Kakvim drustvenim i svetskim poretkom biste bili zadovoljni?

Schrodinger

Elita
Poruka
15.908
Mnogo na ovom pdf kritikujemo sve i svasta a niko ne nudi alternativu odnosno opis kakav tacno svet i kakvo drustvo bi vas ucinilo radosnim.

Retrospektiva raznih drustava kroz istoriju govori da su uglavnom bila mnogo gora od danasnjeg uz par izuzetaka tipa SFRJ mada su i tu mnogi bili nezadovoljni cak i ogorceni.

Pa iznesite ideje...

*ovi koji podrzavaju aktuelno uredjenje nek objasne zasto im je bas ono idealno takvo kakvo je :)

Kao prvo i osnovno, uveo bi modernu verziju onoga sto je u antickom Rimu bilo moguce, a to je padanje u ropski status, tj. oduzimanje svih ljudskih prava pociniteljima najtezih kaznenih djela i mogucnost zetve njihovih organa.
Svaki covjek bi se rodio sa svim pravima, ali bilo bi ih moguce i izgubiti.
Samim time vise ne bi imali zatvore vec takoreci operacione sale zatvorenog tipa gdje bi se recimo ubojici iz koristoljublja mogao odstraniti, bubreg, roznica, slezena, jetra, srce.
Gledalo bi ih se drzati zivima sto dulje, tako da bi se ove glavne organe vadilo zadnje.
Tako ispumpana krv i izvadjeni organi stajali bi na raspolaganju vrlo transparentnom zdravstvenom sustavu.
Imam jos podosta ideja, ali osnovna vodilja bi bila da bi UN rezolucijama o neotudjivim ljudskim pravima obrisao guzi*cu i tu bandu hohstaplera razjurio govnjivom motkom.

Kao prvo i osnovno, uveo bi modernu verziju onoga sto je u antickom Rimu bilo moguce, a to je padanje u ropski status, tj. oduzimanje svih ljudskih prava pociniteljima najtezih kaznenih djela i mogucnost zetve njihovih organa.
Svaki covjek bi se rodio sa svim pravima, ali bilo bi ih moguce i izgubiti.
Samim time vise ne bi imali zatvore vec takoreci operacione sale zatvorenog tipa gdje bi se recimo ubojici iz koristoljublja mogao odstraniti, bubreg, roznica, slezena, jetra, srce.
Gledalo bi ih se drzati zivima sto dulje, tako da bi se ove glavne organe vadilo zadnje.
Tako ispumpana krv i izvadjeni organi stajali bi na raspolaganju vrlo transparentnom zdravstvenom sustavu.
Imam jos podosta ideja, ali osnovna vodilja bi bila da bi UN rezolucijama o neotudjivim ljudskim pravima obrisao guzi*cu i tu bandu hohstaplera razjurio govnjivom motkom.
Ovo si imao na Kosovu. Mogao si se prijaviti, ako si vec humanista.;) :cool:

I obaveznu kremu za sunce, makar i romima,a? :cool:😆
Preferirao bi bijelu rasu, kao sto zuta preferira svoju.
Mom pokojnom tetku pomorcu, zapovjedniku stroja na norveskom tankeru su u japsnskoj javnoj kupelji uredno pokazali izlazna vrata. Nije tetoviran.
Mislim da je razlog jasan.
Ja nikada ne bi isao toliko daleko da mi gost namjernik druge rase zaluta u kupelj, ali sigurno ne bi dobio bolji tretman nego pripadnik bijele rase, ali ni losiji.
Bio bi samo "gost", ili bolje receno, ignorirani "gHost", koji bi dobio punu uslugu, sli nikakav crveni tepih pred njega ne bi razmotao.

Ovo si imao na Kosovu. Mogao si se prijaviti, ako si vec humanista.;) :cool:
Kosovarski mesari vadili su organe bilo kome, bio to nevini srpski civil, regularni vojnik Republike Srbije ili Minicev "Sakal".
Za ove zadnje bi mi pucao krasni ku*rac, to bi bilo kao da pokazem simpatiju prema vukovarskim ili osjeckim ustaskim mesarima.

Preferirao bi bijelu rasu, kao sto zuta preferira svoju.
Mom pokojnom tetku pomorcu, zapovjednik stroja na norveskom tankeru su u japsnskoj javnoj kupelji uredno pokazali izlazna vrata. Nije tetoviran. Mislim da je razlog jasan. Ja nikada ne bi isao toliko daleko da mi gost namjernik druge rase zaluta u kupelj, ali sigurno ne bi dobio bolji tretman nego pripadnik bijele rase, ali ni losiji.
Pa valjda si i ti nekome gost, nije valjda samo tebi neko gost?:cool:...ha,naroda,jbt...:roll:
A stos tice teme, bio bih zadovoljan ovim sto Dzordz rece, 70te, 80te, pa i 90te, al bez silnoga shitovanja koje je usledilo kao fil.;)
Zamisljam takav svet i produzeni futur kao nesto nalik onom iz stripa Marti Misterija, kad se opisuje minula civilizacija Atlantida...
Slozeni informativni sistemi bazirani na kristal-tehnologiji, mnogo cevi svuda naokolo, strogo funkcionalnih, a i psiholoski svrsishodnih:
da svet umisljene (citaj, virtuelne) tehnologije - ovde ujedino stabilno i drazesno opredmecene, razdvoje od zive i bogate ljudske stvarnosti.;):)

