Kakvu moziku imate u kolima?

U autu (Audi A4 2009g) imam kompletan Bang & Olufsen sistem od 14 zvucnika + woofer + pojacalo, snage 1400W. Centrala je Audi Simphoni (najjaci u ponudi).
Prezadovoljan sam sa zvukom i snagom, retko kada ga pojacavam do daske ali onda stvarno bole usi ali i pri tako glasnom slusanju zvuk ostaje kristalno cist.
Sistem ima jako komplikovan softver podesavanja i neko ko se dobro razume stvarno bi mogao satima da se "igra" sa podesavanjima.
Ceo sistem me kostao skoro 4.000eur., Audi Simphoni centrala kosta oko 800eur, + Bang & Olufsen ozvucenje sa instalacijama oko 3.000eur.

Pre B&O u proslom autu (Audi S8) sam sam imao BOSE sistem isto uparen sa Audi Simphonijem i takodje sam bio zadovoljan. BOSE je isto ekstra ali nije u klasi sa B&O.

Nije potreban slusni aparat zato sto od kad sam ga kupio nisam pojacao preko pola vise od 5 puta. Fazon je u jako jako kvalitetnom zvuku a iskreno i u brendu ;)
Nisam profesinalac da ocenjujem kvalitet zvuka ali je neverovatna razlika kada slusam istu pesmu sa istog CDa na nekom bas kvalitatnom ozvucenju (npr. fabricko ozvucnje u najnovijem Audiju A8 sa 12 zvucnika) i kad posle toga prebacim taj CD i pustim istu pesmu u mom autu na B&O.
Neverovatna razlika ali je tesko objsniti dok se ne dozivi.
Poenta je da nije samo fazon u znazi nego u cistoci zvuka i samom ambijentu koji ozvucenje pravi.

Veliku ulogu u dobijanju kvalitetnog zvuka igra i stanje samog automobila. Auto mora da ima dovoljno veliku kabinu i ta ta kabina bude maksimalno utegnuta i da izolacija bude na najvisem nivou. Ne sme da dolazi do nus zvukova od automobila koji ometaju kvalitet zvuka (krckanje i vibracije plastike, zvuk motora, spoljasnji svukovi, gubljenje zvuka...).
Kod mene je i taj paket dodatne izolacije doplacen pa je auto stvarno maksimalno utegnut pa B&O stvarno maksimalno dolazi do izrazaja.

Back