kako uraditi salto ?

Ne verujem da neko ovako moze da to objasni, pre bi trebalo neko da ti pokaze.
Na recima sve izgleda lako, ali ovako i bas nije.Treba da si fizicki dobro spreman pa da imas gde da to vezbas, strunjaca i sl. tome.

Dame i gospodo, ne mozete uraditi salto u nazad? Pa dobrodosli na pravo mesto da to pitate. Ja cu biti vas vodic. Prvi savet!!! nekima i najvazniji... :/// (manje vise) treba ti dobra spremnost. Neces uspeti ako ne budes u dobroj kondiciji, zato, vezbaj svaki dan trcanje! Kasnije kad osetis da mozes da trcis puno, vezbaj obican kolut u nazad i napred, kad se dobro izvezbas imaces osecaj za SALTO UNAPRED I NAZAD! ____DRUGO____> Nadji neku duboku rupu, nekad bude mekano dno, pesak mozda? i skaci dole, ali kad skocis da se okrenes u visi, (nemoj pasti na glavu, inace... x_x) kada se upraksiras i ovde, salto ce ti biti najmanji problem. To bi bilo to.. a da.. jedi zdravu hranu, da imas vecu koncentraciju... srecno ;)

Gledao sam ali sam mislio da neko moze lepo da mi objasni... ali nema veze ukapirao sam vec sta treba samo treba da vezbam

- - - - - - - - - -

spreman sam fizicki dosta ... treniram taekwondo a taj sport trazi dosta okretljivosti i vestine ... sto ja imam

Ма какво трчање до бесвести и сличне глупости. Од спремности је важно само бити еластичан, и експлозиван у ногама а све остало је осећај и контрола тела.
Трамполина је одлична ствар за вежбање салта, најпре уз помагача, а онда сам. Исто тако, најпре се на струњачи ради везан конопцима који висе одозго, исто уз помоћ парнера, па онда партнер све мање помаже итд...

Poslednja izmena:
Za pocetak moras biti spreman da uradis kolut :)
Zatim ti treba solidna skocnost, i treba ti spoter ili asistent. Postoji jasno definisana metodika, kako se uci salto, ili u drugim temama zvezda i sl. Ali kod salta je potrebno da imas asistenta, i ako si dovoljno skocan to prilicno brzo ide.

Back