Kosovarski mesari vadili su organe bilo kome, bio to nevini srpski civil, regularni vojnik Republike Srbije ili Minicev "Sakal".
Za ove zadnje bi mi pucao krasni ku*rac, to bi bilo kao da pokazem simpatiju prema vukovarskim ili osjeckim ustaskim mesarima.
Pa eto cemu vodi svet bez ljudskih prava. Daj kome adresu da te poseti s mesarskim nozem u rukama, padobranac, nenajavljena zurka.
Ka cete se prestati zawebawati s tim stvarima, el to tako tezak koncept, majke ti?:)

Uredjenje koje je trenutno u Danskoj, Svedskoj ili Norveskoj je trenutno najblize idealnom.
Globalno je zabrana vera (ratovi izazvani verskim fanatizmom su odneli dovoljno zivota,i tek ce odneti u nekoj bliskoj buducnosti). Globalizacija ekonomije zbog ravnomernog rasporedjivanja eksploatacije resursa. Strogi zakoni i kaznena politika bez olaksavajucih okolnosti.Smrtna kazna za teska dela (ubistvo, silovanje, pedofiliju, prodaju narkotika, teske kradje, KORUPCIJU).

Anarhija i bezvlašće, uz neograničenu mogućnost stvaranja i destrukcije po sopstvenom nahodjenju. Uz to i ekstremni individualizam, da je svako za sebe i može da uradi šta hoće, kad hoće i na koji način hoće (pa i kome hoće), da je sve na dohvat ruke i da nema nikakvih kočnica ili granica, da su nagoni neograničeni i da države i njihove institucije ne postoje. Jedini prihvatljivi modusi udruživanja bi bile male privremene grupice zasnovane na interesu, koje se bore protiv drugih grupica ali bez ikakvih pretenzija za razvoj i usložnjavanje u kompleksnije sisteme, to mi je odbojno.

Dakle moj idealni model društva je da nema nikakvog društva, odnosno nikakvog društvenog poretka. Samim tim i nikakvih institucija 'države', poput škola, sudstva, policije, vojske, gradjanstva, poreza, bilo čega, nikakav oblik prinude nad ljudima koji obuzdavaju nagone i momentalno zadovoljenje istih. Anarhija bi dovela neminovno do kolapsa sistema i nestanka civilizacije, kao i do masovnih sukoba medju ljudima, ali istovremeno i do vrhunske zabave i vatrometa koji bi potrajali par generacija sigurno. U tome i jeste poenta, da se ljudi oslobode skroz i u zbijenom vremenu kraja istorije prožive najviše moguće, jer je kvalitet (epski vatromet koji eksplodira i nestane) uvek bolji od kvantiteta (prinudno razvlačenje kroz milenijume i izgradnja kompleksnih institucija ograničavanja što samo stvara beskrajnu patnju i mučenje u užasu zbog rulje (većine) koja to prihvata, dok predatori i najbeskrupulozniji ionako uvek idu ka vrhu i gospodare).

To su propovedali mnogi naši proroci poput Čarlsa Mensona, Erica Davida Harrisa, Karla Panzrama i GG Allina, i mnogi drugi. Evo jednog snimka nastupa GG Allina gde se vidi direktna primena dela ove filozofije u realnosti. Nažalost ne može da se prikaže direktno sa foruma nego mora da se klikne "Watch on youtube" pa da se tamo pogleda:

Anarhija i bezvlašće, uz neograničenu mogućnost stvaranja i destrukcije po sopstvenom nahodjenju. Uz to i ekstremni individualizam, da je svako za sebe i može da uradi šta hoće, kad hoće i na koji način hoće (pa i kome hoće), da je sve na dohvat ruke i da nema nikakvih kočnica ili granica, da su nagoni neograničeni i da države i njihove institucije ne postoje. Jedini prihvatljivi modusi udruživanja bi bile male privremene grupice zasnovane na interesu, koje se bore protiv drugih grupica ali bez ikakvih pretenzija za razvoj i usložnjavanje u kompleksnije sisteme, to mi je odbojno.

Dakle moj idealni model društva je da nema nikakvog društva, odnosno nikakvog društvenog poretka. Samim tim i nikakvih institucija 'države', poput škola, sudstva, policije, vojske, gradjanstva, poreza, bilo čega, nikakav oblik prinude nad ljudima koji obuzdavaju nagone i momentalno zadovoljenje istih. Anarhija bi dovela neminovno do kolapsa sistema i nestanka civilizacije, kao i do masovnih sukoba medju ljudima, ali istovremeno i do vrhunske zabave i vatrometa koji bi potrajali par generacija sigurno. U tome i jeste poenta, da se ljudi oslobode skroz i u zbijenom vremenu kraja istorije prožive najviše moguće, jer je kvalitet (epski vatromet koji eksplodira i nestane) uvek bolji od kvantiteta (prinudno razvlačenje kroz milenijume i izgradnja kompleksnih institucija ograničavanja što samo stvara beskrajnu patnju i mučenje u užasu zbog rulje (većine) koja to prihvata, dok predatori i najbeskrupulozniji ionako uvek idu ka vrhu i gospodare).

To su propovedali mnogi naši proroci poput Čarlsa Mensona, Erica Davida Harrisa, Karla Panzrama i GG Allina, i mnogi drugi. Evo jednog snimka nastupa GG Allina gde se vidi direktna primena dela ove filozofije u realnosti. Nažalost ne može da se prikaže direktno sa foruma nego mora da se klikne "Watch on youtube" pa da se tamo pogleda:

Pa to imas i sad, ne znam sta je tvoj problem? :mrgreen:😄

Back