Kakvu to slobodu mi imamo, a Kanadjani nemaju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
3.797
bila je pre nekog vremena neka glupa emisija na jednoj od okupatorskih televizija,ne znam jel hepi,rts ili pink,nisam ni gledao nego cujem moji ukucani pricaju o toj emisiji. voleo bih da vidim emisiju,pa nek mi neko posalje link ako ima. radi se o tome,bili su neki gosti i pricali su o zivotu u Kanadi i zivotu u Srbiji. pa su lupali neke gluposti,tipa u Kanadi uzmes kredit za neki mali stan,pa dobijes dete,pa ti taj stan bude mali,pa ti oni odmah "na silu" namecu da krenes da placas za veci stan. isto tako i sa kolima,na rate placas,vozis jedna kola,pa kad ona ostare,onda ti sistem na silu namece da krenes da placas za novija kola,a ova stara idu na otpad itd... i na taj nacin uvek si duzan,veciti duznik i na kraju dodjes u Srbiju bez i jednog dolara. xD naravno,ako si debil koji uvek zeli da bude u dugovima,to je okej. naravno da ne moras da prihvatas nikakve ponude za stan ili auto,to je tvoja licna stvar. kad te pozove agent i nudi nesto,ne moras prihvatiti. cak i kod nas zovu penzionere i pitaju hocete li da kupite lek za bolove u nogama itd... ja na primer ne volim nista da kupujem na rate i ne planiram nikad da dignem neki pljackaski kredit. jedna od recenica u toj emisiji je bila "Srbija je super zemlja,ti lepo radis u gradu,ides kolima na posao,a jos ako su ti roditelji na selu i nesto "cackaju" oko poljoprivrede i stoke,e tek onda si na konju! :D (mislim se, e konji jedni)
kakvu to slobodnu mi ovde imamo? jel sloboda to sto placamo porez na kucu dok smo zivi? jel sloboda sto placas pausal za struju? jel sloboda sto placas pausal za telefon telekomu? jel sloboda ako ti neko posalje iz inostranstva dve hiljade evra,odmah zove te banka i pita "alo bre odakle tebi ovolike pare?" i jos ti ne daju da podignes,mozda si terorista. jel sloboda to sto frizeri placaju 20 hiljada dinara porez? jelo sloboda to sto privatni profesor engleskog placa 30 hiljada pausalni porez? jel sloboda to sto si rob u kineskoj fabrici za 45 hiljada,radis od ponedeljak do subotu dok ti se tamo izdire i maltretira neki matori stranac (ili nas) i konstantno pozuruje? jel sloboda to sto seljaci koji se bave stokom ne mogu ni ulozeno da vrate? jel sloboda to sto poljoprivrednik zapravo nema pravo da izveze svoju robu direktno u inostranstvo,nego prvo mora da proda domacim nakupcima? jel ste znali za ovaj podatak? vrlo je zanimljiv. zamisli,ne mozes da izvezes svoj kukuruz direktno da ti ga stranac plati dobro i posteno,nego ga moras prvo prodati domacim lopovima i mafijasima? koji u zivotu nisu zrno semena posadili...tesko tebi Srbijo i tesko svima nama.
naravno,svako ljudsko bice sa IQ vise od 75 zna da ovakve emisije sluze da zaglupe narod i izmanipulisu. tesko onome,ko to gleda i veruje...taj verovatno pije 10 lekova i jednom nogom je u grobu. sva sreca,pa se ubrzano smanjuje broj ljudi koji gledaju i veruju ovakvim smrdljivim propagandnim emisijama. dolazi kraj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back