Kakvi su ljudi koji pomazu neprijateljima svog naroda?

Koje je to glupo pitanje, ne znam da li si svestan?
Pa ako su svi manje vise sebicni , to znaci da im je pripadnost narodu tek na 4,5 mestu, to znaci da ima toliko mesta i prioriteta ispred koji ce biti razlog za saradnju sa neprijateljima svog naroda...

Da ne pricam kad je to deo kulture nekog naroda, kad se smatra snagom to da se uzdas u se i u svoje kljuse..
Tako da pitanje je na nivou deteta od 4,5 godine, eto dadoh ti ovih pola godine vise...

Treba jos?
Pa imas i podkulturu da je uspeh veci ako ti niko nije ravan, tj biti prvi u selu , tada se svi rivali smatraju neprijateljima....
Projektuje se kolaboracija, tj saradnja da nije nesto znacajno , ali daje prednost u odnosu na rivale..
Klasika posle svakog rata ili pred kraj svakog rata je da se eliminisu komsije koji su rivali, taj deo je poznat kao srpski kod....tj izrazeniji je kod Srba...ili balkanaca...ko ce ga znati da se neko ne uvredi sto je izostavljen..

To ce se pokazati u sledecem nacionalnom ratu koji bude vodila Srbija ako prezivi do tog rata, a trebalo bi...

Koje je to glupo pitanje, ne znam da li si svestan?
Pa ako su svi manje vise sebicni , to znaci da im je pripadnost narodu tek na 4,5 mestu, to znaci da ima toliko mesta i prioriteta ispred koji ce biti razlog za saradnju sa neprijateljima svog naroda...

Da ne pricam kad je to deo kulture nekog naroda, kad se smatra snagom to da se uzdas u se i u svoje kljuse..
Tako da pitanje je na nivou deteta od 4,5 godine, eto dadoh ti ovih pola godine vise...

Treba jos?
Pa imas i podkulturu da je uspeh veci ako ti niko nije ravan, tj biti prvi u selu , tada se svi rivali smatraju neprijateljima....
Projektuje se kolaboracija, tj saradnja da nije nesto znacajno , ali daje prednost u odnosu na rivale..
Klasika posle svakog rata ili pred kraj svakog rata je da se eliminisu komsije koji su rivali, taj deo je poznat kao srpski kod....tj izrazeniji je kod Srba...ili balkanaca...ko ce ga znati da se neko ne uvredi sto je izostavljen..

To ce se pokazati u sledecem nacionalnom ratu koji bude vodila Srbija ako prezivi do tog rata, a trebalo bi...
Ocigledno meris po sebi i sebi slicnima, pa ti je pocetna postavka takva. Za tvoju informaciju da ne idemo mnogo u proslost vecina Srba nije sebicna i mnogi su poginuli za svoj narod i ovo imas dokaze, a za tvoju tvrdnju imas naklapanje izdajnika koji bi da se izjednace sa ostatkom naroda kako ne bi bili izdajnici.

Kakav mozak treba imati da si protiv svog naroda?
Издајнички? :mrgreen:

Заслепљен идеалом о братству и јединству психолошки пројектованом на западне самопроглашене демократске државе?

Аутошовинистички са комплексом пројектованим у идеју о савршеном друштву (Ел Дораду) вишег колективног нивоа свести, негде на западу?

То су неке идеје.

Ocigledno meris po sebi i sebi slicnima, pa ti je pocetna postavka takva. Za tvoju informaciju da ne idemo mnogo u proslost vecina Srba nije sebicna i mnogi su poginuli za svoj narod i ovo imas dokaze, a za tvoju tvrdnju imas naklapanje izdajnika koji bi da se izjednace sa ostatkom naroda kako ne bi bili izdajnici.
To sam znao odmah da ces da napises, pa ipak sam napisao ono sto mislim.
Videlo se iz aviona, bukvalno onaj ko postavlja pitanje u takvoj formi kao sto si ti postavio mora da bude zaludjen nekom mitomanijom.
Zato sam ti i napisao da ti je pitanje na nivou 4 godine...

