Kako vratiti obrisane slike

• Začetnik teme Začetnik teme pikax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Shift+Delete, Are you sure? Yes на рачунару и ето у секунди ситуације када и одрасли људи плачу. Могу да пропадну и месеци рада. Миленко Павлов је Србе дефинисао у две реченице - Неће ваљда и после ма ко му је*е матер. После болних искустава након сваке нове инсталације на почетку инсталирам програм File scavenger или сличан. Колеге су објасниле да брисање није одмах физичко и зато је битно да је такав програм већ инсталиран или да је доступан као портабл на некој другој спољној меморији. Ишчупане податке такође треба снимати на другом месту. Уколико заледиш апсолутно све активности осим ових на враћању података успешност уме да буде чак и сто посто. На телефону немам битне податке осим именика који чувам с времена на време тако да не знам поступак.

Код електронике, ако је страдао хардвер, крај. Код магнетног једино да се чекићем изломи диск у делиће. Све сем тога да се повратити. Код меморијских чипова то је готово немогуће. Постоје нека решења али недоступна нама смртницима за још дуго година.
Kod elektronike, ako je novi sadržaj prepisan preko starog, isto nema vraćanja podataka. U idealnom slučaju,
ako je preko keca upisana nula, imaš ev. tu mogućnost sa specijalnom opremom koja košta stotine hiljada dolara.
Ali ako je preko nule upisan kec, možeš da zaboraviš i na tu mogućnost.
Kod fleša, memorijskih kartica i SSD-a je mogućnost vraćanja podataka mnogo veća, iz jednostavnog razloga
što se tamo klasteri nikada ne brišu, već se samo označavaju slobodnim, zbog tzv. "Wear Levelinga", da bi se
iskoristio maksimalan broj mogućih upisa, koji je ograničen.
Ako naravno nastaviš da koristiš taj medijum i program upiše nove preko starih podataka, možeš da se izljubiš sa sadržajem.

Shift+Delete, Are you sure? Yes на рачунару и ето у секунди ситуације када и одрасли људи плачу. Могу да пропадну и месеци рада. Миленко Павлов је Србе дефинисао у две реченице - Неће ваљда и после ма ко му је*е матер. После болних искустава након сваке нове инсталације на почетку инсталирам програм File scavenger или сличан. Колеге су објасниле да брисање није одмах физичко и зато је битно да је такав програм већ инсталиран или да је доступан као портабл на некој другој спољној меморији. Ишчупане податке такође треба снимати на другом месту. Уколико заледиш апсолутно све активности осим ових на враћању података успешност уме да буде чак и сто посто. На телефону немам битне податке осим именика који чувам с времена на време тако да не знам поступак.
Delete je uvek jako primamljvo.:D
Nije problem to delete , nego što je album visio u vazduhu, nije nijednog trenutka prebačen na računar. Pitao me je : Da li želite da se album prikaže u fotografijama ? , ja DA, posle toga sam ga obrisala , a fotografija iz albuma NEMA u fotografijama.

Nije problem to delete , nego što je album visio u vazduhu, nije nijednog trenutka prebačen na računar. Pitao me je : Da li želite da se album prikaže u fotografijama ? , ja DA, posle toga sam ga obrisala , a fotografija iz albuma NEMA u fotografijama.
Да случајно у тим фотографијама нема неке пречице (илити на српском шорткат :mrgreen:) с називом тог обрисаног албума?

Uhhh,trebala si prvo proveriti,da li je preslo u taj folger sa fotografijama,pa tek onda da izbrises.Mozda si preuranjeno obrisala,pre nego sto je ista preslo.Ako je bilo dosta slika treba vremena da se na telefonu,tako prebace slike.Inace nemas besplatnog program da ti se to vrat,a i ovi programi sto se kupuju,nisu sigurni da ce da vrati sve te slike.Bolje je da odneses negde u servis,jer oni vec imaju pouzdane programe,ali to kada budes imala viska para,jer nije jeftino.Zao mi je sto ti se to desilo.Ja cim malo nakupim slika na telefonu,odmah prebacujem na komp,rezem na DVD-ove.Tako ih imam na vise mesta.Normalno povremeno pokrecem DVD-ove da vidim da li ce se pokrenuti i otvoriti slike,jer umeju neki da zakazu.Do sada nisam imao te probleme,a imam mnogo slika na DVD-ovima i u kompu.I obavezno ih drzim na drugoj particije,gde nije OS,jer kada se radi reinstalacija OS-a ne mogu da se izgube slike.

Back