Kamata na kamatu na kamatu ...............

Mislio sam da ima ovde neki ekspert za obligacione odnose. Da li je moguce podici neku tuzbu zato sto sam dva puta refinansirao kredit jer mi nisu dali da dignem novi . Naterali su me na kamate , to nije svojevoljno.
Ти узимаш туђе паре које требају теби. Под њиховим условима, узми или остави. Кредит није ни основна потреба ни гарантовано грађанско право.

Ти узимаш туђе паре које требају теби. Под њиховим условима, узми или остави. Кредит није ни основна потреба ни гарантовано грађанско право.
Cotas li ti da se ljudima sad vracaju nezakonite kamate, da su sporovi u toku, pa i ti ljudi su uzimali svojevoljno kredite pa opet imaju neka prava . Kod mene je komsija dobo lepe pare nazad.

Mislio sam da ima ovde neki ekspert za obligacione odnose. Da li je moguce podici neku tuzbu zato sto sam dva puta refinansirao kredit jer mi nisu dali da dignem novi . Naterali su me na kamate , to nije svojevoljno.
refinansiranje kredita JESTE podizanje novog kredita.
Kamata na kamatu nije dozvoljeno. Refinansiranje nije kamata na kamatu. Šta država ima sa time? To je izmedju tebe i banke. Proveri uslove kredita pre nego potpišeš ugovor. Neki imaju penale za prevremenu isplatu, ali u svakom slučaju možeš da iskeširaš ceo kredit u bilo kom trenutku. Možeš da refinansiraš sa drugom bankom. Oni plate dug prethodnoj a ti onda njima nastavljaš da plaćaš.
Mislim da ti nisi dobro razumeo kako radi bankarstvo.

Dozvoljava. Ali ne svima i ne uvijek.
Moje pitanje je prosto ko razume, ako uzmes na primer kredit od 100 hiljada na 4 godine zasto tad nisi mogao da uzmes posle 2 godine jos jedan kredit id 100 hiljada na jos 4 godine , vec te uslovljava kreditni biro na pljacku zvanu refinansiranje , da mozes da uzmes novi kredit od navedenih 100 hiljada pod uslovom samo da refinansiras stari kredit od isto navedinih 100 hiljada. Ti si za dve godine starog kredita uglavnom davao kamatu a ne glavnicu , kada krenes u refinansiranje ti ponovo dobijas glavnicu na koju ponovo ti obracunavaju kamatu , Digitron u ruke to je pljacka.
Ali ti navodno pristajes na tu pljacku samo iz razloga sto ne daju ti drugi kredit nevezano za prethodni.

Moje pitanje je prosto ko razume, ako uzmes na primer kredit od 100 hiljada na 4 godine zasto tad nisi mogao da uzmes posle 2 godine jos jedan kredit id 100 hiljada na jos 4 godine , vec te uslovljava kreditni biro na pljacku zvanu refinansiranje , da mozes da uzmes novi kredit od navedenih 100 hiljada pod uslovom samo da refinansiras stari kredit od isto navedinih 100 hiljada. Ti si za dve godine starog kredita uglavnom davao kamatu a ne glavnicu , kada krenes u refinansiranje ti ponovo dobijas glavnicu na koju ponovo ti obracunavaju kamatu , Digitron u ruke to je pljacka.
Ali ti navodno pristajes na tu pljacku samo iz razloga sto ne daju ti drugi kredit nevezano za prethodni.
Dozvoliće ti ako imaš dovoljne prihode. Ako ti odbiju zahtjev to moraju obrazložiti. Ali ne postoji osnov da bilo koga tužiš jer ti ne odobrava kredit.

Ne mogu da verujem koliko ovde ima neukih po toj temi, molim vas bolje ne komentarisite kad nemate pojma o cemu je tema.

Ja živim ovde par decenija i verujem da znam kako se deli kredit.Svojevremeno sam takođe podizao kredit ali takozvani lombardi kredit.
Možda nije za verovati ali sam dobio bez problema 50.000 franaka.Moja banka u Jugoslaviji je dala garanciju na mnogo veću sumu
koju sam imao.U slučaju da ne vraćam banka ima pravo da podigne moje pare uključujući i kamatu.

Ja živim ovde par decenija i verujem da znam kako se deli kredit.Svojevremeno sam takođe podizao kredit ali takozvani lombardi kredit.
Možda nije za verovati ali sam dobio bez problema 50.000 franaka.Moja banka u Jugoslaviji je dala garanciju na mnogo veću sumu
koju sam imao.U slučaju da ne vraćam banka ima pravo da podigne moje pare uključujući i kamatu.
Ti nisi razumeo temu , svojevremeno svako je podigao jedan kredit , To je ok i nije problem.
Svima je zatrebao jos jedan kredit . Kada si hteo da dignes drugi , ne daju , ne zato sto nisi kreditno sposovan nego
ne-daju .
Odnosno daju pod uslovom da refinansiras prethodni i uvecas iznos za novi kredit .
Znas li ti oja je to pljacka . Ne znas.

