Kalimero, nepravda

ma on se vec nervira i zna,a pretpostavlja da sam ja jer zna da znam da je napravio frku
a u subotu je rekao "ah kad odem vise neces morati da se nerviras" a ja mu kazem "tant mieux" a on :shock: "to je dobar odgovor"
jedini je problem sto on veruje da ja njega mrzim eto tako jer mi je palo na pamet(nije u stanju da se met en question)

ovaj forum ce me naterati da pocnem da ucim france :)
de si hanibal, sta ima?
ja radim sa dvoje i hvala bogu, dobro smo koordinirani za sada iako sam ja najveci guster...
i kada je neki problem u pitanju iznenadjujuce sam takticna, strpljiva, promisljena...mnogo vise nego u zivotu! da kucnem u drvo!
odluke za koje smatram da nisu u redu su obicno odluke koje ne doticu mene i kolege nego su vezane za nacin obavljanja nekog posla. ponekad indirektno doticu klijente. ja bih to cesto drugacije, pa se ponekad izjasnim a ponekad ne. ponekad usvoje moj predlog a ponekad ne. takodje, povremeno dobijam u amanet besmislene i glupe poslove koji po meni predstavljaju cisto gubljenje vremena ali sta da radim! svesna sam da ovaj posao radim privremeno pa sve sto radim dozivljavam u svetlu te cinjenice...

kod mene, jel?
pa u presudama... :lol:
elem, ja se nisam zadrzala samo na naslovu sam citala inicijalni post i razumela da se ne radi samo o nepravdi...mada i toga ima medju opisanim situacijama, samo sto nisam zelela da budem konkretna i da pricam o svom zivotu i svojim problemima. npr. nepravda je bila kad mi nisu povecali platu onda kada je to bilo vise nego ocekivano i korektno...ispravili su to sledeceg meseca. :)

milimail:
Da li vam se desava da na poslu budete svedok odluka i postupaka za koje u najmanju ruku smatrate da nije u redu, da ne kazem potpuno neverovatno, u neskladu sa zdravim razumom i da ne kazem jos i nepravedno... :evil:

Kako reagujete u takvim situacijama, da li se trudite da ne primecujete ono sto se desava, da li u sebi nekako racionalizujete uz ogovaranje sa bliskim kolegama, da li uspevate da se ne iznervirate i kako vam to uspeva? :roll:

zavisi da li se radi o odlukama i postupcima koji se tiču mene ili kolega. ako neka nepravda utiče loše na mene, odnosno moju poziciju, ne sedim skrštenih ruku i pošteno se borim za sebe. Isto tako, ako sam vođa nekog tima i nepravda se odnosi na njih, borim se za tim isto kao i za sebe. Ali, ako je tamo neka koleginica u tamo nekom odeljenju nezadovoljno što svi gaze po njoj, to me se apsolutno ne tiče.

ultrared:
zavisi da li se radi o odlukama i postupcima koji se tiču mene ili kolega. ako neka nepravda utiče loše na mene, odnosno moju poziciju, ne sedim skrštenih ruku i pošteno se borim za sebe. Isto tako, ako sam vođa nekog tima i nepravda se odnosi na njih, borim se za tim isto kao i za sebe. Ali, ako je tamo neka koleginica u tamo nekom odeljenju nezadovoljno što svi gaze po njoj, to me se apsolutno ne tiče.

Naravno da se nepravda odnosila pre svega na vas same... Naravno da cete u nekim slucajevima stati iza nekoga ukoliko ste u mogucnosti da pomognete, na polozaju, smatrate da to zasluzuje...

Ja sam govorila o situaciji u kojoj se favorizuju ljudi sa trogodisnjom skolom naspram onih sa fakultetom ili slicno. Pritom ne zelim da neko pomisli da imam nesto protiv nekoga ko je zavrsio zanat, naprotiv, ali kada se za takve ljude urgira u kulturi, necemu sto ni priblizno nije njihova struka, onda pomislim
Srbijo, majko... :roll:

Da li vam se desava da na poslu budete svedok odluka i postupaka za koje u najmanju ruku smatrate da nije u redu, da ne kazem potpuno neverovatno, u neskladu sa zdravim razumom i da ne kazem jos i nepravedno... :evil:

