo sam jedno 14 napada, ne zna se koji je bio gori. Valjao sam se po patosu i terao ukucane da me sutiraju i udaraju pesnicama u ledja kako bih anulirao bol u dubini stomaka. Vadi to obavezno.

VADI TO. bez obzira sto te ne muce sada jer kad pocnu da bole videces muke isusove, jos ako se zapali zucna kesa mozes da udjes u gadne probleme. I promeni nacin ishrane nesto jedes ili pijes sto se talozi mada je kamen i stvar poremecaja metabolizma.
Kod lekara samo kukaj da boli, i boli i ne odustaj.Operacija je rutinska, laparoskopska, mada ako je suvise veliki sledi pravi hiruski zahvat

Poslednja izmena:
dragi forumasi,

Imala sam taj problem.Nekoliko napada od kojih oci ispadaju!Operisala sam u aprilu na VMA,laparaskopski.Dva dana lezanja u bolnici.Manji bolovi 7 dana posle operacije(neki pacijenti ih nisu imali ni malo).Slobodno trazi sama operaciju.Izaberi ustanovu i uradi laparaskopski.Opsta anestezija,45min.traje zahvat,mali rezovi,sada skoro neprimetni,brz i lak postoperativni tok(bar u mom slucaju)Vadi to sto pre jer kamenje moze napraviti ozbiljne probleme i ostalim organima.Skupi hrabrost...nije strasno.Pozdrav!

Back