KALIBRACIJA MONITORA (OBAVEZNO za posetioce pdf Fotografija)

• Začetnik teme Začetnik teme bakyy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
* Your score: 4
* Age range: 20-29
* Best score for your gender and age range: 0
* Highest score for your gender and age range: 1520

iz prvog pokusaja, nisam primetio cetiri boje izmedju zute i zelene

@nebo_ch
kako imas iznad 1000 ni daltonista ne moze tako lose da poredja test mozda si kliknuo odma test results i izaslo ti to jer treba da redjas kockice po nijansi od leve do desne koje su fixirane. Kad pritisnem score test bez ikakvog podesavanja dobijem 954

Па овај први ти је најподесније и лепо срочено упутсво...
мада ти калибрација и није неки фактор јер где год сам до сад штампао и шта год, нигде нису умели да ми кажу који им је колор профил уређаја, нигде им нису синхронизоване палете њихових монтора ни уређаја...

Па овај први ти је најподесније и лепо срочено упутсво...
мада ти калибрација и није неки фактор јер где год сам до сад штампао и шта год, нигде нису умели да ми кажу који им је колор профил уређаја, нигде им нису синхронизоване палете њихових монтора ни уређаја...

ja sam pola bga morala da obidjem, to je bio horor sta je sve iskakalo iz masina :lol:
i na kraju nasla dobru foto radnju koja stvarno ima i fine radnike i lepo kalibrisano
ali mi nista nisu rekli sta ja da uradim kod mene kuci
a iskopah da servisi to rade sa nekim uredjajem i uzimaju 15-20e...e pa ne dam
pa pokusavam kirijanjski da probam ovo online da vidim bas oce li da valja

znaci onaj prvi link da probam, aj vazi

2 монитора?
хехе
а јес
има та калибрација са спољним уређајем... повежу се та два и он сам мери и подеси све што треба... видео сам једном како ради... интересантна стварчица... реално, најпрактичније и најпрецизније... само је питање, опет, вреди ли то тих пара и колико је употребно из горе наведених разлога...

Ма, најбоља ти је варијанта нека тон карта и сама, пицкаш док не добијеш дефинисане вредности... пре свега ресетујеш на фабричка подешавања, па полако... мени је најбоље мерило да на пар туђих рачунара погледам како изгледа, па отуд извучем неки просек...

Back