Prvo izdaja se u mnogo slucajeva ne primecuje, tj prikriva.
Drugo , i oni sto ginu , pola njih gine sto nema kud, a ne zato sto su za svoj narod...Tu ne mogu da pisem za prosla vremena, ali mogu za ove ex yu ratove..
Trece , osoba koja tako crno belo razmislja u 90% ce surovati sa neprijateljem, jer ce svoje aktivnosti bojiti u belo...dokle god moze..
Ovo poslednje sam video puno puta...znaci da ne poveruje covek, pa ni ti , iako ces verovatno ako budes imao prilike upravo to uciniti.
Osoba radi direkno na stetu svog naroda , a za korist npr nekog svog rodjaka, tu vrsi racionalizaciju, da je dobar, naravno i da ne cini stetu, a usput ima i korist.

Zato je pravo pitanje kad neko postavlja pitanje od 4 godine zrelosti, sta podrazumeva pod izdajom ili radom protiv interesa svog naroda....?
Ako misli da ce neko organizovati streljanje u Kragujevcu za nekog okupatora, i jedino to kao izdaju , onda je jasno da mu sve ostalo nije izdaja...da budem precizan sta je upravo ucinio svojim prevelikim patriotizmom..

Srbi su trenutno u vrlo degenerativnom procesu, ali se individualno razvijaju.
U stanju su da progutaju sve ostalo sto nije izdaja , samo da se nastavi individualni razvoj...
Oni koji ne ucestvuju u svom razvijanju i na taj nacin prodaju interese, prodaju ih nekom ideoloskom zaslepljenoscu, kao sto je to uradio Metronomy.
Ja mu ovo smatram vrlo izdajnickim potezom, jer bi trebao da zna u kakvoj je poziciji trenutno stanje u Srbiji , a pita pitanje koje ima tako tupave tokove rasprave ili razdvajanja, da se moze smatrati nekim ko vulgarizuje pitanje neizdaje...

Projektuje svoju nemoc, verovatno i necinjenje, zbog verovatno nekog sitnog razocaranja u reakciju da bi sebi olaksao pasivu , a to sto trosi pojam, energiju nacionalnog interesa, to ga zabole uvo...
Ja mrzim takve komuniste....izlapetise koji su vecito bili dobri drugovi u kafani, mesnoj zajednici i sad im se u pet minuta otvorile oci i postavljaju baby pitanja..
Mrzim i takve niske provokatore, kad su provokatori, dno dna...obicno se brzo i vidi zasto je potegnuto to bizarno pitanje...ko to moze protiv svog naroda...u situaciji kad skoro svako radi protiv interesa drustva...sta mu je onda narod ako nije drustvo...drzava mozda.....?

Od staraca , bili dementni ili ne, ocekujem ipak neki nivo odgovornosti, sto znaci cak i da je razocaranje i da je toliko narcisoidan pa usled svoje sebicnosti nije primecivao sta radi sebicnost drugih , nego je smatrao to uobicajenim ponasanjem, koje nije smetalo silnom ginjenju i patriotizmu u proslosti
Sto je cesta situacija, znam 20tak njih , penzosi, svi kopije majora, znaci svi su sebicni do daske, i niko od njih ne dovodi u pitanje da li sebicnost moze da dovede do stete nacionalnim interesima, i smatraju da ne moze...moje je moje, a nacionalno se zna, kad se gine onda se gine...
Medjutim, svi oni su komentatori iz fotelje, znaci nedaj boze da se nesto kao primedba cuje iz njihovih usta...uvek uz vlast, moc, uvek da budu majori, a tudju decu da salju u prve redove...uvek da drugima raspodele posao....uvek sve znaju , ali moze onako kako je rekao nadredjeni...
I uvek imaju pogodan izgovor kad je zort, da nije bas toliko kriticno , moze i bez njih....
Oni samo kad je bas mnogo vazno....

