Kalemljenje vinove loze leti!

mario80

Stara legenda
Poruka
81.422
Imam dva čokota vinove loze koje ne daju nikakav plod. Svake godine ima onu boleštinu na listovima kao velike boginje. Zahteva prskanje a to ne dolazi u obzir. Plan je da nakalemim imam neko lepo belo i crno grožđe koje nema tih problema. Hoću to sada da radim čim kupim kalemarski vosak. Planiram da kalemim bušilicom u debeli deo čokota i naravno zeleno na zeleno.

Odgledao sam video klipove kako se to radi i spreman sam za akciju.

Pitanje je može li to na +35 sobzirom da će biti u hladovini naravno. Obavezno iumotavanne kalema kako se nebi osušilo. Može za to običan selotejp ili izolir traka? Vosak se podrazumeva.

Nije mi cilj neki urod više je zaštita od pogleda i naravno da nema te boginjave listove.

Ovo imam oko kuće. Imami belo i crno.

IMG_20220801_140252.jpg

IMG_20220801_140245.jpg

Покушај Марио шта може да те кошта. А што се тиче каква трака мој комшија користи примитивне сељачке методе уместо воска иловачу а уместо траке комад тканине и веома је успешан ..мада није професионално... Само напред.Срећно.

mene onaj prvo video plasi...zamisli ti poseces tako lozu staru godinu i ne primi ti se kalem...
mislim pogotovo ako ti samo zbog zelenila treba...

a pored svega vidjenog ne bih to radila ni sada po ovim vrucinama...ajde da je prolece...

mada ponavljam ne razumem se u to samo komentarisem video...

a ja prskam samo plavim kamenom...i to samo 1-2x godisnje a navodno bi manje vise trebalo posle svake kise

Ми смо некад користили бордовску чорбу за прскање винове лозе.Давно то беше пре 25, 30 година..
hvala nisam ni znala za ovo...sada procitala :)

Bordovska čorba se koristi već 136 godina, a nastala je i dobila ime po Bordou u Francuskoj, gradu koji je najpoznatiji po proizvodnji vina, gde vinogradi datiraju još iz rimskog doba. Danas se koristi širom sveta za suzbijanje preko 50 biljnih bolesti na voćkama, vinovoj lozi, povrtarskim i ukrasnim biljkama.

Back