Kako reagujete u takvim situacijama, da li se trudite da ne primecujete ono sto se desava, da li u sebi nekako racionalizujete uz ogovaranje sa bliskim kolegama, da li uspevate da se ne iznervirate i kako vam to uspeva? :roll:
Moja metoda je podhebavanje autoriteta ukoliko primetim nepravdu, suptilno i lagano... uglavnom izguram svoje. Ne borim se za druge posto nema smisla, ali kad se meni napakosti izguram svoje gotovo uvek. Samo jednom sam imala priliku da su se bas zainatili, ali ja uvek mogu duze da se inatim i moja parola je cesto glavom kroz zid, pa ili pukne glava ili pukne zid. U devedeset devet posto slucajeva pukne zid. I sta onda reci, osim da budale imaju srece...:lol:

- - - - - - - - - -

A kada su ljudi u istom rangu sa mnom tu imam jezicinu k'o krava rep, ne plasim se javnog ponizenja, cesto vrlo jadno hvatam na bucnost i msm da me se ljudi zbog toga boje. U sustini moj problem je sto imam kratak fitilj kada me neko smara i pravi mi nepotrebne komplikacije.

Reakcija bi trebalo da zavisi od mog trenutnog položaja. Iz sadašnje perspektive, reagovala bih. Međutim, ko zna šta bi bilo da moja plata treba da nahrani i sitnu decu kod kuće, recimo, a da nam je to jedini izvor prihoda. Hoću da kažem, najradije bih i ja uvek da se busam u grudi junačke, i da im se nahebem mater kapitalističke, ali i to nosi svoje posledice.
Jedino što je sigurno, to je mogućnost promene posla, odnosno firme, jer i nerviranje i racionalizacija imaju svoje granice.

Reakcija bi trebalo da zavisi od mog trenutnog položaja. Iz sadašnje perspektive, reagovala bih. Međutim, ko zna šta bi bilo da moja plata treba da nahrani i sitnu decu kod kuće, recimo, a da nam je to jedini izvor prihoda. Hoću da kažem, najradije bih i ja uvek da se busam u grudi junačke, i da im se nahebem mater kapitalističke, ali i to nosi svoje posledice.
Jedino što je sigurno, to je mogućnost promene posla, odnosno firme, jer i nerviranje i racionalizacija imaju svoje granice.

Naravno da je najbolje kad si bez brige i pameti...

svakodnevno...stalno....al naviko sam i sad me boli dupe, uglavnom na jedno uvo uđe na drugo izađe, razvio sam odbrambeni mehanizam od kretena kojih je moja branša puna i evo fala bogu to super funkcioniše svih ovih godina...što je najčudnije zadnjih nekoliko godina sam još više progledao da tako kažem, pa su mi još mrskije neke stvari iako bi bilo logično da "legnem na brašno" s obzirom koliko godina sam u mašini
da se bunim ne vredi jer time ugrožavam svoju poziciju koja je primus inter parem, nit ću nešto da promenim jer jer sistem rukovođenja takav
tako da ono...teram svoju priču koliko mogu i jebbe mi se

- - - - - - - - - -

mene boli tuki za sve...samo nek mene ne uzimaju u usta...

:mrgreen: rani radovi

ja sma pravi mali kalimero
svadjam se i besnim i na nepravdu na ulici
jednom cu da dobijem batine, nema druge

ja sma pravi mali kalimero
svadjam se i besnim i na nepravdu na ulici
jednom cu da dobijem batine, nema druge
Ti sma prvai mlai kailemro.
Savdjaš es i bensiš i na neparvdu na uilci.
Jednom ćše da doijbeš baitne, neam durge.

Kaliemro, za ovo "sma", dobićeš jezikom po guzi čim budem reišo da te odevdem u kervet!

Elem, ne podnosim balvan-nepravdu. Zbog toga uz sebe uvek imam cirkular ili motornu testeru.

Kako reagovati na očiglednu nepravdu na poslu; kad znate da vrijedite kao i drugi ali vaš šef to jednostavno neće i neželi da vidi, a radne kolege vas neprestano podcjenjuju...
najebes im se svima keve na okupu ili da ti se skinu s grbace i ostave da radis ili odsetas nonsalantno davajuci otkaz uz vidimo se na sudu,ili mozda mracnoj ulicici,ili mozda oboje,xixi

Back