Kalup

Poruka
21.519
Igrana mini serija "Kalup", od 21. marta, subotom u 20 časova

Serija "Kalup" nastala je po elementima istinitih priča iz afere "nestale bebe". Ova afera otvorena je u Srbiji početkom dvehiljaditih, a obuhvata period još od sedamdesetih godina dvadesetog veka.

nada.jpg

Radnja serije je smeštena u sadašnje vreme u kom bivši policajac, a sada privatni istražitelj Ljuba, na poziv jedne grupe roditelja nestalih beba pokušava da dođe do istine.

renko.jpg

Ova socijalna drama govori o tome da istina nije jednostavna, ali da je država odavno morala da uradi mnogo više da pomogne roditeljima da dođu do istine, ma kakva ona bila. Autori imaju kritički osvrt i na medije u Srbiji, koji su ovu temu tretirali tabloidno, u većini. Cilj ovog projekta, pored kvalitetnog dramskog programa, jeste upravo taj: da se ovoj teškoj temi pristupi na drugačiji način i da se zaustavi njena dalja tabloidizacija, izazivanjem gotovo svakodnevnih senzacija.

Kalup-photo-6.jpg

Mini serija "Kalup" je jedan od pobednika medijskog konkursa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Realizovana je u produkciji Monte Royal Pictures i Telekom Srbija.

Režiser i glavni scenarista: Vuk Ršumović
Direktor fotografije: Igor Marović
Montažer: Aleksandar Stanojević
Kompozitor: Vasil Hadžimanov
Dizajner zvuka: Milan Mihajlović
Scenograf: Ivan Denić
Kostimografkinje: Zora Mojsilović i Milica Požar
Producentkinja: Bojana Maljević

Kalup photo 3.jpg

Uloge:

Ljuba - Milivoje Obradović, Natalija - Nada Šargin, Vučević - Saša Torlaković, Džoni - Ana Maljević, Advokat Bane - Igor Filipović, Majka Mira - Svetlana Bojković, Dr. Đukić - Branislav Zeremski, Stevica - Dubravko Jovanović, Načelnik UKP - Srđan Miletić, Marija - Ana Bretšnajder, Tara - Lena Trifunović, Babica Nada - Zinaida Dedakin, Svedokinja Sonja - Draginja Voganjac, Tužiteljka Nevena - Monika Romić, Fotograf Aleksić - Radoje Čupić, Majka Slavica - Danica Radulović, Otac Dragaš - Branislav Platiša, Majka Vukosava - Aleksandra Simić, Služ. u porodilištu - Dragana Jovanović, Deda Jovan - Gojko Baletić, Mladić - Denis Murić, Stefan - Damjan Kecojević, Jadran - Goran Balančević, Patolog - Nenad Nenadović, Šarengaća - Tanasije Uzunović, Kolega Mire - Slobodan Tešić, TV novinarka - Olivera Kovačević, Gost u studiju - Dragan Đorđević, Gošća u studiju - Natalija Vlahović

https://www.rts.rs/page/rts/sr/rtsp...m/story/2593/domace-serije/3882462/kalup.html

Znaci Renko privatni detektiv :D

Kakva god satro pipava tematika ovakvim statistima iz kukuruza je previse dati sansu 10 min,kakvo je ovo ruganje inteligenciji,da li su oni pogledali ijedan domaci film proslog veka da ovako glumataju,meni neko da ponudi ulogu ja bih reko izvinite da platim da ne glumim nije to za mene

Aha, sad mi je jasno zasto je EU finansirala projekat, ispada da je srpska vojska krala bebe...
Vecina glumaca nisu dovoljno dobri, ne postoji dublja karakterizacija likova, to je ono sto mi se ne svidja..
Ali serija jeste napeta i zanimljiva, drzi paznju i voleo bih da ima vise epizoda, npr. 8 umesto 4..

Nada Sargin i ovde dominira, najbolja glumica srednje generacije...

Back