Kakva su vaša iskustva sa socijalnim radnicima u državi Srbiji....

Суд одређује алиментацију.

Социјални радници нису Катице за све, па да вам решавају све животне проблеме.
Socijalni radnici odredjuju tj. donose resenja o pomoci samohranoj nezaposlenoj majci do donosenja pravosnaznog resenje o razvodu i izdrzavanju. Ko zastupa tu decu koja nisu dodeljena ni jednom roditelju, ako otac ode i ne pomaze izdrzavanju?

Proteklih par meseci moj kolega ima kontakte sa socijalnom službom i koliko vidim u njegovom slučaju mnogo toga se popravilo

Reče da je zadovoljan
Vecina socijalnih radnika svakako ispunjava svoje obaveze, ali kada se govori generalno i kada se generalno brani profesija ne pominju se pojedinci koji ne rade dobro vec se kriju u masi dobrih ljudi i strucnjaka. Treba li struka da uradi povodm tih losih strucnjaka ili ce ih braniti kao deo struke?

negativno licno iskustvo ne daje za pravo da se generalizuje...nisu svi socijalni radnici takvi kako ih opisujete
Uostalom, mozes ovu primedbu da uputis i Mili Aleckovic, istina ne mozes joj nista, ali eto svako moze da se pozove na link njenog komentara socijalnih radnika.
Naravno, ja se ne slazem sa njenim zakljucicima, ali ne sumnjam u istinitost njenih tvrdnji.

Postoji jedna istina, da duboka drzava zaposljava 2 i 3 puta vise nesposobnih koji samo vuku platu, a neki i zloupotrebljavaju svoj status, tako da oni koji rade svoj posao i rade ga maksimalno pristojno i saosecaju sa ljudima kojima pruzaju pomoc, treba da brane svoj posao od takvih ljudi, ako treba i da prijave negativno ponasanje sefovima, da javno osude, da prijave kriminal itd. narocito zato sto je njihov posao ugrozen.

Rekla sam " Takvo je moje licno iskustvo" Nisam generalizovala nista.
Neki od vas se ponasaju kao da negativno licno iskustvo mi ne daje za pravo da imam negativno licno iskustvo.
naravno da imas pravo da pišeš negativno iskustvo ali bez da se generalizuje ili je u pitanju samo mnozina umesto jednine
jer nisu svi socijalni radnici kao taj iz tvog licnog iskustva..to je ponta vezano za generalizaciju u najboljoj nameri
Ekstremno su povrsni. Samo da oni mnogo ne razmisljaju i da se ne muce na svom poslu. Kao mnogo su fini i prave se empaticni, a zapravo su zmije.
Takvo je makar moje licno iskustvo

Dobro, oduzeli im dete iz razloga loseg nasilnickog vaspitavanja.
Ko brine o tom detetu kada bude oduzeto? Ko procenjuje podobnost vaspitaca i na koji nacin, kojim metodom, kojim izborom. ako vec socijalni radnik odlucuje o tudjem detetu, kako se prima socijalni radnik, kakvim konkursom i ko odlucuje da je socijalni radnik pogodan da procenjuje podesnog vaspitaca.

možda je dovoljno da roditelji dobiju nekakav nadzor države da se unormale i da dete prebaciš kod neke normalnije bliske osobe tipa ako postoji OK baba, mada ako ni to ne postoji onda je to jadno stvorenjce

možda je dovoljno da roditelji dobiju nekakav nadzor države da se unormale i da dete prebaciš kod neke normalnije bliske osobe tipa ako postoji OK baba, mada ako ni to ne postoji onda je to jadno stvorenjce
Mozda bi prvo trebalo unormaliti drzavne sluzbenike, pa im poveriti brigu o roditeljstvu i deci.

Ekstremno su povrsni. Samo da oni mnogo ne razmisljaju i da se ne muce na svom poslu. Kao mnogo su fini i prave se empaticni, a zapravo su zmije.
Takvo je makar moje licno iskustvo

Како је конкретно изгледао проблем?

Имам утисак да су негативна искуства са социјалним радницима у ствари због тога што неко од корисника није могао да оствари неко право које је очекивао, па онда за неостварње тог права криви оног ког "види очима", тј. социјалног радника, а оно што не види је закон или други пропис који одређује ко има неко право и у ком обиму код Центра.

Имам утисак да то што људи траже од социјалних радника уопште није посао социјалних радника, сваки пут кад чујем или прочитам негативна мишљења о социјалним радницима.

soc. služba kao nešto radi, al deluje kad si bedan da si baš bedan, pričam sad više o siromaštvu nego o razvodima i sl
ne znam kolka je soc. pomoć mesečno, gde se očekuje da stanuješ s tim prihodima?
Zar ne bi bilo normalno da je delovanje drustva u vezi siromastva, nezbrinutosti, beskucnistva, i na kraju loseg zivota i roma pocne od predloga socijalnih sluzbi?

Poslednja izmena od moderatora:

Back