Ovo pisem zato sto znam i u vojsci i u ex yu ratovima koji su jos bili pod starom ideologijom, ali i u NATO Srbija ratu , sta razmisljaju ljudi...ne sta laju , laju svasta, nego tacno sta i koliko i kad mogu da ocekujem od njih...
Nista gore od ljudi koji u poznim godinama otkrivaju iznenadjenje da nije svima na prvom mestu da se daje zivot i gine....Svi slobodno izaberite imenicu po svom nahodjenju za takve tipove..
Ljudi cuvaju svoj zivot poprilicno snazno...Ili ga strahom ubedjujes da ga daje ili ga uvlacis u takvu ideologiju, vrlo malo ljudi ima iskustvo zajednickog postovanja i pomoci koje je neophodno za ohrabrivanje...

Na kraju da kazem, najvise stete u promenama i uredjenju i jacanju nacionalnih interesa upravo cine ljudi baby filozofi, tj osobe koje imaju sto godina a razmisljaju kao deca od 4 godine...jer vecito postavljaju tupave blokade, tipa zasto da platimo milion evra za razvoj nepokretnog radara kad mozemo za te pare da napravimo bolnicu....
Pri tome im ne smeta kad se mazne na izgradnji puta 100 mil evra...tu savrseno mrdnu ramenima i kazu nije do mene...a jeste do njega kad treba da sasece razvoj sopstvene vojne odbrane..

To sam znao odmah da ces da napises, pa ipak sam napisao ono sto mislim.
Videlo se iz aviona, bukvalno onaj ko postavlja pitanje u takvoj formi kao sto si ti postavio mora da bude zaludjen nekom mitomanijom.
Zato sam ti i napisao da ti je pitanje na nivou 4 godine...

Prvo izdaja se u mnogo slucajeva ne primecuje, tj prikriva.
Drugo , i oni sto ginu , pola njih gine sto nema kud, a ne zato sto su za svoj narod...Tu ne mogu da pisem za prosla vremena, ali mogu za ove ex yu ratove..
Trece , osoba koja tako crno belo razmislja u 90% ce surovati sa neprijateljem, jer ce svoje aktivnosti bojiti u belo...dokle god moze..
Ovo poslednje sam video puno puta...znaci da ne poveruje covek, pa ni ti , iako ces verovatno ako budes imao prilike upravo to uciniti.
Osoba radi direkno na stetu svog naroda , a za korist npr nekog svog rodjaka, tu vrsi racionalizaciju, da je dobar, naravno i da ne cini stetu, a usput ima i korist.

Zato je pravo pitanje kad neko postavlja pitanje od 4 godine zrelosti, sta podrazumeva pod izdajom ili radom protiv interesa svog naroda....?
Ako misli da ce neko organizovati streljanje u Kragujevcu za nekog okupatora, i jedino to kao izdaju , onda je jasno da mu sve ostalo nije izdaja...da budem precizan sta je upravo ucinio svojim prevelikim patriotizmom..
Posto svaki izdajnik "prikriva " kako ti kazs svoje delo on to radi pripisivanjem svojih nedela drugim ljudima, a najvise svom neprijatelju Srbinu, kao sto ti radis.....
Mozak koji analizira na tvoj nacin je svakako necim zaludjen, ali prvenstveno svojom intelegencijom, pa si ti odlican primer za ovu temu.
Prvo izdaja se primecuje i to vrlo jednostavno, u pocetnim uslovima se prikriva, ali cim se odnosi zategnu idajnici istrcavaju napadom na one koji traze zakonitost

Posto svaki izdajnik "prikriva " kako ti kazs svoje delo on to radi pripisivanjem svojih nedela drugim ljudima, a najvise svom neprijatelju Srbinu, kao sto ti radis.....
Mozak koji analizira na tvoj nacin je svakako necim zaludjen, ali prvenstveno svojom intelegencijom, pa si ti odlican primer za ovu temu.
Prvo izdaja se primecuje i to vrlo jednostavno, u pocetnim uslovima se prikriva, ali cim se odnosi zategnu idajnici istrcavaju napadom na one koji traze zakonitost
Auuuu, brate ti nisi citav....
Tebi treba zrtva...to je ocigledno....da se ispraznis za sve pasive sto si ih pocinio pa te sad stiglo...
Ako stavljas razdor u samom startu , ne kao ja zbog stanja u Srbiji , nego ti zbog necega....onda se zapitaj ko ce psiholoski onda da oseca nacionalnu pripadnost kad ga u startu unakazujes, iskoristavas, i proklinjes...
Ti ne bi primetio izdaju pa da ti ispred nosa to rade....eto koliko bi ti primetio izdaju...

