Kakva su iskustva sa prelaska granice?

Ma kakvi, doduse isli smo sa crvenim pasosima u Madjarsku, bilo nas je cetvoro u kolima, svi razlicitih prezimena. Prosli bez problema. Isti dan smo se i vratili jer smo isli samo na kupanje na neki kompleks bazena.
Pitaju te samo reda radi gde ides. Mozes reci u Segedin, Pestu...sta god hoces.

Lepo,ali ono za kintu sto su govorili da ce traziti po 60 eura za dan proveden tamo,ni to nisu trazili?

jock...nista nisu trazili.Nase su novine napravile dramu gde je nema...te treba ti pozivno pismo za svaki slucaj,te trebaju ti dokazi koliko imas love,te ovo, te ono...Nista,ali apsolutno nista osim zelene karte,pasosa i saobracajne dozvole nisu nam na granici trazili.:)

Eto,znaci nista od onih raznoraznih pitanja i dokazivanja gde ides,daj vaucer imas li dovoljno kinte.Doduse,ni ovaj bezvizni rezim za nas nije isti kao,naprimer,kada su Hrvatima dali ulazak bez vize.Njima na primer nje bio ogranicen boravak na tri meseca pa onda pauza sest meseci pre ponovnog ulaska.Oni su od pocetka mogli da borave tri meseca a posle toga je bilo dovoljno da samo izadju iz sengenskog prostora makar na jedan sat i mogli su nazad pa ponovo Jovo-nanovo.

jock...nista nisu trazili.Nase su novine napravile dramu gde je nema...te treba ti pozivno pismo za svaki slucaj,te trebaju ti dokazi koliko imas love,te ovo, te ono...Nista,ali apsolutno nista osim zelene karte,pasosa i saobracajne dozvole nisu nam na granici trazili.:)

Шта има тебе ко да пита када идеш џипом и пристојно изгледаш?:bye:
То се односи на ове сумњиве...:mrgreen:

Eto,znaci nista od onih raznoraznih pitanja i dokazivanja gde ides,daj vaucer imas li dovoljno kinte.Doduse,ni ovaj bezvizni rezim za nas nije isti kao,naprimer,kada su Hrvatima dali ulazak bez vize.Njima na primer nje bio ogranicen boravak na tri meseca pa onda pauza sest meseci pre ponovnog ulaska.Oni su od pocetka mogli da borave tri meseca a posle toga je bilo dovoljno da samo izadju iz sengenskog prostora makar na jedan sat i mogli su nazad pa ponovo Jovo-nanovo.

GNUSNA LAŽ !

Moja prijateljica ima hrvatski pasoš i dolazi svake godine u Atinu tako što tri meseca ostane, pa posle tri meseca mora da izađe. Jednom kada je odlučila da ostane 6 meseci odjednom, morala je da ide u policiju sa Grkom koji je dao garanciju za nju, i platila je za ta tri dodatna meseca produženje ostanka 600 evra. Posle 6 meseci, jer duže nisu dozvolili je morala da izađe iz zemlje, i tek posle TRI meseca je mogla opet nazad.
Evo je sada opet u Srbiji i čeka da joj istekne pauza, da opet može nazad.

Muka mi je od takvih koji šire neistine. To je bolesno !

GNUSNA LAŽ !

Moja prijateljica ima hrvatski pasoš i dolazi svake godine u Atinu tako što tri meseca ostane, pa posle tri meseca mora da izađe. Jednom kada je odlučila da ostane 6 meseci odjednom, morala je da ide u policiju sa Grkom koji je dao garanciju za nju, i platila je za ta tri dodatna meseca produženje ostanka 600 evra. Posle 6 meseci, jer duže nisu dozvolili je morala da izađe iz zemlje, i tek posle TRI meseca je mogla opet nazad.
Evo je sada opet u Srbiji i čeka da joj istekne pauza, da opet može nazad.

Muka mi je od takvih koji šire neistine. To je bolesno !

JEL UMESH TI DA CHITASH!?? OCIGLEDNO NE CANDIDA!! :dash:

Posto smo dobili kakav takav bezvizni rezim zanima me kakva su najnovija iskustva sa prelaska granice,napr. sa Madjarskom?Da li Madjarski carinici traze na pr.vaucere hotela,lovu na uvid,da li nas jos kako gnjave?
ne, madjarski apsolutno nista ne traze, samo pasos, i trazili su saobracajnu dozvolu, znaci ne zeleni karton za auto, i medjunarodnu vozacku, vec nasu saobracajnu..to me malo zacudilo...inace, predjes na "dobar dan" i "do vidjenja" sa novim pasosem...dobro je imati zdravstveno osiguranje, mislim, to uzimas ionako zbog sebe, i mozda rezervaciju hotela, mada nama nisu trazili...kazu da na nekim granicama traze cak i pozivno pismo, na primer na Nemackoj...sledece nedelje idem u Holandiju, pa javljam da li ce oni nesto vise od pasosa da traze...

dakle, evo sveze iskustvo-nista, ali bukvalno nista nisu trazili pri prelasku granice sa Holandijom, cak ni zdravstveno, ali videla sam da nasi na aerodromu nisu pustili coveka koji nije imao povratnu kartu do negde, vec u jednom pravcu....e, sad, ne znam gde je isao, i da li je to mozda pravilo te zemlje...

Back