U tudje pare se u Svetu uzimaju pod odredjenim uslovima. Proverljivim i dozvoljenim kamatama, metodama obracuna kamata i iskazanim periodima docnje. Problem je kad ugovor o kreditu postane zelenaski a banka pocinje da se ponasa drsko bahato i pljackaski.

U tudje pare se u Svetu uzimaju pod odredjenim uslovima. Proverljivim i dozvoljenim kamatama, metodama obracuna kamata i iskazanim periodima docnje. Problem je kad ugovor o kreditu postane zelenaski a banka pocinje da se ponasa drsko bahato i pljackaski.
Држава је забранила да приход оптеретиш са више од 30% за кредит (односно 50% за стамбени), као лимитатор за презадуженост.
Ниси условљен рефинансирањем! Ако ниси већ у лимиту, можеш без проблема узети нови кредит.
Ако си у лимиту, значи да си презадужен, а рефинансирање је изврдавање правила.

Neka mu neko objasni da kad kredit isplacuje ranije (a to je ustvari refinansiranje) kamatu NE PLACA,nego se obracuna kamata samo za taj period za koji je placao rate,pa se vraca ostatak duga (glavnice).Imao si kada si podizao kredit plan otplate,gde si jasno video koliko si duzan u svakom trenutku banci.Kada si refinansirao kredit,platio si banci MANJE nego sto ti je u planu zaduzenost,zato sto ne mogu da ti obracunaju kamatu za jos tri godine koje su ti preostale naprimer...
A to su ih tuzili cini mi se da su za ranije isplacene kredite uzimali po 2% koje nisu po zakonu.Mislim da je tako nesto bilo u opticaju...

To jeste novi kredit. Uz mogucnost refinansiranja zajma, banka omogucava da se uzme novi kredit kako bi se otplatio postojeci. To je opcija za olakšavanje trenutnog iznosa mesečnih obaveza sa novoodobrenim kreditom koji ima duži rok otplate.
Jeste ofy novi kredit , ali ali tad pre 4 godine nisam mogao da dignem novi ni u jednoj banci . Sad moze. Da bi digao novi , mogao si samo da refinansiras stari i pritom podignes novi .
Nisam obracao paznju , ne verujem da iko obraca , i skoro sam uzeo digitron i sabrao koliko sam opljackan prinudnim refinansiranjem .
Mnogo je povoljnije imati dva kredita bez refinansiranja.

Држава је забранила да приход оптеретиш са више од 30% за кредит (односно 50% за стамбени), као лимитатор за презадуженост.
Ниси условљен рефинансирањем! Ако ниси већ у лимиту, можеш без проблема узети нови кредит.
Ако си у лимиту, значи да си презадужен, а рефинансирање је изврдавање правила.
Sad cuh da je za auto bila kamata 1% , mamicu im , a da se obezbedis krovom nad glavom ?

Jeste ofy novi kredit , ali ali tad pre 4 godine nisam mogao da dignem novi ni u jednoj banci . Sad moze. Da bi digao novi , mogao si samo da refinansiras stari i pritom podignes novi .
Nisam obracao paznju , ne verujem da iko obraca , i skoro sam uzeo digitron i sabrao koliko sam opljackan prinudnim refinansiranjem .
Mnogo je povoljnije imati dva kredita bez refinansiranja.
Gle, ne znam kako je kod vas u Srbiji, ali evo kod nas u Hrvatskoj je slijedeće.

Kao prvo ti možeš imati dva kredita ako si kreditno sposoban. To znači da su tvoja primanja tolika da možeš otplaćivati dva kredita, dvije rate kredita (po procjeni banke). To znači da te rate kredita ne smju iznositi više od 1/3 tvojih mjesečnih primanja, a sad zbog korone mislim da je 1/4. Znači (lupam bezveze) rata kredita 10000 dinara a plaća ti je 50000 dinara onda si kreditno sposoban jer ti je rata 1/5 tvojih primanja. Ako bi digao još jedan kredit od 10000, onda bi tvoje rate iznosile 20000, a to je 2/5 tvojih primanja, a to je više od dozvoljene 1/3 ili 1/4. Plus zavisi još od tvog statusa u firmi, imaš li ugovor na određeno ili neodređeno vrijeme, da li je firma solventna ili ne... Jednostavnje je uzeti refinanciranje s kojim zatvoriš prvi kredit i podigneš još onoliko novaca koliko ti treba (i ostaješ kreditno sposoban). Loša strana je što tako povećavaš vrijeme otplate kredita, a s time raste i kamata.

Back