Auuuu, brate ti nisi citav....
Tebi treba zrtva...to je ocigledno....da se ispraznis za sve pasive sto si ih pocinio pa te sad stiglo...
Ako stavljas razdor u samom startu , ne kao ja zbog stanja u Srbiji , nego ti zbog necega....onda se zapitaj ko ce psiholoski onda da oseca nacionalnu pripadnost kad ga u startu unakazujes, iskoristavas, i proklinjes...
Ma jok, nego da budem fin i dvolican dok ti bezobrazno lupetas ocene o meni i mojim sposobnostima....e seronja jedan nesposobni. To je bolest bre. Da ti neko cuti dok ti lupetas o njemu gluposti. To radi svojoj mami zele jedno.

Kakav mozak treba imati da si protiv svog naroda?
Kao kikiriki po velicini, gladak.
Takav mozak ima nazalost 2 miliona ljudi u Srbiji koji su glasaci sns, botovi (kao ti naprimer) imaju nesto veci ,mozda velicine oraha, ipak treba da se zna da se pise po internetima.
Epoha vlasti za koju TI botujes ce biti upisana crnim slovima u istoriju Srbije, pored Turske vladavine, Jugoslavije, Slobe, i oba sveCka rata.

Opa, ovde bi u duhu teme trebalo postaviti pitanje sta je bot?
Nisam pisao argumente za moje tvrdnje, tu bi tek iskocilo slicno pitanje..
Da li je bot neko ko gledajuci medije zakljuci da su ovi dobri a onda su svi protiv njih losi?
Ili da zadrzimo pojam bot samo za one koji placeno ili neplaceno svesno promovisu jednu stranu, politicku ili ekonomsku , bot je bot , sns, gej, lenovo, lgbt, balkanska unija, Seselj kao Velikosrbijanski bot. itd itd..

Ako funkcionalno gledamo , onda su botovi i tih 65% gledalaca dnevnika (iskren da budem moja procena kaze vise od 65%, tj botovi su i glasaci sns i neglasaci sns, kao i da svi glasaci za sns nisu botovi, ali dobar deo gledalaca dnevnika 2 jesu botovi u ovom prosirenom smislu...
Dakle moja teza je dnevnik 2 generise tu vrstu uljuljkanosti i redovnosti podrske jednom pravcu , koji nije istinit , zbog samog sadrzaja dnevnika 2, ali je redovan , ocigledno vise za vlast nego protiv, ali kod nekih dovodi i do glasanja protiv , iako su istih zavisnosti od dnevnika 2.

U duhu teme je dakle faktor Dnevnik 2....

Verujem da većina nema svest o tome šta je dobro za njihov narod.
Dobro ovu tezu je lako potvrditi jednostavnim testom iz socioloskog domena, tj anketa test sa 20tak pitanja i bilo bi cak i merljivo koliko ljudi nemaju pojma o socio odnosima , sto je posledica istorije i privrede Srbije...ruralna asocijalna zemlja, dodatno asocijalna zbog mentaliteta i zuluma, tj nasilja okupatora.....
Ako ne znas nista o potrebama i vaznostima za razvoj drugih jer ne znas ni sta drugima treba niti sta ih interesuje, vec kloniras sebe u trazenju odgovora sta drugima treba, onda je jasan dokaz teze...srocen, u paroli, sve sto drugima treba sam JA....ili jos jasnije, sta je dobro za MENE dobro je za SVE.

