Kakve su ti misli- takav ti je život

‚‚Kakve su ti misli- takav ti je život‚‚

Koliko ima istine u ovome?

I da li je moguće da jedna totalno pozitivna osoba postane mrzovoljna,pesimistična,ironična... do te granice da misli da su joj svi potencijalni neprijatelji da je ne vole itd.... i da li osoba može sama da se dovede do tog stanja svojim mislima ili ipak uticaj okoline ima nekog dobrog udela u svemu tome?

I kako pomoći takvoj osobi da ponovo bude ono što je bila?:neutral:

наслов је истина, тумачење погрешно.

I da li je moguće da jedna totalno pozitivna osoba postane mrzovoljna,pesimistična,ironična... do te granice da misli da su joj svi potencijalni neprijatelji da je ne vole itd.... i da li osoba može sama da se dovede do tog stanja svojim mislima ili ipak uticaj okoline ima nekog dobrog udela u svemu tome?

Kakve su ti misli - takav ti je zivot.

U zdravom telu zdrav duh :D. mene cesto muce "crne misli" ,sta,kako ce biti ovo -ono..da"l ce ispasti ovako ili onako....uvek neka pitanja i shvatio da to nicemu ne vodi, i da me te misli i pitanja samo guse i mene i okolinu. I da u stvari od filozofije nema nista jer se svo filozofiranje svodi na postavljanje pitanja. Jedno resite onda drugo ...gde je tu kraj i cemu to vodi(po meni nicemu bitnom). Rad je stvorio coveka, tako da u stvari zelim reci da od bilo kakvih preteranih razmisljanja i misli samo tonemo...i da se treba stvoriti cilj u glavi u koji cemo verovati,verovati i boriti se za njega iskljucivo RADOM! a ne samo u glavi! Kada ostvarimo jedan idemo dalje, to nas valjda sve drzui u zivotu!
tako da po meni treba koliko je moguce sto vise izbegavati preterana razmisljanja i filozofije,samo rad!!!

Mozda i masim temu al ispade ovako spontano..
A da i moje misljenje je da su misli u stvari onakve kakav ti je zivot. ima nas normalnih dosta u ovoj zemlji,u japanui nema struje 3 sata dnevno oni padaju u depresije i kojekakva stanja a sta se kod nas desava svakog dana mi smo zlatni i veliki borci!!

Poslednja izmena:

Ima puno istine. I puno posla da bi se spoznale sopstvene misli i njihovi uzroci i njihove posledice...
Nek ide kod psihologa (nekog doobrog) za pocetak,pa kasnije shta bude ...

Back