"Kakve delfinarijume i akvarijume u Bg pominje Vučić?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.693
O kakvim tunelima, metrou i mostovima priča Srpska napredna stranka i Aleksandar Šapić? Kakve delfinarijume i akvarijume pominje Vučić, kada posle velike kiše ceo grad ostane blokiran i potopljen -upitala je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica i dodala: "Vučić obećava leteće taksije dok mladi beže iz potopljenih noćnih klubova zbog pljuska u Beogradu".

Popović je dodala da su sve ovo posledice lošeg urbanizma i potpune nebrige o zelenilu i razvoju grada. Grad nije izvršio ono što je bilo potrebno,
a to je da se otpuše svi odvodi i da se grad dovede u stanje koje je potrebno da bi mogao normalno da funkcioniše.link

Deluje nestvarno pominjanje delfinarijuma i akvarijuma kada Beograd svaki put posle vece kiše bude potopljen a bujicee teku gradskim ulicama..
50 litara kiše sestro...
A imaš i koliko hoćeš sličnih, npr. one gde u Nemačkoj izleću poklopci
kanalizacije 10 metara u vis...

Potrebno je hitno srediti kanalizacioni sistem u gradu kao i dovesti kanalizaciju do onih delova grada koji je nemaju, pa onda mogu akvarijumi i delfinarijumi
Tu se slažemo.

Буквално говорећи, та питања нису физички повезана, могу истовремено да постоје.
Али опет... цинично је зидати чардаке ни на небу ни на земљи док значајни делови града немају прописно урађену канализацију.
Ако може толико солитера да се зида, онда може и инфраструктура.

Велики је утицај политике, истеривања ината и сличних ствари. Поред куле мож' да се сликаш, а поред канализације није баш згодно... А управо се нови гласови могу добити ако се услика поред канализације - то је прека потреба многих становника Београда.
Али политика је бахата и похлепна, не слуша здрав разум.

1891433_pjimage_share.jpg

50 litara kiše sestro...
2014. је у Београду пало око 160 литара кише за два дана. У околини Ваљева 350.

Шта је било поплављено? Обреновац. Како, зашто, одакле вода... Није објашњено.

И 2014. су код мене биле само мокре улице, само са барицама. Код мене се није догодило ништа вредно помена. А миријевске слапове верујем да можете пронаћи на нету. И милион других ситуација.

50 litara kiše sestro...
A imaš i koliko hoćeš sličnih, npr. one gde u Nemačkoj izleću poklopci
kanalizacije 10 metara u vis...

Tu se slažemo.
Ne zanima me ni Australija ni Nemačka..interesuje me samo moja zemlja i moj grad..
Kako padne malo jaca kiša nastaju problemi i poplave jer odvodni sistemi ili ne funkcionišu ili se ne održavaju redovno da bi bili u funkciji

O kakvim tunelima, metrou i mostovima priča Srpska napredna stranka i Aleksandar Šapić? Kakve delfinarijume i akvarijume pominje Vučić, kada posle velike kiše ceo grad ostane blokiran i potopljen -upitala je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica i dodala: "Vučić obećava leteće taksije dok mladi beže iz potopljenih noćnih klubova zbog pljuska u Beogradu".

Popović je dodala da su sve ovo posledice lošeg urbanizma i potpune nebrige o zelenilu i razvoju grada. Grad nije izvršio ono što je bilo potrebno,
a to je da se otpuše svi odvodi i da se grad dovede u stanje koje je potrebno da bi mogao normalno da funkcioniše.link
pa leteći taksi i služi da ne pokvasiš noge dok taksi vozi kroz bujicu...očekujemo leteće noćne klubove kao asimetričan odgovor na promenu klime :p

Ne zanima me ni Australija ni Nemačka..interesuje me samo moja zemlja i moj grad..
Kako padne malo jaca kiša nastaju problemi i poplave jer odvodni sistemi ili ne funkcionišu ili se ne održavaju redovno da bi bili u funkciji
Неком приликом сам видео објашњење... Не сећам се детаљно.

Објашњење је било да кишни одводи функционишу нормално све док не наиђе велики пљусак... Да би се потом десило некакво затварање (што исходи језерима на коловозу).
Не сећам се зашто мора то некакво затварање одвода да се дешава, али тако је како је.

Углавном, у неком тренутку се деси поновно отварање система и "језера" отеку.

Све у свему, чини ми се да немамо довољне капацитете.

Односно, неко је нешто рачунао по старим подацима (надам се да се процес рачунања догодио), док је било више зелених површина, које могу да упију део кише.
Сада смо се забетонирали тако да вода само склизне... па докле догура.

Sećate se kako je bilo noću u bg ovih kamiona je bilo na svakom koraku. Čistili su odvodne šahtove i kanale:

Pogledajte prilog 1572104
Toga danas više nema. Zabole ih.
Код мене су три дана пред поплаве 2014. радили са тим камионима. По целу прву смену.
Није нам било јасно шта и зашто.
Али после тога ми нисмо имали проблема, ни најмањих, док су у Обреновцу возили чамце по улицама.

Mislim da je godišnji prosek za Beograd oko 1.6 litara dnevno, to je oko 60ml na sat.
Kanalizacioni sistemi se obično projektuju sa faktorom opterećenja od max. 5.
A kad ljuljne 50 litara za pola sata, nema kanalizacionog sistema koji to može da izdrži.
Pogotovo u Beogradu gde je, kako i sam kažeš, sve zabetonirano, više od 80%
su nepropusne površine, voda jednostavno nema gde da otiče, nema šta da je upije...

Шта је било поплављено? Обреновац. Како, зашто, одакле вода... Није објашњено.

И 2014. су код мене биле само мокре улице, само са барицама. Код мене се није догодило ништа вредно помена. А миријевске слапове верујем да можете пронаћи на нету. И милион других ситуација.
Ocigledno je da su neki inzinjeri u Vojsci zajebali stvar sa nasipom, ali to se nikada nece objaviti u Srbiji,

Ocigledno je da su neki inzinjeri u Vojsci zajebali stvar sa nasipom, ali to se nikada nece objaviti u Srbiji,
Ma da, sigurno, samo ti veruj ono što vam vaši idoli serviraju.
Zašto ne bi rekli ko je zahebao stvar?

P.S.
U vojsci postoji inžinjerija i inžinjerci, ali ne postoje inžinjeri.
Inženjer je inženjer, čak i u vojsci... :mazi:

Ma da, sigurno, samo ti veruj ono što vam vaši idoli serviraju.
Zašto ne bi rekli ko je zahebao stvar?

P.S.
U vojsci postoji inžinjerija i inžinjerci, ali ne postoje inžinjeri.
Inženjer je inženjer, čak i u vojsci... :mazi:
Aha.

A znajuci da nase Sluzbe funkcionisu po principu da lazu cak i u tajnim dokumentima, istina o tome se nikada nece saznati.

Klasicne srpske fore.

Свиђа ми се што те Сакралне Термине, типа Држава, Служба, Војска, пишеш Великим Словом. Значи да има наде за тебе! ;)

Mladi beže iz potopljenih klubova jer klubovi nisu bezbedno napravljeni.
I Nek se potapaju kad su budale.
A po pitanju delfinarijuma, ne bih to volela jer ovaj grad nije sposoban da se stara o životinjama. Sramota je da žive na hlebu i vodi.
Oni su kaveze preuredili u igraonice i kafiće, životinje su stišnjene. Užas jedan

Back