Kako vaspitati dete da bude nevino

• Začetnik teme Začetnik teme hejti
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sin i cerka

s obzirom da je krajnje neuracunljivo da roditelj svome detetu u sesnestoj godini kaze imas tu i tu zastitu
kako detetu izneti sustinu na videlo i ukazati na dobrobit apstinencije
kojim recima u kojim godinama

Tako što ćete učiti decu vrednostima višim od života. Tako što ćete im ukazati da odbace bezvredne nusprodukte potrošačke kulture. Tako što ćete im ukazati da čovek nije telo i da telo ne treba gledati kada se misli na čoveka, i da telesna zadovoljstva umrtvljuju duh. Tako što ćete im ukazati da u rani seks stupaju najčešće one osobe koje imaju niske domete u životu. Tako što ćete ih učiti da plivaju protiv struje i ne priklanjaju se modernim svinjskim tokovima. Tako što ćete im reći da nisu životinje i da ne treba da se vode nagonima u životu. Tako što ćete ih učiti da dobro razmisle pre svakog ,,zadovoljstva'' i odgovore se od njega. Tako što ćete im govoriti da će im telesna apstinencija pokazati nove puteve duha. U visine, to je najvažnije!

Poslednja izmena:
Evo malo iz ugla 'deteta'. :D Moji me nikad nisu ucili apsinenciji.Jedino je par puta mama razgovarala sa mnom o zastiti i tako tim stvarcicama.Imam osamnaest godina i nemam iza sebe gomilu partnera vec samo jednog decka sa kojim sam 2 godine u vezi.Mislim da ne vredi dete uciti takvoj nebulozi,jer u pubertetu ako mu pocnete soliti pamet kako ne treba da ima odnose,kako je to nezdravo,nenormalno,itd samo cete stvoriti bunt i namerno ce hteti to da uradi.Bolje ga vaspitavajte tako da se ne ugleda previse na svoju okolinu i ne dopusti da na njega uticu drugi i to je to.

Pa ko vam ne kaze da neki od forumskih bolesnika ne cita ovo i ne samozadovoljava se.Nemas ti pojma sta ovde cirkulise.A bolje da ne komentarisem post clanice koja je napisala bolje da se se*a u kuci nego u kolima itd.,da nece mozda da ih gleda?Mozda je pali to sve zajedno?
pa naravno da je bolje u kuci...ako zabranis u kuci otici ce negde drugde, nece ga spreciti da to odradi....zasto bi pored svoje sobe izlagala dete neugodnosti da ga neko uhvati na delu ili da se prehladi....sex je sasvim normalna stvar, ne vidim zasto dizato toliko buke oko toga....ako dete stekne pravilan odnos prema sexu niti ce odraditi prerano, niti ce odraditi bez zastite, niti ce mu to predstavljati ni psihicki ni fizicki problem...

pa naravno da je bolje u kuci...ako zabranis u kuci otici ce negde drugde, nece ga spreciti da to odradi....zasto bi pored svoje sobe izlagala dete neugodnosti da ga neko uhvati na delu ili da se prehladi....sex je sasvim normalna stvar, ne vidim zasto dizato toliko buke oko toga....ako dete stekne pravilan odnos prema sexu niti ce odraditi prerano, niti ce odraditi bez zastite, niti ce mu to predstavljati ni psihicki ni fizicki problem...

tacno tako ako je nesto zabranjeno jos je zanimljivije, ako djete zna da to moze uraditi kada hoce nece zuriti, nece nepromisljeno raditi nesto samo zato sto ima priliku, pa pozuri jer ko zna kad ce opet ugrabititi povoljan trenutak..

- - - - - - - - - -

strasno, koje zlostavljane

pa nije tako...moj sin je bas lep i zgodan decak od 14 god i gleda svoja posla a to je magnet za devojcice....spopadaju ga uveliko iako je on potpuno pasivan i ne juri mu se da kresne...davno smo obavili razgovor oko toga i on je stava da nije spreman da se petlja sa devojcicama iako ga sex bas zanima....smaranje mu je da je voda za ruku i da bude stalno u kontaktu sa njom i jasno mu je da bi to za njega samo bilo opterecenje....bas zbog toga sto je akcenat na prirodnosti samog sexa kao i insistiranju sa moje strane da ne podleze pritiscima okoline nego da slusa svoje nagone, on i ne zuri....a kao sto rekoh, jos davno mu se moglo, devojcice su danas ko osice....:))))

Vau, bices ti opasna svekrva. Ljubi ga majka. Tako fin decko, a one ostrokondze...

Deca treba da znaju sta se sme, a sta ne. To ne podrazumeva da moraju da budu nevini. Danasnje vreme ima druge vrednosti i zato roditelj treba da se potrudi da sto vise dete uputi kako da se zastiti i pre svega kao sto su mnogi rekli da razmislja svojom glavom.

Draga hejti,

Ja te u potpunosti razumem- i vidim da smo ovde u manjini!

Najpre je licni primer: sta deca znaju o tome kako si ti tu prosla? Da li si u mladosti apstinirala...i da li se to pokazalo kao dobar ili los korak?

Ako si ti imala vise partnera,i decu su upoznata sa tim- velika je verovatnoca da te neces imati autoritet da te poslusaju....

Back