Kako vam je bilo u Paraliji ovo leto?

Danaida

Početnik
Poruka
13
Za nekoliko dana bi trebalo da idem u Paraliju pa me zanima kakvi su utisci? Pročitala sam dosta loših stvari npr. prljavo more, meduze, gužve (nakon što sam uplatila aranžman - moja greška) pa bih volela da me neko uteši i da kaže da ove godine nije tako loše :)

Zanima me da li ima nekih lepih plaža u blizini, kako može da se stigne do njih, ima li blizu neki megamarket i kakve su cene... Znači, zanima me sve što može da zanima jednog prosečnog turistu. Unapred hvala :)

Za nekoliko dana bi trebalo da idem u Paraliju pa me zanima kakvi su utisci? Pročitala sam dosta loših stvari npr. prljavo more, meduze, gužve (nakon što sam uplatila aranžman - moja greška) pa bih volela da me neko uteši i da kaže da ove godine nije tako loše :)

Zanima me da li ima nekih lepih plaža u blizini, kako može da se stigne do njih, ima li blizu neki megamarket i kakve su cene... Znači, zanima me sve što može da zanima jednog prosečnog turistu. Unapred hvala :)

Nije, nije tako lose ove godine.... gore je. :lol:
salim se, neko ce ti vec reci kako je tamo ovog leta

Čitam ovo, posle toliko vremena, i ne mogu da verujem koje argumente ljudi navode protiv letovanja u Paraliji. Letovala sam u Grčkoj u poslednjih 7 godina 10 puta. Ne govorim samo o Paraliji, daleko od toga, već i o Krfu, Rodosu, Halkidikiju.. Od hotela sa 5* sa aqua-parkovima u sklopu kompleksa (sa porodicom), do soba u Paraliji sa socijalnim ćebićima, koje smo koristili u Srbiji za vreme bombardovanja (sa društvom iz srednje). Zanemarimo paradajz turizam, koji nije vezan za destinaciju, već za dubinu džepa, što ovde velika većina meša. Bila sam 4 puta u Paraliji. Dva puta smeštena u Paralia beach-u, jednom u Eratu i jednom u Orea Eleni. Sva 3 hotela su u neposrednoj blizini, i cena 10 noćenja na bazi polu pansiona iznosi okvirno 300e sa autobuskim prevozom i osiguranjem - PO OSOBI. Što se tiče količine novca koji ćete tamo trošiti, to će se odvijati u zavisnosti od vaših godina, interesovanja i, naravno, mogućnosti. Ako ste mlađi, 200e bez ikakve kupovine krupnije od dušeka za plažu i japanki, biće sasvim dovoljno. Naime, ulaz u diskoteku Omilos se subotom plaća 10e za devojke, dok je ostalim danima slobodan, i na ulasku dobijate vaučer za besplatno piće - svake večeri. Za momke je svako veče ulaz 10e, i njihova ulaznica ne obezbeđuje piće. Cene pića se kreću od 5 do 20 e po čaši, u zavisnosti od sadržaja napitka. Ne stajte za pult, i ne glumite džekove, jer za 5 piva mogu vam uzeti i 100 e. Ulaz u diskoteku Gold je 10 e, cene pića su slične. Ostale diskoteke ne bih preporučila, pošto su momci nenormalno navalentni i u stanju su da krenu da vas skidaju na sred diskoteke, ako ih samo neobavezno pogledate. U Paraliji se nalazi i megamarket Lidl, raspitajte se gde se nalazi, jako je teško objasniti. Tu možete naći 6 sladoleda na drvce za 2,5-3e, 10 limenki Coca cole, Fante i sl. za 6-7e, kao i razne vrste alkohola, što srednjoškolce najviše ume da zainteresuje (10 limenki piva po smešnim cenama, tipa 7 e). Cene se kreću od 2-3e po flaši (vino, pivo), 10-20 (vodka, dzin, pina kolada, likeri, rum.. ), dok ćete za neka šminkerska pića morati da izdvojite i po 30 e po flaši. Plaža je, iskreno, prljava i velika je gužva, tako da ne morate baš boraviti u neposrednoj blizini hotela, menjajte mesta kupanja. Ono odvratno kamenje, koje je bilo sjatište meduza, ježeva i rakova i sl, je sklonjeno, tako da brige više skoro da i nema. Što se tiče klope, prekoputa crkve ima fast food Piatsa, gde možete pojesti ukusan giros za samo 1,5 e (dok na šetalištu od crkve do Omilosa mogu da vas ODERU, tipa 7 e giros, ZATO PAŽLJIVO GLEDAJTE CENOVNIKE!). Nemojte da vam bude glupo da ustanete iz fast food-a kad vidite da vam nude nešto što samo par metara odatle možete naći i do 5x jeftinije. U tavernama sa kariranim stoljnjacima možete naći ukusnu ribu i plodove mora, no pazite na cenu. I ako ste vi letovali kao paradajz turista, ne znači da svako ovde planira takvo letovanje, tako da se suzdržite neumesnih komentara. Prijatan boravak, vidimo se u intervalu 22. jul - 2. avgust 2012.

Prijatelj mi je ovog leta bio u Paraliji i kaze da nije tako lose kao prosle godine,sem plaze koja nije bas lepa i kaze da je jako guzva tamo ove godine.On je isao autom (sto ti ja preporucujem) tako da je isao i na druge plaze (kaze da je Paradiso Beach bila najlepsa) pa tako da lepo se provedi. :)

Back