Krishna
Elita
- Poruka
- 23.131
Snimnjena specijalno za nedavno pro-režimski/vučićevski miting u Sremskoj Mitrovici. No na stranu dnevna politika i vučkodlak, mene zanima šta mislite o samoj pjesmi - apropo ritma i teksta.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da ti kažem, moji su sremci. Kad sam bila dete moj deda je svirao dugmetaru po kafanama od novog sada do zemuna. To su bile vojvođanske pesme, pa i starogradske, ovo je apsolutno kontramuzika u odnosu na tu. To je bila muzika sa melodijom plus bećarci. Uveče svi posedamo, on svira, mi pevamo.
Tebe sam tagovao jerbo znam da si porijeklom iz Srema, a Srem je jelte dio Vojvodine.Da ti kažem, moji su sremci. Kad sam bila dete moj deda je svirao dugmetaru po kafanama od novog sada do zemuna. To su bile vojvođanske pesme, pa i starogradske, ovo je apsolutno kontramuzika u odnosu na tu. To je bila muzika sa melodijom plus bećarci. Uveče svi posedamo, on svira, mi pevamo.
Našao si koga da oitaš za ovu vrstu muzike, pa ja sam svirala violinu. Ne bih da vređam, ali ovo za mene nije muzika.
Moguće. Šta god neko mislio u Bajinoj muzici, u vezi njega postoje 2 nepobitne činjenice. Prva je da on sam piše svoje pjesme, a napisao je i mnoge drugim pjevačima. Druga je da on to radi sa velikom lakoćom. Više puta sam ga gledao u nekim emisijama kako za minut smisli rime u vezi nekog događaja ili ljudi koji su tu pored njega, 99.9% ljudi nema taj talenat.Meni svaka Bajina pesma poslednjih godina zvuči isto.
I tipičan njegov fazon: prvi stih, drugi stih, ponavljanje drugog stiha i eto ti strofa.
To je neki prekodrinski smek u Vojvodini.Jao bože, čim Ovako počne da se peva odmah me uhvati zebnja.
Šta god su pevali da je srpsko nešto se desilo.
Pesma je inače apsolutno nevojvođanska, ni ritam nit melodija ni tekst.
Patrioska pjesma o Vojvodini ne mora biti samo uz tamburice, kao što ni patriotska o Crnoj Gori ne mora nužno uz gusle. O Vojvodini, CG i drugim krajevima se može pjevati i u rok fazonu, iako je rok novotarija sa zapada.Jao bože, čim Ovako počne da se peva odmah me uhvati zebnja.
Šta god su pevali da je srpsko nešto se desilo.
To je neki prekodrinski smek u Vojvodini.
Nisam otvarao klip, sta podrazumevas pod vojvodanskom patriotskom pesmom?Patrioska pjesma o Vojvodini ne mora biti samo uz tamburice, kao što ni patriotska o Crnoj Gori ne mora nužno uz gusle. O Vojvodini, CG i drugim krajevima se može pjevati i u rok fazonu, iako je rok novotarija sa zapada.
Kako na stranu "dnevna politika"? A i nije dnevna, već višegodišnja, decenijska i nije patriotska, što si i sam pisao.Snimnjena specijalno za nedavno pro-režimski/vučićevski miting u Sremskoj Mitrovici. No na stranu dnevna politika i vučkodlak, mene zanima šta mislite o samoj pjesmi - apropo ritma i teksta.
Ne mora uz tamburice, a ne mora ni da bude stvarno patriotska, samo se podvede pod patriotsku, kao i pevač.Patrioska pjesma o Vojvodini ne mora biti samo uz tamburice, kao što ni patriotska o Crnoj Gori ne mora nužno uz gusle. O Vojvodini, CG i drugim krajevima se može pjevati i u rok fazonu, iako je rok novotarija sa zapada.
aj idem šorom,Da ti kažem, moji su sremci. Kad sam bila dete moj deda je svirao dugmetaru po kafanama od novog sada do zemuna. To su bile vojvođanske pesme, pa i starogradske, ovo je apsolutno kontramuzika u odnosu na tu. To je bila muzika sa melodijom plus bećarci. Uveče svi posedamo, on svira, mi pevamo.
Našao si koga da oitaš za ovu vrstu muzike, pa ja sam svirala violinu. Ne bih da vređam, ali ovo za mene nije muzika.
Da. On svoje pjesne piše sam, a napisao je i mnogim drugim pjevačima.Baja komponovo i piso tekst? Prvo lajk pa onda slušam pjesmu.
Уме он и бољеSnimnjena specijalno za nedavno pro-režimski/vučićevski miting u Sremskoj Mitrovici. No na stranu dnevna politika i vučkodlak, mene zanima šta mislite o samoj pjesmi - apropo ritma i teksta.
Ta Bajina pjesma je jako popularna. Na skoro svakoj svadbi u Srbiji već godinama se može čuti. Slušaju je Srbi iz raznih krajeva, pa i drugi sa ovih prostora. Ta pjesma pokazuje da Baja više nije isključivo prekodrinski/krajiški pjevač. Baja zadnjih godina puni hale i stadione po Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima u kojima nema Krajišnika ili ih je jako malo.Уме он и боље
Mudžahedini u Bosni su bili strani krvolici sa drugih kontinenata koji su došli da sjeku glave domaćim hrišćanima. Da ih odnede Drina je nešto najblaže što im je Baja mogao poželiti.Jel on pevao 'Nosila ti Drina sto mudžahedina' ?
Ma, žali bože vremena što sam išta pisalaovo je retoricko pitanje jel da?