kako zaraditi pare sa 14 god?

CobRa-SiC-:
Ko oće može negde na Pešteru da čuva ovce.
60.000 mesečno,
obezbeđen smeštaj, ishrana
i sve ostalo potrebno za preživljavanje.
Ozbiljno, to je pričo moj profesor poslovne.
Ja ću najverovatnije sledećeg leta sa ortacima da idem tamo.
pa bogami 60000 je bash lepa cifra...ja bih ishao...a posao nije tezak,chak si na dobitku,u planini na chistom vazduhu,a i ima fizikalije dobro za zdravlje.To je zivot,raditi u planini nekoliko meseci,posle se spustis u grad pun love.:D

CobRa-SiC-:
Ko oće može negde na Pešteru da čuva ovce.
60.000 mesečno,
obezbeđen smeštaj, ishrana
i sve ostalo potrebno za preživljavanje.
Ozbiljno, to je pričo moj profesor poslovne.
Ja ću najverovatnije sledećeg leta sa ortacima da idem tamo.
Ma ajde molim te..... ko ce da izdrzi toliko po onoj vukojebini i uvek okruzen teskim seljacinama...........To je "utuk" za intelekt......

zmaj013:
.........ti to vredjas moju ljubav Skarlet O Haru??? Ne, nisu to reci lencuge, vec osobe koja je puna nade,..... Citajuci "Prohujalo sa vihorom" ove reci su postale nesto sto ja svakodnevno upraznjavam.....
hehe,nsmeja me,covek koji ne radi nada se,a covek koji radi on stvara.
Ne znam koliko imas godina,ali tvoja tvrdoglavost tje ti se obiti o glavu kad budes stariji.Ali opet nisi ti kriv nego su ti krivi mama i tata sto te ne teraju da radis ista.Ja bih tebe poslao na onu planinu da chuvas ovce jedno 2-3 meseca.;)

Master_Chief:
hehe,nsmeja me,covek koji ne radi nada se,a covek koji radi on stvara.
Ne znam koliko imas godina,ali tvoja tvrdoglavost tje ti se obiti o glavu kad budes stariji.Ali opet nisi ti kriv nego su ti krivi mama i tata sto te ne teraju da radis ista.Ja bih tebe poslao na onu planinu da chuvas ovce jedno 2-3 meseca.;)
U cvetu mladosti tek 18, u januaru 19..... E ne znas ti kako je trpeti mene u kuci ili bilo gde..... terali ljudi, mislim cale i keva, ali ne vredi, digli ruke od svega.... Imam zacrtan drugaciji cilj u zivotu i jednu jako cudnu viziju svega i svacega.........

Master_Chief:
Pa vidi se da si gradsko dete,ti ne bi izdrzao u sumi ni dva dana,skapao bi od gladi...sta fali seljacima,oni rade za sebe a ti radis za sebe,i bole te uvo za njih,ako netjes ne moras ni da ih slusas.
Ma bio sam letos u vikendici u jednom selu i izdrzao samo 2 dana i jos vise poludeo.... Oni me seljaci gledali ko da sam pao s kruske, zadavali mi hipertenziju samo takvu svojim komentarima i stavovima......

banegad2004:
zasto bi uopste neko dete zaradjivalo pare sa 14 godina? sta ce mu? deponija brale
lepo se obuces, najedes
zalajeta promasio penal

Mozda si upravu

Jeste sta ce nama kinta sa 14 god to i meni mama i tata govore kao najbitnije je da ti zavrsis skolu ovo ono kao mi cemo da ti damo koliko ti treba!i tako nesto

Ali ipak je lepse kad zaradis svoj novac nekako je lepse nego kad ti neko da! :grin: :grin:

Brate vidim moje si godiste !!! Verovo ti meni ili ne i ja idem u skolu ali svake subote se razbijam od posla vidim caletu idem pa sto bi kuci lezo i viko daj daj pa nisam debil a i cale mi ostar zna nekad da sere strasno al jbg. takvi su svi zato je i meni sladje da zaradim !!! i jos sladje ga potrosim !!! Da znas meni je ogroman blam da trazim od caleta vise lovu i za izlaske i za garderobu !!! A daje mi smao za skolu ! Eto toliko od njega !!! pa bre unis 19 i dete si debil ! nevolim ni ja da radim sa seljacima ali nekako i izdrzim !!! E mnogo su tebi cale i keva popustili ! Kad bi te uvatli u rezi mvido bi ti svog boga ! pa bi ti seljaci bili najbolji prijatelji !!!!!

nemanja_m:
Radim neki projekat za cas engleskog o honorarnim poslovima(part-time jobs) i shvatio sam da po svetu (najvise mislim na SAD) dosta dece radi nesto kako bi zaradio neku kintu (radi u restoranima,raznosi novine..). Zanima me da li je neko imao iskustva sa time u Srbiji i da li ovde uopste postoje takvi poslovi!!!

Ni SAD ne mozes po zakonu da radis dok ne napunis 16.

Ovde(u SAD) tinerdzeri zaradjuju extra kintu. Minimalna satnica je $6.25, a ko se snadje moze da nadje sljaku za $20 na sat. Uglavnom likovi rade petak, subota, nedelja po 4 sata.To znaci da mesecno zarade od 400 do 1000 dolara. Nije lose za dzeparac zar ne?
Meni je ponudjen posao da radim kao spasilac na bazenu za mnogo dobru kintu, ali glupo pravilo u agenciji koje sam morao da potpisem me obavezuje da ne mogu da radim ni jedan posao cele ove godine...:mad: :mad: :mad:

Boze ljudi bas nemate pojma da uzivate u zivotu,...... Docice dani kada cete morati da radite, sada se prepustite zivotu,......
@RODMAN .svaka ti cast, samo ti nastavi da fizikalises i nadnicis u rodjenoj kuci..... a da, svi ste vi OK, a samo ja ne valjam nista..................

Ja sam brala visnje ovog leta.Fina lovica za izlazak,neku sitnicu....mislim,ne mos' od honorara zaraditi za kola i sl.Al treba da vidite babe kad beru kao da im zivot zavisi od toga.Dobro,budimo realni dorucak im verovatno zavisi.A moji vide da se trudim pa mi kao nagradu daju jos malo love.......Sto da ne?Malo rada nikome ne skodi.
Je li Mare majke ti,kojom magijom su zaposlili tebe maloletnog i to radno vreme po potrebi?

Carpe diem!

nemanja_m:
Zanima me da li je neko imao iskustva sa time u Srbiji i da li ovde uopste postoje takvi poslovi!!!
Ja o tome razmisljam od svoje 14-te, znaci 2 godine i dosla sam do zakljucka da mozes samo da:
-delis letke ili da ih ubacujes u sanducice
-se bavis manekenstvom ;)
Omladinska zadruga je super ali mislim da daju poslove samo onima preko 16 godina...(jos mesec dana za mene)...i dosta ide preko veze.. :evil:

Ortak i ja radimo sa kompovima vec dve godine......
Kupujemo, prodajemo, preprodajemo, servisiramo i zaradi se neka kinta...
Od skora sam poceo i sa mobilnim telefonima da radim (samo preprodajem) i tu kapne ponekad......

Ako nekom nesto treba neka slobodno pise :D

Pozdrav svima!

Back