Dobro ovu tezu je lako potvrditi jednostavnim testom iz socioloskog domena, tj anketa test sa 20tak pitanja i bilo bi cak i merljivo koliko ljudi nemaju pojma o socio odnosima , sto je posledica istorije i privrede Srbije...ruralna asocijalna zemlja, dodatno asocijalna zbog mentaliteta i zuluma, tj nasilja okupatora.....
Ako ne znas nista o potrebama i vaznostima za razvoj drugih jer ne znas ni sta drugima treba niti sta ih interesuje, vec kloniras sebe u trazenju odgovora sta drugima treba, onda je jasan dokaz teze...srocen, u paroli, sve sto drugima treba sam JA....ili jos jasnije, sta je dobro za MENE dobro je za SVE.
Igrom slučaja, bila sam medijator pri jednom anketiranju mladih osoba u vezi sa njihovim poznavanjem EU.
Pitanja su bila dobro koncipirana, nimalo tendenciozna po svom sadržaju, ali su bila i dovoljno podsticajna da navedu mlade ljude da se više zainteresuju za tu ekonomsku i političku strukturu. Teorijski gledano, unija može biti ideal svakog pojedinca u pogledu razvoja njegove nacije, ali praksa pokazuje da su pojedine zemlje iz okruženja ako ne ekonomski uništene, onda bar toliko blokirane u svom razvoju da su te teorijske postavke samo šarena laža neokolonijalizma.

Anketa je pokazala da mladi ljudi veoma malo znaju o EU, a da od onih koji nešto znaju možemo očekivati negativne stavove u tom pogledu. Ako te iste mlade ljude pitaš kakvu budućnost žele za svoju domovinu, većina će reći da je sistem nemoguće promeniti i da im je cilj da pobegnu u ekonomski razvijene zemlje.

Kad mladim ljudima objasniš da od njih zavisi kakav će u budućnosti biti naš društveni i ekonomski sistem, da ga je moguće promeniti samo uz njihovo angažovanje, onda kod njih ne možeš pronaći neki elan i nadu, već samo neverice i bojazan. Tada im verovatno podsvesno naviru sve one činjenice o viševekovnim zulumima, nasiljem i siromaštvu o kome su učili na časovima istorije.

Na kraju se može reći da mladi ljudi jesu neprijatelji svoje nacije, da svi koji svojim radom i pozitivnim političkim delovanjem ne uzmu učešće u razvoji svoje države nesvesno spadaju u grupu onih koji rade protiv svog naroda.

Pa osim zakljucka, koji je malo banalan, ostalo jeste merljivo..
Ali zakljucak je opasan da se tako donosi..
Svi ti mladi ljudi znaju odnose u svojoj porodici a znaju i u sistemu.
Oni gledaju kako su im roditelji teski saradnici nakaradnog i podrzavaoci vlasti i da nema komunikacije...
Oni primecuju nedostatak komunikacije tj ne postoji nacin da se razgovara sa roditeljima i starijima....i sa sistemom.
To potvrdjuju i svi ostali , bar za sistem...
Dakle mlada osoba pravilno zakljucuje da nema nista od promene.
Da li treba da bude revolucionar?
To pitanje kad se prevede na porodicu znaci da li pomaze da se svadja sa roditeljima?
U vecini slucajeva , balkanskog profila, NE.
Dakle samo ce se bez veze javiti uslovljavanja, odbacivanja i nista dobro.....
Jednoumlje i teznja ka autoritetu i diktatu je jaka i to mladi vide..
Biraju individualne pobede, kompromise koji mogu da prodju, a nikako da objasnjavaju matorim konjima svo licemerje njihovih stavova i ponasanja..

Dakle iz ugla mladih , iz ugla psiholoske procene, bitka se ne moze dobiti.
Jednostavno receno , i porodica i drustvo nisu gradjanska sredina da bi postojala komunikacija i evolucija odnosa.....nego su seljacka ili diktatorska sredina, gde postoji kazna i izopstavanje koje je vrlo destruktivno po izgnanika i to mladi shvataju.
Takodje shvataju da slicne boljke imaju i odrasli sirom sveta, te onda jos manje ima sanse da je resenje resenje...vec se ide na individualno resenje..
A individualno ukida mogucnost revolucije..a i neke znacajnije evolucije..

