- Poruka
- 16.418
Nisu to naivne stvari. Neko kome veruješ krije nešto od tebe. Kad se izgubi poverenje to je najgore. Mislim da se zato ljudi rasture a ne zbog online afera.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Možda ne umem da objasnim. Jedna osoba živi u uverenju da je sve u redu a drugoj osobi nešto fali i ona to traži u virtuelnom svetu.srećan sa tobom znači da mu ne treba ništa i niko drugi osim tebe?
Laku noć <3Odoh, mora se malo i spavati. Ako razmrsite moralisanje sutra ću čitati.![]()
mi se uzdamo u tebe da nam ti objasnišOdoh, mora se malo i spavati. Ako razmrsite moralisanje sutra ću čitati.![]()
nije ispravno doneti dramatičnu odluku naprimer o raskidu braka zbog morala jer bi to značilo da to radimo samo zato što smo naučeni da tako treba..čak ne treba to raditi ni iz povređenosti..jer povređenost je sujeta..stavljeni smo nekim činom u poziciju niže vrednosti i to nas boli....opravdan razlog je ljubav prema sebi...ne treba ostati u vezi koja nije na našu dobrobit...Često vidim da ljudi u ime "morala" donose dramatične odluke koje im često menjaju život iz korena. Tipa, varao/la me i ja preko toga ne mogu da predjem. Ili još gore, podržavanje nekog stava koji je različit od vašeg (stanje u Ukrajini, abortus, političko opredelenje, i sl.)
Koliko je bitno to što ćemo sebično da držimo do nekih stvari? Gde prestaje fleksibilnost, ako je uopšte i ima?
Jel uzimala nesto u igrici ili samo na javi?Inspirisao me je onaj slučaj gde je žena u virtualnom svetu - igrici, stvorila porodicu sa nekim igračem i na taj način "vodila dvostruki život" i "emotivno prevarila" muža
Mislila sam da sensei pita realan svet.
da, o tome pričam
teško je objasniti u par reč ili rečenica tako kompleknu situaciju, ali mišljenja sam da se neki ljudi kriju iza nekakvih moralnih kriterijuma a ustvari postoji nešto mnogo komplikovanije što urušava vezu
Meni je najteže oprostiti sebi. Kao što se sam sebe najviše plašim.A uglavnom je kad se sudi drugima. Sebi uvek oprostimo svako sranje koje napravimo.....
zvuči kao da ti treba više ljubavi prema sebi... važno je razlikovati ljubav prema sebi od sujete... prvo treba negovati drugo iskoreniti... ljubav prema sebi je kad ti je stalo do sopstvene dobrobiti, kad brineš o sebi i paziš na sebe, kad upoznaješ i trudiš se da razumeš sebe...sujeta je kad želiš da više vrediš od drugih.. viša i niža vrednost postoje samo u kontekstu ali kao bića svi smo jednakovredne Božije duše, doduše svaka sa svojim setom lekcija u ovom životu i sa darovima i manama datim da nam omogući fokusiranje na sopstvene lekcije ...Meni je najteže oprostiti sebi. Kao što se sam sebe najviše plašim.