Kakvi muskarci idu okolo i prave decu, a zatim ih napustaju?

A cija je odgovornost radjanje dece?

Рађање деце је друштвена одговорност традиционалног друштва и донекле грађанског друштва.

Данас одговорност у цивилном друштву не регулише одговорност родитељства, већ диспозиције и санкције у члановима закона.

Nastao je veliki problem oko alimentacija koje muskarci ne isplacuju ostavljenim zenama, sto i jeste problem, jer im te zene nista drugo ne traze. Dakle, javila se ideja da drzava preuzme na sebe brigu o deci ostavljenih zena, a da se drzavni aparat obracuna sa muskarcima koji stvaraju porodicu za porodicom i dete za detetom koje ostavljaju da se sami staraju.

Juce sam cuo zapanjujuci broj razvoda, a i mnoge znam koji iz nekoliko brakova imaju po jedno ili dvoje dece koje ne mogu da izdrzavaju....

Nastao je veliki problem oko alimentacija koje muskarci ne isplacuju ostavljenim zenama, sto i jeste problem, jer im te zene nista drugo ne traze. Dakle, javila se ideja da drzava preuzme na sebe brigu o deci ostavljenih zena, a da se drzavni aparat obracuna sa muskarcima koji stvaraju porodicu za porodicom i dete za detetom koje ostavljaju da se sami staraju.
Ne treba da placaju nista to drzava nek daje kao u normalnim drzavama, pa besplatno obrazovanje i najboljima posao da daju

Vrlo je mali broj muskaraca koji zele da uhvate zenu "na bebu". Obicno su zene koje to rade.Sa danasnjim metodama i ponudom kontraceptivnih sredstava za zene, nema puno razloga da ostane u drugom stanju, ako to ne zeli. Jedna je stvar ostati u drugom stanju, a posve druga odluciti da rodi/abortira .Nista nije gore od nezeljenog deteta.
Pre udaje/zenidbe je pametno rascistiti pitanje dece; da li ih oboje zele, ili samo jedan partner, da ne bi zavrsilo sa recenicom "htela si decu, pa se brini o njima"

Juce sam cuo zapanjujuci broj razvoda, a i mnoge znam koji iz nekoliko brakova imaju po jedno ili dvoje dece koje ne mogu da izdrzavaju....
Šta bre ti hoćeš?
Hoćeš da se biješ?

( :D :D :D )

Back