Na kraju se može reći da mladi ljudi jesu neprijatelji svoje nacije, da svi koji svojim radom i pozitivnim političkim delovanjem ne uzmu učešće u razvoji svoje države nesvesno spadaju u grupu onih koji rade protiv svog naroda.
Ne bih se slozio... Kolega je lepo objasnio, mlade ljude nema ko na vreme da uputi, da im da bar osnovu da razmisljaju o tome kako da pomognu svojoj zemlji.
Oni gledaju kako su im roditelji teski saradnici nakaradnog i podrzavaoci vlasti i da nema komunikacije...
Oni primecuju nedostatak komunikacije tj ne postoji nacin da se razgovara sa roditeljima i starijima....i sa sistemom.

Mislim da je nama veca steta od penzionera, vecina je hipnotisana TV-om, oni su ti koji su navikli da je vlast apsolutna u vreme SFRJ, da se vlasti ne protivreci i oni najcesce guraju frazu- cuti, moze i gore.

Ne bih se slozio... Kolega je lepo objasnio, mlade ljude nema ko na vreme da uputi, da im da bar osnovu da razmisljaju o tome kako da pomognu svojoj zemlji.

Mislim da je nama veca steta od penzionera, vecina je hipnotisana TV-om, oni su ti koji su navikli da je vlast apsolutna u vreme SFRJ, da se vlasti ne protivreci i oni najcesce guraju frazu- cuti, moze i gore.
Nažalost, imali smo oduvek vladajuće partije koje su regrutovale mlade ljude u svoje redove, a mladi ljudi su se pecali na neke povlastice koje su nuđene. Od tog angažovanja je bilo više štete nego koristi.

Meni su interesantne građanske inicijative, ali i za njihovo delovanje je neophodan novac da bi funkcionisale.
Opet je i to mač sa dve oštrice jer često se građanska udruženja finansiraju da bi se u pozadini gurala neka druga priča.
Da bi bilo jasnije, samo da spomenem pokret zelenih. Kod njih se podgreva priča o brizi za životnu sredinu, a u pozadini čujemo povike o zatvaranju nekih rudnika. Pa hajde da uništimo rudarstvo koje postoji od starog veka i uništimo jednu bazičnu granu privrede da bi ta građanska inicijativa opravdala svoje postojanje.

Nažalost, imali smo oduvek vladajuće partije koje su regrutovale mlade ljude u svoje redove, a mladi ljudi su se pecali na neke povlastice koje su nuđene. Od tog angažovanja je bilo više štete nego koristi.
Uvek je bilo toga, da...Ali mi kao roditelji smo krivi sto deca preuzimaju taj nivo rezignacije, sto nemaju svest da su bas oni buducnost nase zemlje.

Ustvari, vrlo kompleksna tema, prvo bi trebao svaki pojedinac da se zapita kako ja mogu da pomognem svojoj zemlji. Neka pocne od toga da ne baca smece okolo. Da stedi i cuva prirodu koliko moze, da ne baca sporet u reku.... Tek kad ljudi pocnu tako da razmisljaju, lako ce se naci i veci, krupniji cilj koji ce ih objediniti. Najbitnije je da se ne mire sa losim zato sto moze jos gore.

Uvek je bilo toga, da...Ali mi kao roditelji smo krivi sto deca preuzimaju taj nivo rezignacije, sto nemaju svest da su bas oni buducnost nase zemlje.

Ustvari, vrlo kompleksna tema, prvo bi trebao svaki pojedinac da se zapita kako ja mogu da pomognem svojoj zemlji. Neka pocne od toga da ne baca smece okolo. Da stedi i cuva prirodu koliko moze, da ne baca sporet u reku.... Tek kad ljudi pocnu tako da razmisljaju, lako ce se naci i veci, krupniji cilj koji ce ih objediniti. Najbitnije je da se ne mire sa losim zato sto moze jos gore.
Svako može da pomogne svojoj državi.
Ako ne može uz pomoć upravljačke pameti, može radom.
Važno je iskoreniti muljačinu, korupciju, neodgovrnost, lenjost, neobrazovanost i sve ono negativno što je na ovim prostorima dugo negovano pod parolom: u životu je najbolje umeti da se snađeš!

Ta krilatica nam je uništila omladinu, a biće da su je čuli od nas starijih.

Back