Kakve su šanse drim-tima protiv Srbije?

Pa realno ko god da igra Amerima biće favorit ali isto tako ko god da im igra neće biti nepobedivi.

Mislim i na SP su dosli realno sa ozbiljnim timom gde su to jezgro tima od 7,8 igrača bili sve elitni i Ol Star igrači i glavne zvezde u svojim timovima (uz 3,4 igrača koji su ovako role igrači ili imaju potencijala), mislim sad kad pogledaš ono bekovska linija Džejlen Branson (4. strelac lige iza Dončića, Janisa i Shai-ja) koji igra stvarno brutalno, Tajris Halibarton (1. asistent lige ispred Dončića, Jokića, Hardena i Sabonisa) i Entoni Edvards (koji isto igra brutalno u Minesoti koja je lider Zapada trenutno , glavni igrač i mislim medju top 10 strelaca lige) + Ostin Rivs ono pravi džoker i igrač koji sve radi i koji se prilagodjava odlično svakom stilu košarke ili recimo na višljim pozicijama recimo jedan Brendon Ingram glavni igrač Nju Orleans Pelikansa koji je prošle sezone imao 25+ poena u proseku uz po oko 6,7 skokova i asistencija, Mikel Bridžis koji je imao prosek oko 26,27 poena u Bruklinu, Paolo Bankero prvi pik i igrač koji mislim jedini uz Jokića i Dončića je najbolji strelac, skakač i asistent svoje ekipe, Džeren Džekson Junior zvanično najbolji defanzivac lige, 2x zaredom najbolji bloker lige i Ol Star, itd , pa eto sa takvim timom ne da nisu osvojili nego nisu uzeli nikakvu medalju.
Sad oni laici bi rekli kako im to nisu najbolji igrači, kako bi da je bio ovaj ili onaj ne znam šta uradili, ali realno da li je SAD Stef Kari bolji igrač od Džejlena Bransona realno nije ni po jednom parametru (čak i u procentu šuta za 3 Kari je 40.3% a Branson na 39.5 % a u ukupnom procentu šuta iz igre Branson je na 47.7% a Kari na 44.8 + Branson beleži i više asistencija) ili da li je recimo Harden bolji igrač od Entonija Edvardsa, realno nije već odavno ili ko može da ti bude bolji na poziciji pleja od najboljeg asistenta lige ili ko može da ti bude bolji u reketu od zvanično najboljeg blokera i defanzivca lige i prvog pika sa drafta ili ne znam kada ti je 12. igrač u rotaciji koji ni ne ulazi u igru drugi bloker lige, član prve ruki petorke i bivši najbolji defanzivac NCAA lige (Voker Kesler).

Pa eto i na prošloj Olimpijadi su izgubili meč od Francuske + 2 meča pred Olimpijadu na onom turniru (nešto kao njihov "Akropolis kup"u Las Vegasu) od Nigerije i Australije, SP 2019. u Kini takodje su isto ostali bez ikakve medalje (isto sa Donovanom Mičelom, Kemba Vokerom tada trećim strelcem lige, Džejsonom Tejtunom, Džejlenom Braunom, Markusom Smartom, Krisom Midltonom, Krisom Midltonom, Bruk Lopezom, Majlsom Tarnerom isto dvostrukom najboljim blokerom lige, itd), pa eto i na OI 2016. u Riju odigrali smo u grupi egal utakmicu sa njima i imali i šut beše dal za pobedu ili produžetak (i realno dobili bi ih rutinski da nismo onako slabo i preplašeno odigrali prvo poluvreme), tako da ono šanse postoje ali svakako nećemo biti favorit protiv njih.
Takodje ima tu i drugih ekipa, recimo moćna Kanada (Shai, Džamal Marej, RJ Beret, Dort, Dilon Bruks, Mikel-Aleksander, Belano Benton, Endru Vigins, Brendon Klark, Benedikt Maturin, Endru Nembart, Keli Olinik, Dvajt Pauel, Tre Lajls, itd), pa recimo uvek jaka i nezgodna Francuska pojačana Vikom Vembanjamom i osvežena sa verovatno jos par mladih talentovanih igrača, pa recimo Australija koja isto može da sastavi ceo roster od samo NBA igrača (Peti Mils, Dante Eksum, Džoš Grin, Džoš Gidi, Džo Ingls, Ben Simons, Matiz Tajbol, Dajson Denijels, Duop Rit, Dzok Lendejl + nekolicina veoma dobrih igrača kao recimo Mič Krik, Nik Kej, Metju Delavedova, Kris Golding, Ksavijer Kuks, Džek Vajt, itd) , pa i Litvanija koja će verovatno biti jača za Domantasa Sabonisa, Grigonisa, Uljanovasa i nekoliko vrlo bitnih igrača, itd, pa naravno i Nemačka koja znamo kako igra u poslednje vreme + biće i oni jači verovatno za par veoma dobrih igrača kao što su recimo Ajzea Hartenštajn centar koji ima veoma dobru sezonu u Njujork Niksima i koji je ozbiljna snaga u reketu, Maksi Kleber i talentovani Oskar da Silva iz Barselone.
Tako da definitivno neće nam samo Ameri biti prepreka.

Odprilike postoji tu neki krug od 6,7 reprezentacija SAD, Kanada, Srbija, Francuska, Litvanija, Nemačka i Australija gde u biti svako svakog može da pobedi, Špance isto ne treba otpisivati ali mislim da je njihovo vreme prošlo, videćemo koliko može i Slovenija sa Lukom Dončićem ukoliko se uopste i plasiraju pored beše Grčke i Hrvatske (pa i Hrvati u kompletnom sastavu ako se možda plasiraju bi potencijalno mogli da iznenade nekog od favorita), ali odprilike postoji već taj krug od nekih 5 do 7 reprezentacija gde svako svakog može da pobedi, sad tradicionalno Amerikanci su uvek favoriti (bilo da se radi o SP, OI ili ženskoj košarci) ali otom potom.

Poslednja izmena:

Back