Kakvu novu školsku godinu očekujete?

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291

Tiodorović: Školska godina će početi regularno​

https://rs.n1info.com/vesti/tiodorovic-skolska-godina-ce-poceti-regularno/

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je siguran da će školska godina početi regularno, jer se ne očekuje značajniji porast broja inficiranih koronavirusom do oktobra.

bg-skola-skola-skolica-pkg-nen-20201104-183226290-mxf-00-00-07-10-still001-343562-725x408.jpeg

Poslednja izmena od moderatora:
šalio sam se, i ja nisam pobornik prisilne vakcinacije, i sam nisam vakcinisan, samo razmišljam naglas koje opcije stoje na raspolaganju za normalizovanje nastavnog procesa
To mi ne deluje kao razumna opcija. Nikoga ne treba prisilno vakcinisati. Jer ako se pristane jednom na poslusnost, kada se popusti i predamo se tome, sutra ce nesto novo prisilno da izmisle. 'To tako mora'

Školarci do petog razreda, od 1. septembra polaze regularno u školu u kompletnom sastavu, ali moraće da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Stariji od 12 godina, takođe se vraćaju u školske klupe, ali u razređenim odeljenjima. S druge strane, fizičko, muzičke i kreativne aktivnosti koje zahtevaju kolektivno učešće mogle bi biti dopuštene ali samo na otvorenom, dok će roditelji najverovatnije moći da zatraže onlajn nastavu za dete, ako procene da je iz nekog zdravstvenog razloga to neophodno, saznaje „Blic“. Ipak, to je samo u planu, a konačan odgovor sledi nakon što se pre polaska u školu proceni trenutna epidemiološka situacija.

Da bi se u jednom odeljenju sakupilo 30 učenika starijih od 12 godina, za to je neophodno da deca budu vakcinisana, ali s obzirom da je do polaska u školu ostalo manje od mesec dana, ne očekuje se da je tako nešto realno izvodljivo. Prema poslednjim podacima „Batuta“, u Srbiji je vakcinisano oko 4.000 dece, što još uvek predstavlja mali procent.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/s...alno-ko-u-podeljenim-odeljenjima-kada/y65tlnl

Najrazumnije je isključiti TV i pustiti decu u školu i ništa se neće desiti.
Znaš li samo koliko ljudi postoji koji iz zdravstvenih razloga ne smeju da se vakcinišu, a želeli bi? Ne znaš.

U tim školama rade nastavnici i nenastavno osoblje koji su u godinama, labilnijeg zdravlja i zaista ne bi smeli da se igramo sa tuđim životima da pustimo da asimptomatske vironoše, u ovom slučaju deca, nesmetano šire zarazu.

Back